Ne ocekujte bog zna sta iz Glashuttea. Zurio sam, na kraju mi se ispraznio i fotoaparat. Glashutte mu dodje ko nekakav sredjeniji i ususkaniji Senjski rudnik Pravi rudarski gradic.... Nista spektakularno u tom pogledu. Medjutim kad prodjes ulicom pa procitas na zgradama imena firmi - sve se menja iz korena )
heeh senjski rudnik, je l si bio nekad tamo, taj kraj inace fenomenalno poznajem, mnogo mi se svidja beljanica i homolje i istocna srbija, sve do dunava, bora i zajecara na jugu
Aha. Pros'o motorom jednom. Isao preko Despotovca i hteo preko Pasuljana ali vec se spustao mrak, pa sam resio dda okrenem na Cupriju, Paracin, pa u Zajecar Homolje je VRH!
Pa Glashutte
Kad je bila kriza pravili su svasta od precizne mehanike. Merne instrumente, pisace masine itd,itd...
Kaze u potpisu eksponata da je taj specijalno pravljen za SS jedinice.
Citiram:
''Fliegerarmbanduhr Kal. 48.1
Fa. Lange & Sohne / Glashutte / Baujahr 1943
mit spezial zifferblatt fur Waffen SS''.
Ocajne su mi te fotke jer mi se tada vec ispraznio fotoaparat pa sam slikao telefonom, zurio sam jer je bilo 5 do 5 (u 5 se zatvara muzej), i opasno mi se islo ''tamo gde i car ide peske'' ali nisam mogao udovoljiti zovu prirode jer nisam imao vremena. Junacki sam stisnuo zube, trpeo i slikao maltene u hodu