Ulysse Nardin Stranger

RUS

Moderator
Na predstojećem Baselworld sajmu, Ulysse Nardin planira da predstavi časovnik koji oponaša muzičku kutiju i svira “Strangers in the Night” na svakih sat vremena ili po potrebi. Ovaj sat je potpisan od strane Ulysse Nardin-ovog partnera i muzičara Dieter Meier-a. Sat će biti proizveden u limitiranoj seriji od 99 primeraka.

Ulysse-Nardin-Stranger.jpg

Ovaj model dolazi u kućištu od 18 karatnog roze zlata prečnika 45mm. Sat pokreće Ulysse Nardin in-house caliber UN-690 automatski mehanizam sa 64 rubina i rezervom snage od 48 časova. U ovom mehanizmu Ulysse Nardin je koristio silicijumske delove. Vreme se podešava tako što se pritisne krunica i okreće se gore-dole, umesto klasičnog izvlačenja krunice.
Melodija “Strangers in the Night” se može čuti na svakih sat vremena ili pritiskom na pušer koji se nalazi na poziciji "10", pomoću koga se može i isključiti časovna melodija.

Ulysse-Nardin-Stranger-2.jpg

Na brojčaniku se nalaze rimski časovni markeri i mala sekundara na poziciji "6". Takođe se može videti muzički mehanizam sa rotacionim diskom. Staklo je naravno safirno sa AR premazom. Sat se isporučuje na kožnom kaišu sa preklapajućom kopčom od roze zlata. Kako navode u kompaniji, razvoj ovog modela je trajao pet godina.

Izvor

Buahahahahaha.... m's'mmm, na granici kica (ako ne i preko iste), ali mi se svidja izgled. Ovaj muzicki mehanizam lici na one automatske klavire :D

playerpiano.jpg

5814766744_ccf3b47a3f_z.jpg

U stvari i mora da lici kad je to taj fazon....

Ideja je neverovatna i svaka im čast na tome i na samoj implementaciji. :yes4:
Kada vidim ovakve inovacije zaista se pitam šta je sledeće...

Industrija satova je postala jedna od najzanimljivijih i najdinamičnijih, svake godine se pojavi toliko novih stvari da se o tome mogu knjige napisati. Može se porediti sa industrijom potrošačke elektronike, jer uopšte ne zaostaje po novinama.

Ovo je neki model za velike ljubavnike... Kad se uključi numerica na satu, ljubav i romansa isijava na sve strane... :man_in_love: Verujem i jedan ples... :dancing2:

I da se podsetimo numere - Strangers in the night -Frank Sinatra:

Pozz!

Uhhh, Shmizz, lepa je pesmica, nego mi ova tvoja poruka bas, bas previse zenskasto romanticna :D Ovo je, bre, muski sat. :D (Ne kazem da muskarac ne treba da bude romantican, samo da je romantican na malo drugaciji nacin)

Bolje da su stavili:

Ono, slalo bi poruku da vlasnik sledi samo svoj put (a na tom putu je i izbor Ulysse Nardin-a) i sve radi na svoj nacin, da je prepun samopouzdanja, da uvek tacno zna sta hoce, da je zagledan u buducnost, a ne u proslost, da prima udarce ali ih i vraca, da pada i ponovo ustaje ali nastavlja svojim putem i ne ocajava - NIKAD :lol:

Mozda moze da se naruci ''custom'' melodija? :D

Pa šta da radim kada jesam žensko, pa tako i razmišljam... Ljubav, romantika.. na to me asocira ta Sinatrina numera...

Odosmo mi u OFF....

Nego sada kada potenciraš to da je muški sat i sve to tako... Umesto one inicijalne balade ja predlažem ovu numeru:

Totalno muški! ;)

Tooooo....offfff....posedujem izvanredan talenat da offujem i u off topic sobi, a kamoli u nekoj krstenoj temi :)

Aaaa...jes' muska je ''Oko tigra'', al' za neke mladje, ovo je sat za ozbiljnije (matorije ljude), ''My Way'' je pravi izbor, prava mera :D

Back