Ultrazvucna kadica

mrksa

New member
Na netu sam video ove kadice za 50 evra, ali frekvencije 42000 hz, da li to vredi uzimati za ciscenje sata i sta koristiti kao tecnost za ciscenje?

Ta baku ima jedan piezo element, nije losa. Ja licno imam jednu takvu (pokvarenu) i jednu bk-2000 koja je jača (ima 2 pz elementa) i radi perfektno vec 4-5 godina...
Za tecnost, zavisi sta hoces da cistis?

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Ma ja bih cistio satove, jer svi u porodici imaju po 3-4 sata, koji uglavnom ne rade, jer su prljavi, pa sam im predlozio da kupimo ovo, a ja imam jedan, pa polako skupljam novac za neki polovne Seiko 5-ice koje cu da sredjujem, a i zao mi je ovog sata, jer ima 60 godina i nasledio sam ga od dede, pa ne bih da ga izgubim ili ostetim pa cu da ga sredim, pa u nekim specijalnim prilikama nosim.

Znate kako, pogledajte pojam kavitacije na netu... Bitno je sledece:
1. Resetka koja drzi predmete u kadi ne sme da dodiruje dno kade, inace vrzo crkne piezo kristal. Zato resetka ima one nosače za kacenje...
2. Povodom kavitacije, ne stavljam nikad tecnost u kadu direktno. Kadicu napunim toplom vodom do 2/3 otprilike. U teglu stavim tecnost i ono sto cistim. Tek tad tegla ide u resetku i tecnost. Kavitacionim delovanjem se cisti isto kao da su predmeti u kadici direktno... Naravno, tegla treba da je staklena...
3. Tecnost zavisi, stvarno. Ja sve satove kada radim servis, pre nego sto idu na agitacionu/rotacionu masinu, stavljam tako u UZ... Rezultati su odlični. Uglavnom koristim Elma koncentrat ili L&R, kako sta nadjem...
Postoje tecnosti za ciscenje nakita, isto koncentrati, oko 12-15 eur/litar, poslacu link... Mada u poslednje vreme koristim Elma i za kucista, narukvice itd, dosta lepo radi...
Na ovakav nacin cuvas tecnost. Zato kada treba da bude vece zapremine... Mada, evo primer, skoro sam kumu cistio protokomer na Toyoti, zadovoljan je

Gde mogu da se nabave oni metalni kavezi u koje stavljaju delove sata ili delovi mogu direktno da se ubace u kadu.

Gde mogu da se nabave oni metalni kavezi u koje stavljaju delove sata ili delovi mogu direktno da se ubace u kadu.
Hmmm, to je malo čupavo... Ja koristim korpe za elma rotacionu masinu... Poslacu link, malo se teze nalazi i nije bas ni jeftino

Pa kako ces da odvojis delove, da se ne dodiruju i ostecuju... Mora neka korpa za delove... Za kucista i narukvice moze direkt u teglu...

Hvala na odgovorima, mislim da cu kupiti negde oko NG ovu kadicu (trenutno moram da platim sredjivanje nove sobe)

Nema na čemu
Ako ne nameravas da mnogo dugo i cesto cistis, manja zavrsava posao...

Back