Tissot Visodate,Seiko SARB065,Hamilton Intra-matic ili nešto drugo

Moj glas ide za Tissot Visodate smatram da je bolji izbor od ostalip predlozenih satova. Seika bih preporucio samo u slucaju da taj SARB ima mehanizam 6R20,ali on ima mehanizam 6R15 s toga prednost ima Tissot.

Moje viđenje. Kada bi Tissot imao pokazivač rezerve snage onda bi se to moglo "tražiti" i od Seikovog , ili nekog drugog, modela. Kada bi recimo u Tissot-u bio mehanizam ETA 2897 ( koji se ugrađuje u nešto skuplje satove od pomenutog Tissot-a ) onda bi mogli upoređivati neki model Seika sa pokazivačem rezerve snage. Ovako 6r15 je sasvim uporediv sa Eta 2836 tako da to nije razlog zašto bi Seiko SARB bio lošiji izbor . Šta se kome vizuelno dopada je već druga stvar.

Last edited:
Sky, slažem se, po kvalitetu i mehanizmima ovo su potpuno uporedivi satovi, razlike su pre svega estetske. Ja sam i naveo da mi kod većine ovih modela smeta po neka sitnica u izgledu.

Moram da dodam da je i Hamilton Jazzmaster Viewmatic prelep sat, a i uklapa se u cenu:

Hamilton Jazzmaster Viewmatic

Uporedivi su mozda Seiko i Tissot, ali zato Hamilton intra-matic ima definitivno bolji mehanizam od oba.

Branko, po meni, ako ti se sat svidja, vredi dodati tu razliku.
Ali, ako ti se ne svidja bas, onda ne vredi, cak i da ima najbolji mehanizam na svetu.

Sve u svemu, treba uzeti sat koji ti se pored toga sto je kvalitetan, svidja i koji ces rado nositi.

Da skratim pricu, kad su ta tri sata u pitanju, ti ne mozes da pogresis, sve i da hoces.

Hvala puno,Sky! Za brojčanik se apsolutno slažem s tobom!Plava sekundara ostavlja bez teksta...

Hvala RUS! Imam još dovoljno vremena da razmislim...ili eventualno ustedim još koju paru za Hamiltona. Hamilton me podseća na slim varijante Vacheron-a(zbog toga ona tema o homage satovima :D). Za sada-prednost je na strani Seika(kako zbog karakteristika koje ste naveli,tako i zbog plave sekundare i ne velikog broja ljudi koji poseduju pomenuti model kod nas).

Last edited by a moderator:
Sky, pod "zbrčkan" ne mislim ružan, brojčanik je veoma lep, već naboran, ili kako već nazvati ove linije po brojčaniku.
Mislim da bi bez njih sat bio jednostavniji i još elegantniji, ovako je malo previše "coctail", ako me razumeš. :)

SARB035 je baš, baš dobar.:yes4: Sviđa mi se Visodate uz jednu malu zamerku, mislim da je velika kazaljka trebalo da bude malo veća. Hamilton bi bio odličan da su mu stavili sekundaru, bez toga nije to to, znam iz iskustva jer imam sat bez sekundare. Prvobitno pomenuti Seiko mi se iskreno ne dopada previše zbog onakvog brojčanika.

Back