Uslikao, ovekovecio...

donAlberto , veliko VELIKO HVALA na iscrpnim informacijama, zajsta !!! (imam dosta spisa nakupljenih i da, to me i te kako interesuje) :thumbup:

Evo još nekih, loše uslikanih telefonom, slika ...

View attachment 77212 View attachment 77213 View attachment 77214 View attachment 77215

nema na čemu druže,bavim se time već duže vremena i imam svakakve pisane građe,volim arheologiju i skoro sam bio na selu kod mojih bližih rođaka,gde sam kao dete provodio leta i zime i otišao sam da vidim vodenicu,koja je othranila nekoliko kolena unazad mojih predaka i vidim da je taj potok presušio i ostala je samo vodenica i zamisli kad sam ušao unutra još uvek je u odličnom stanju i nađem u ćošku stari žrvanj,kamen koji je zamenjen pre nekih 200 godina,jer se istrošio,što znači da je njegova starost velika i to mi je i jedan artefakat ,koji je na neki način hranio moje pretke,a da njih nije bilo ne bih ni ja postojao,pa sam rekao ujaku i dedi da mi izvuku taj kamen sa traktorom kad budu imali vremena ,jer to je istorija moje porodice,a slikao sam i groblje mojih predaka:

ovo je to groblje na kojem je zadnja sahranjena moja prababa još pre 33 godine i bio sam na toj sahrani:

free screenshot software

ovo je ta vodenica:

how to capture screen

ovo je stara kuća u kojoj je spavala ta moja prababa ,a mi smo se kao deca tamo okupljali oko starog fijaker šporeta da se ugrejemo,baš sam se rastužio kad sam video da se porušila i da je ostalo malo toga od nje

screenshot utility

ovo je kuća u kojoj smo mi spavali kad bismo bili u selu i setio sam se da zadnji put kad sam bio u njoj još pre više od 30 godina kad se uđe u nju sa leve strane je bio onaj stari kredenac,koji su ja mislim svi živi u Srbiji i Vojvodini imali i zamisli uđem kad tamo stoji još uvek taj kredenac:

a ovo su slike prirodnog okruženja tog sela:

Last edited:
Vjernici:
2z5u2ip.jpg

Sarajevo:
k1tjbl.jpg

Kroz grad....
rky6wn.jpg

.......slazem se u potpunosti da su Meteori nestvarni ili što bi neko rekao kao da su sa druge planete.Jedna od mnogih interesantnih stvari je da su zbog nedostatka prostora u zgradi Velikog Meteora(manastir),ostatke pokojnika ostavljali u specijalne prostorije namenjene za to...............a to izgleda otprilike ovako:

dsc1586.jpg

dsc1580.jpg

Last edited:
.....na plažu sleće helikopter za gašenje požara,spušta cev u more,uzima vodu i odleće pod Olimp gde je izbio požar.......sve ovo uz zaglušujuću buku,treperenje vazduha i vode traje oko minut a mi (zatečeni na plaži) se zabezeknuto gledamo.......:thumbsup:

dsc1209.jpg

Back