Uslikao, ovekovecio...

Moguće je, svaki aparat ako se zna iskoristiti kako treba može napravit lijepe fotke. Ja sam do skora radio fotkanje svadbi sa krop tijelom dSLR Canon 60D i neke bezveze objektive sam imao (koje sam skoro stavio na prodaju!), ali u zadnjih mjesec dana sam pokupovao 4 odlična očuvana Canon "L" seriju objektiva, i tijelo sam kupio novo-Canon 6D Mark II (Full Frame), sa kojim imam više mogućnosti da iskoristim svoju opremu. Nešto slično kao automehaničar, može se popravit auto sa nekim jeftinim turskim ili kineskim alatom, ali ako se misliš baviti imalo ozbiljnije svojim poslom treba kupiti bolji, skuplji i naravno kvalitetniji alat.

"Pa hajdeee višeee!"
[FONT=&quot]
MyrKkWJ.jpg
[/FONT]

Likovna akademija,
Canon 6D Mark II, Canon ef 17-40mm f4, ISO 8000, 1/60, f4, iz ruke fotkao (bez stativa).....

d1nXSRa.jpg

Malta sat.jpg

Ovaj sat sam usliikao danas u Inkvizitorovoj palati koja se nalazi u Birguu na Malti, a to je naspram Valete. Sat datira iz 18. veka, a kućište je od drveta. Mehanizam i kućište su izradili malteški majstori. Iako je inkvizicija na Malti ukinuta na samom kraju 18. veka, sat je neprekidno u palati. Kustosi tvrde da je ispavan, tačan i da radi, ali pošto je izložen i da bi se izbeglo habanje mehanizma, sat se ne navija.

Prelep sat, Nešo.
Bio sam puno puta na Malti, ali nažalost nikad nisam bio u toj palati i video taj sat uživo. :(

Hvala ti što si me podsetio na ovu temu, jer sam, bez lažne skromnosti, unapredio svoje fotografske veštine u poslednje vreme i uslikao nekoliko, po mom mišljenju, jako lepih fotki.

Ali, eto, ostavljam vama da procenite.

Evo je prva (Cannes)

P.S. Sve moje fotke su uslikane telefonom.

160149d1767780427-uslikao-ovekovecio-cannes.jpeg

Attachments

• Cannes.jpeg
    Cannes.jpeg
    2.8 MB · Views: 16
Prelep sat, Nešo.
Bio sam puno puta na Malti, ali nažalost nikad nisam bio u toj palati i video taj sat uživo. :(

Hvala ti što si me podsetio na ovu temu, jer sam, bez lažne skromnosti, unapredio svoje fotografske veštine u poslednje vreme i uslikao nekoliko, po mom mišljenju, jako lepih fotki.

Ali, eto, ostavljam vama da procenite.

Evo je prva (Cannes)

P.S. Sve moje fotke su uslikane telefonom.

160149d1767780427-uslikao-ovekovecio-cannes.jpeg

Hvala i tebi, a i ja sam naučio kako da napravim lepe fotografije zahvaljujući forumu. Za to su zaslužni pre svega Serb i Sima hrabri, koji su me strpljivo i sa puno pažnje uputili u svet fotografije. Malo sam više gnjavio Serba, koji je svoje znanje nesebično podelio sa mnom, a Simu sam gnjavio oko nekih detalja.

Pošto sam i dalje na putu i nisam izradio sve što sam fotografisao evo dve fotke na brzinu:

DSC_8102.jpg
DSC_8106.jpg

Ovo je pogled sa tvrđave sv. Elma u Valeti na tvrđavu Rikasoli, koja se nalazi u Kalkari. Biće još fotki kad se vratim.

Attachments

• DSC_8102.jpg
    DSC_8102.jpg
    1.1 MB · Views: 1
Back