Uslikao, ovekovecio...

Jel liči na ovaj? ;)
Upravo sam doputovao iz Bukurešta, pa k'o velim da podelim i nekoliko slika odande. A na slikama - satovi.
View attachment 61469
...
Na drugoj slici se nalazi sat koji se može videti na ulazu u park Herăstrău, jedan od najlepših u Bukureštu. Godina koja se vidi na satu (1459.) nema veze sa izgradnjom parka, koji datira iz 1936. godine, već je to godina kada je Bukurešt prvi put spomenut u nekom istorijskom dokumentu.

Obavezno skoknite u etno-selo. Oni ga nazivaju Village Museum. Tamo se čuvajte, jer parkom rukovodi opasna banda sa slika:
IMG_3516.jpgIMG_3558.jpg
Sa leve strane je opasni Tigrul Miavescu, a sa desne Whiskasia Panterescu ;)

Kora:
2rc1tab.jpg

@ Nešo, nisam sigurna, uslikala sam ga u centru grada, u parku, blizu fontana na bulevaru koji vodi ka Čaušeskuovoj palati. Valjda je to isti sat... :confused:
A ono što sam uspela da istraživm po gradu je sam centar, ta pomenuta ogromna palata, stari grad i oni tržni centri na putu ka aerodromu... Moglo bi se reći jako malo, jer se i zadržavamo ovde jako kratko... Sutra ujutro pičimo za BG. :)

Pozz svima iz RO!

Nije isti sat, već isti model ;)

Na onom mom je naziv parka (Herăstrău), a kod tebe piše Piața Unirii (Trg jedinstva, onaj glavni). Ovi satovi nose imena znamenitosti Bukurešta. Ako imate vremena večeras, prošetajte se u moje ime uz onu rečicu što prolazi kroz centar (Dambovica).

Evo i ovaj sat sam zapazila u toku
setnje Bukurestom. Ovaj model nije trenutno u funkciji (tj. ne radi) a trebao bi da pokazuje vreme na tri strane, pogledajte.

ImageUploadedByTapatalk1378096139.277678.jpg ImageUploadedByTapatalk1378096200.885320.jpg

Sad tek vidim kakvu glavu ima ova zverka.
Malo je :scared:

Attachments

• 22092013732.jpg
    22092013732.jpg
    172.4 KB · Views: 56
Back