Uslikao, ovekovecio...

Triumph Spitfire mk4 1500
08d37974d44108f938b997923dab71dd.jpg
af9d545860ead39343926208c15c6bc0.jpg

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Samo je malo preterao sa obradom (kao nek automatski hdr). Automobil je dosao o izrazaja ali su oblaci upropasceni. Mozda bi bolje bilo da je selektivno obradjivao.

Ne vidi se kad je mala, ali čim se malo uveća ili odštampa, vidi se da je obrada poprilično uništila fotografiju. Inače mi je ovo jedna od boljih fotografija, bez obzira na to što nije za izradu :)
katedrala1_zpsc57857b2.JPG

Na ostalim ima minimalno obrade

mostic3_zpsa7d0322b.JPG

P8016708.jpg

P8016671.jpg

P1167606.jpg

Čekanje:
P6096381-2.jpg

Beskraj:
beskraj_zps67eb43ec.JPG

Last edited:
Katedrala ubija kako izgleda strasno i morbidno, bas kako i treba. Top fotka, čestitam! Ja nisam fotograf nit mi je hobi, slikam telefonomako mi se nesto svidi pa se igram u običnim progrmcicima sa Google playa . Onda kako me pogodi, i kako doživim sliku.. Tamno ili svetlo . Mada bih stvarno voleo da naučim da fotografišem.
40f26c6e485b3a3d0d05dd086730b24b.jpg

Duka, nisam ni ja fotograf, samo se ponekad nađem na pravom mestu u pravom trenutku.

Ne znam da li sam je već stavljao. Jedna koja će završiti jedno dana kao foto tapet:
PC187013_zpsf5b0f115.JPG

P6026248_zpse74cc25b.JPG

P6026240_zps91a01118.JPG

Wheel of fortune:
DSCF0220_zpscec5c835.JPG

Lemingsi (za malo)
P8220050_zps0rkxxwsz.JPG

Mislim da ti neće biti teško da naučiš jer se vidi da imaš smisla. Evo na brzinu tri knjige za početak:
Škola fotografije,Đulijano Belić

Knjige imaš na dnu prva tri posta, a autor ih je napisao za početnike. Naveo da se mogu slobodno distribuirati pa sam zato i dao link da bude javan. Neke fotografije mu izgledaju amaterski, ali pravljene su samo zato da ilustruju neke stvari i bez estetskih ili umetničkih pretenzija. Doduše, kada uđeš u štos, kukaćeš na detalje za koje ćeš tek kasnije primetiti da su mogli da budu bolji. Evo da krenem od sebe - kod fotki sa brodovima koje sam postavio pomalo se nerviram što sam na prvoj secnuo skladište sa desne strane, a na drugoj rezervoar (ili šta je već) udara u ivicu slike. S druge strane, da sam ih uključio u kompoziciju, onda bih secnuo neki drugi element, pa ti vidi moje muke :P

Mislim da ti neće biti teško da naučiš jer se vidi da imaš smisla. Evo na brzinu tri knjige za početak:
Škola fotografije,Đulijano Belić

Knjige imaš na dnu prva tri posta, a autor ih je napisao za početnike. Naveo da se mogu slobodno distribuirati pa sam zato i dao link da bude javan. Neke fotografije mu izgledaju amaterski, ali pravljene su samo zato da ilustruju neke stvari i bez estetskih ili umetničkih pretenzija. Doduše, kada uđeš u štos, kukaćeš na detalje za koje ćeš tek kasnije primetiti da su mogli da budu bolji. Evo da krenem od sebe - kod fotki sa brodovima koje sam postavio pomalo se nerviram što sam na prvoj secnuo skladište sa desne strane, a na drugoj rezervoar (ili šta je već) udara u ivicu slike. S druge strane, da sam ih uključio u kompoziciju, onda bih secnuo neki drugi element, pa ti vidi moje muke :P
Hvala Neso

Nema na čemu, a ako mogu da nekako pomognem, slobodno se obrati.

Lookic, koju ljutu mašinu koristiš ako nije tajna? EXIF Viewer mi ne kaže ništa. Ovo moje je odradio Nikon D71000.

Uh, pa i neću se toliko zamisliti. Znaš kako se kaže - boj ne bije svijetlo (fotografsko) oružje, već boj bije srce (tj. oko) u junaka ;)

Kad neko zna znanje, onda je svaka fotka dobra, a tvoje su mi zaista prelepe.

Hvala Nešo.
Daleko sam ja od stvarnog poznavanja fotografije, tek poneke osnove imam. Mora da se puno čita i vežba, a ja ne stižem ni ono što treba, a kamoli hobiju da se posvetim. Više je to sreća.
Onaj foto tapet sam, npr. bio u korpi dizalice (ona za zamenu ulicne rasvete) i pregledao konstrukciju mosta preko Studve (ili Bosuta, ne sećam se) u Moroviću kod Šida a bio je oblačan i maglovit dan.

Sky, ti kako si krenuo, ima da postaneš veći stručnjak za fotografiju nego za ruske satove :D

Inače, motiv, kadar i boje su ti super :congrats:

Back