Vanjabg77 - Moja mala kolekcija

vanjabg77

New member
Pozdrav svima,
Predstavicu vam svoju malu kolekciju...pa videcemo kojom ce brzinom rasti....
To su uglavnom japanci ali imam vec solidne planove kako da je prosirim.
Jos bolje sto ovih satova cini mi se i nije bilo na foruma pa eto osvezenja.
Da krenemo od najnovijeg.....

Seiko Sportura Chronograph Alarm SNAE59P1

Seiko Sportura 2.jpgSeiko Sportura.jpgSeiko Sportura Hand.jpgSeiko Sportura box.jpg
Stainless Steel Case
Stainless Steel Bracelet
Anti-Reflective Coated Sapphire Crystal
Caliber: 7T62
White Dial
Date Calendar
Luminescent Hands And Hour Markers
Screw Down Back Cover
Alarm Sub-Dial at 6 O'Clock
Tachymeter on Bezel
Squeeze Release Safety Clasp
60 Minute Stopwatch Sub-Dial at 12 O'Clock
Smaller Second Hand Sub-Dial at 9 O'Clock
100M Water Resistant

Case Diameter: 42mm (Excluding Crown)
Case Thickness: 11mm
Lug Size: 21mm
Weight: 154g

Ovo je moj novi svakodnevni sat moze i na kosulju i na duks.Provereni mehanizam koji Seiko ugradjuje u satove od boljih chronographa do modela kao sto je Arctura i Velatura.Nemam ga dugo i ne mogu reci kakva je tacnost za sada se mogu pohvaliti samo izgledom.Nije suvise tezak iako izgleda masivno.Imam manji zlob pa je ovo moj maximum velicine sata.
Jos mogu dodati i da sam postao slucajno ponosni vlasnik iako sam slican model omeravao duuugo

Moj dnevni tj poslovni sat je dosao nakon duzeg traganja za poslovnim satom koji ce biti nesto drugaciji, da se vidi bar malo mehanizma i da bude automatik, naravno safirno staklo je obavezno.Zadovoljan sam sa njim, kako se slabije krecem preko dana jutarnje navijanje nam je postalo zajednicko druzenje.Jedino datum nedostaje ...ufff.Plan mi je da jednog dana uzmem casual svetlo braon narukvicu i napravim od njega dnevni casual sat, ako jos neko ima ideje kako se moze narukvicom popraviti samo napred
.
Citizen back.JPGCitizen box.jpgCitizen front.jpgCitizen hand.jpg
Stainless Steel Case
Leather Strap
100 m Water Resistant
Sapphire Crystal Glass
Black and silver dial with skeleton window
Silver tone hands and markers
Caliber : 4166
Automatic 21 Jewels Made in Japan
Screw Case Back
Push Button Deployment Buckle
Case Size: 43mm with crown
Case Thickness: 12mm

Odlican i seiko, ali ipak citizen koji imas, je moj omiljeni citizen, dugo mi je bas taj model sata bio avatar:) Svaka cast:)

Last edited:
Moj letnji sat, nesto sto nosim kada krenem na trening, na plazu, rostilj....je
FOSSIL BLUE
Ne mogu o njemu bog zna sta napisati (41mm)ali fantasticno me sluzi vec 7 godina, jedva da ima par manjih ogrebotina iako je preziveo 5-6 odlazaka na more i u more...i sluzice i dalje jer mi se i dalje jako svidja kako izgleda i katag ko mi tamauera an legne na ruku.Posebno mi se svidja metalna narukvica koja blago podseca na narukvicu Tag Hauera (ili se to samo meni cini :)
Fossil hand.jpgFossil front.jpgFossil back.jpg

Sat koji sam nosio 3-4 godine i ne nosim vec 5 godina je Seiko 5 Actus.Razlog nenosenja je sto povremeno staje i zahteva detajan servis. Srecom ocuvan je savrseno pa osim sredjivanja stakla i ponesto poliranja tesko da bilo sta treba da se uradi sa njim spolja. Namerno sam i stavio sliku gde se vide sve male ogrebotine.
Seiko 5 Actus Automatic Movement Model 7019 negde iz sedamdesetih.
Kuciste je dosta malo 40x38 od kraja do kraja.O mehanizmu ne znam mnogo ali mislim da je malo redji mehanizam, kao da ima neko ulje u kome pliva mehanizam za navijanje. Takodje cu potraziti i savet ovde na forumu gde da ga servisiram.
Slike ovog modela jos nisam ovde video pa uzivajte..

