Uroš GT - Moja skromna kolekcija

Uros GT

New member
Ovako je sve počelo, hteo sam efektan sat, bio klinac sa tek 19-20 godina, samo da je što veći, naravno nikada više Fossil, za garantnog roka je bio 5-6 puta u servisu jer sekundara neće da radi posle nekog vremena, tako da sada i dalje ne radi. ME1074

Ćale već deceniju i po nosi DW 290, promenio 3 ili 4 za to vreme, meni to ranije bilo glupo: "Aj pali digitalni sat", ali kupovinom prvog sam shvatio lepotu i jednostavnost nošenja i upotrebe takvih satova, to je bio DW-6900-1V, i danas omiljen, nakon 4 godine i dalje je u fantastičnom stanju, iako se nosi gotovo svakodnevno, nosio do skoro tj.

E onda sam se malo uozbiljio i poželeo automatik, pa je došao i SKX0071K, kojim sam oduševljen i apsolutno ga obožavam. I ranije sam se palio na dajvere, pa je ovo bila logična kupovina.

Tu je i još jedna 24h Paketa, koju nikako da odnesem na servis i zamenu stakla, a trebao bih joj naći i novu narukvicu, tu planiram nešto kožno. Sat je star oko 30 godina, kupljen u Sankt Petersburgu, automatik na ručno navijanje.

Pozdrav!

Eh, zašto kažeš skromna kolekcija? Bitno je da je kolekcija stvorena sa ljubavlju i da voliš satove, a svaka kolekcija se može dopuniti. Nije bitno da li nosiš braju ili raketu, već da ih nosiš sa ljubavlju. Ovde se druže ljudi različitog imovnog stanja koji imaju stove različitih klasa i vrednosti, ali sve nas vezuje ljubav prema satovima i svi poštujemo tuđe kolekcije. Nije bitno da li imašš pet ili pedeset satova, već samo da ih voliš.

Što se tiče kolekcije, mi ćemo je u startu poštovati, bez obzira na broj satova ili njihovu vrednost, jer ono što nas spaja jeste zajednička ljubav prema satovima.

Neka se kolekcija proširi i neka te svi satovi lepo služe :beer:

Uroše (TSI sto bi rekao cat... ovaj aviator ;)), svaka čast na kolekciji, predstavlja idealan početak a mislim i da razmišljaš o pravim satovima i ubuduće!
Jedva čekam još slika, posebno sa onim nato kaišima koje si poručio ako se ne varam?

Ooo pozdrav društvo :-) jeste, čekam dve različite nato, jedna sa 5 a druga sa 3 prstena, i OEM Jubilee. Biće lepših slika obećavam :-)

Hvala svima!

Hvala svima! :-) san mi je neka Tuna, i Spring drive, mislim da bi se onda skrasio :-)

Svaki sat u kolekciji ti je logičan izbor u datom trenutku. Ne računajući Fosil, ostala dva su čak jako dobar izbor! A ako misliš da bi se posle Tune ili Spring drive-a skrasio, mislim da se tu varaš...tada igranka tek počinje!;)

Evo je jedna, čekam još pravu Zulu sa 5 prstenova.

Attachments

• uploadfromtaptalk1405621743619.jpg
    uploadfromtaptalk1405621743619.jpg
    47.8 KB · Views: 245
  • uploadfromtaptalk1405623936573.jpg
    uploadfromtaptalk1405623936573.jpg
    47.8 KB · Views: 255
Inače naručio sam i alatku za skidanje springbarova, a Raketa sutra ide na servis, i poručuje se nato narukvica za nju. Da li je potrebno i kada da se zamene springbarovi na satu? Generalno jel oni odlaze uopšte?

Stigla je originalna Seiko Jubilee, 19$ sa Filipina, plus 4$ slanje, došla je sa parom debelih springbarova i malopre namontirana.
Baš sam zadovoljan, potpuno drugi sat.

Najzad je stigao:

Prezadovoljan sam, ima rezervu 40+ sati, odlično čuva vreme. Samo me zanima gde naći kvalitetne springbarove kod nas? Može u pp ako ne sme javno. Na kraju krajeva naručiću sa ebay-a ali ako ima kupiću ovde.
I da li možda može da se nađe ovakva nova narukvica? Očistiću ovu ultrazvučno ali možda bih i kupio novu.

Fina Raketa, ista kao moja :)

Moja takođe drži oko 44h, a i radi prilično tačno: dnevno odstupanje je 1s do 4s u plusu.

Samo staklo izgleda nije u potpunosti odgovarajuće, smanjuje veličinu slova na većem obimu, oni gradovi na unutrašnjem se lepo čitaju, a na spoljnom su prepolovljena slova. No dobro, može da se pročita.

Back