Re: Miyota 8215 vs ETA 2824
... kao sto bi bilo interesantno da znamo koliko odstupa neki mehanisam sa tourbillonom u odnosu na neki recimo 7s26 bez obzira sto je taj sa tourbillonom XYZ puta skuplji, da dodjemo do zakljucka koliko zapravo pomaze tourbillon sa svojim ponistavanjem gravitacionih dejstava u preciznosti sata.
neces tako doci do tog zakljucka, jer opet pravis istu metodolosku gresku...
ANGEL II;52973[COLOR=#333333 said:
Ma ja ljudi ne mogu da verujem sta pisete.. Kako moze da kasni 1 sekund dnevno, kako merite kasnjenja to me je uvek zanimalo? Po nikakvoj logici je nemoguce aj budite malo realni stvarno.[/COLOR]
Ma simo dobri moj nisam mogao ni ja da izdrzim, a da ne kazem!
Svidelo se to tebi ili ne, verovao u to ili ne, odstupanje je toliko koliko sam naveo. Sto se merenja tice, naravno da odstupanja nisam merio u laboratorijski kontrolisanim uslovima, u 17,356 pozicija... jer me i ne zanima koliko odstupa u laboratoriji, vec tokom svakodnevnog nosenja...
Procesljaj malo strane forume i blogove, i procitaj brdo review-a 7s26 mehanizma, pa ces se zacuditi koliko ljudi ima iste ili vrlo slicne rezultate. Valjda nismo svi blesavi na 4 kraja sveta, i ako jedan nije dobro merio, vecina verovatno jeste, opet svidelo se to tebi ili ne.
Kapa dole Svajcarcima za sva dostignuca na ovom polju, ali ni na kraj pameti mi nije da
danas nasedam na natpis "Swiss Made" i price o sertifikatima, mada se mnogi nece sloziti sa mnom. Jasno da je pre 30 i vise godina perspektiva bila drugacija, i jasno da danas Svajcarci hoce da naplate sve sto mogu (doduse, tu se nista nije promenilo) u ime reputacije koju su izgradili. Da li ce neko platiti dodatnih XY evra ili dolara za natipis "Swiss Made" na svajcarcu ili "J" na seiku - iskljucivo je stvar njegovog "tripa" i to, opet se nece svi sloziti, nema mnogo veze sa racionalnom odlukom i zdravim razumom.