Seiko 5ctus front 2.JPGSeiko 5actus front.jpgSeiko 5actus back.JPGSeiko 5actus hand 2.JPGSeiko 5actus hand.jpg

Odlican i seiko, ali ipak citizen koji imas, je moj omiljeni citizen, dugo mi je bas taj model sata bio avatar:) Svaka cast:)

Znam tako sam ga i kupio, njuskao sam po forumu video sliku na avataru, provalio koji je, da Sense ima... i ostalo je istorija.. :)

Hvala :) ....nasledio od oca, razlog vise da ga sredim i sacuvam za sledecu generaciju....

Svaka čast na ovakvom rezonovanju, još jedan veliki respect. :congrats:

O B A V E Z N O ostani na forumu, jer je druženje sa pravim ljubiteljima veliko zadovoljstvo.

Hvala i tebi i svim ljubiteljima..da nije bilo foruma i puuuuno sjajno sredjenih satova koje sam video ko zna kada bi mi palo na pamet da ga sredim

Znam tako sam ga i kupio, njuskao sam po forumu video sliku na avataru, provalio koji je, da Sense ima... i ostalo je istorija.. :)

Hahahhaha ozbiljno , video si moj avatar i krenuo u istrazivanje i kupovinu? Ako je tako , bas mi je drago:) Inace da meni baki nije pokazao taj sat ko zna da li bi ga ja kacio na avatar a ti kupio:lol:

Hahahhaha ozbiljno , video si moj avatar i krenuo u istrazivanje i kupovinu? Ako je tako , bas mi je drago:) Inace da meni baki nije pokazao taj sat ko zna da li bi ga ja kacio na avatar a ti kupio:lol:

Pa moja bolja polovina koja je presudila i ti imate odgovornost pola pola :)

Za najnovijeg clana kolekcije moram se prvo zahvaliti Rus_PA na detaljnom opisu kupovine slicnog sata preko sajta Meranom. Za nas koji nikada nismo kupovali online ovo je jako veliko ohrabrenje, svaka sledeca kupovina ce biti daleko laksa.
Posle dve nedelje dana cekanja i pracenja sata kroz svako Rusko selo i Srpsku postu pronasao je put do moje ruke.
Sa ponosom predstavam VOSTOK AMFIBIA 2416b .
Sat je stigao u neuglednoj kutiji sa uredno overenom garancijom i metalnom narukvicom koja se nije dugo zadrzala. Porucio sam i gumenu koju su imali u ponudi i ocekivao da nece biti bas najbolja (6-7 eur)ali me je prijatno iznenadila solidnom debljinom i lepom kopcom.Izdrzace dok ne nadjem neku gumenu ili NATO po zelji
O satu se nema sta mnogo napisati i tacno je ispunio moja ocekivanja kao sat za leto,plazu,izlazazak u prirodu i poneku casual vecernju kombinaciju.Kako je automatik kada vec izadje iz kutije mora da se nosi neko vreme pa naci cu mu valjda prilike za nosenje.
S obzirom na nisku cenu i jednostavnu kupovinu bez rizika mogu ocekivati da ce sve vise clanova foruma nabaviti sebi po jedan, a razlicitih modela koliko hoces..pa da pravimo klub :) Jos pogledate li na netu kako izgledaju customizovane amfibie moze se napraviti i lepo takmicenje....
Dosta price malo i slike.....
Vostok amfibia8.jpgVostok amfibia7.jpgVostok amfibia4.jpgVostok amfibia6.jpgVostok amfibia .jpgVstok amfibia2.jpgVostok amfibia3.jpg

Back