Shmizla u Napulju su maheri što se tiče italijanske kuhinje, jeo sam picu u piceriji koja je prva otvorena u Napulju 1738. Inače ko voli jug Italije, Napulj je odlično mesto da se stane jer, na samo pola sata od Napulja je Pompeja i Vezuv koji je još uvek aktivan, tako da se puši i seizmolozi ne znaju kad će da pukne, zato je i ovaj novi Napulj kakav je danas udaljen na skoro 10km od vulkana. Na sat-dva od Napulja je jedno od najlepših mesta na svetu, u stvari 3, Sorento, Kapri i obala Amalfi sa Pozitanom-moja topla preporuka.
milan zmaj hvala Milane, ovo je nešto što treba videti, i to kažem i tebi i svima na forumu, ako vam se ukaže prilika, nemojte je propustiti. Ja se još uvek jedem što nikad nisam otišao u Cinque Terre, a bio sam u Livornu i posle u Pizi i Firenci bar 10 puta.

Ako mi se opet ukaže prilika, tamo sam. Evo slika tog mesta (pozajmljene su sa Interneta jer sam bio "pametan" pa nisam otišao)... šta reći, ovakva mesta se mogu videti samo na tirenskoj obali u Italiji i nigde više na celom svetu!!!