Vlajo - moji satovi

Re: Vlajo- moji satovi

Orca je poprilično ispunila očekivanja, sat je polovan, ima oštećenje na minutari što će pažljivo oko lako primetiti, mehanizam je OK, fizičko stanje stakla i kućišta sasvim solidno, skoro bez tragova nošenja. Nemam originalnu narukvicu, ali gumena odlično paše, sat je neverovatan u vodenom okruženju, jednostavno privlači pažnju i poglede....zadovoljan sam, dobijen je u nekakvoj zameni pa nisam terao mak na konac :)

Evo jednog debeljka zbog koga sam ispratio deo kolekcije, ali čini mi se da vredi....

018.jpg

malo mi je bilo frka zbog veličine, ali nisam se pokajao, čitavih 48/17, Zeno Basel 8557, džepni za ruku, pored njega Tag sa 39,5 izgleda kao mladunac.
Drugi je terenac G shock, koji će da menja ispraćene dajvere dok se ne kupe novi :), Pozdrav za RUS-a, dečko je prva liga. Biće još slika, trenutno sam u haosu, došla beba, pa natenane da ih prestavim.

Cestitam na prinovi!

Lepo izgleda, postavi kad budes imao vremena jos neku sliku. Obavezno i neku od pozadi.;)

Last edited:

E pa vlajo, najpre cestitke na bebcu! To je najpozitivniji moguci razlog za haos ;).

A naravno, cestitke i na odlicnim satovima :congrats:.

Hvala :), reč je o satu klasičnog dizajna, Zeno de luxe (Zeno basel) je serija koja je poprilično retka, dosta cenjena od ljubitelja pilotskih satova, nema ih mnogo, pravljen je i u bicompax varijanti, nema potpis na rotoru i krunici (interesanto je da je cela ta serija tako rađena) i ima mineralno staklo. Sva dvoumljenja vezana za ovaj sat padaju u vodu kad se pogleda cifer i kad se sat stavi na ruku.....prosto neprocenjivo :man_in_love: Naravno mehanizam Valjoux 7750, day/date, po navodima prodavca odstupanja su mala 4-5 sek., videćemo. Cifer je neodoljiv, kazaljke u najboljem tradicionalnom maniru premazane Superluminova premazom, hronografi su tamniji od mat crnog cifera.....

Uh, bio sam malo odsutan sa foruma i tek sada sam video ovog lepotana.

Vlajo, neka te dugo i u zdravlju služi :beer:

I ja ,Vlajo,na brzinu lajkovah (reko kasnije ću čestitati) pa nekako zaboravih.

Dakle-Čestitam!
Lep i dobar :thumbup:

Uhvatilo ga sunce, malo danas....ova je sa mobilnog.

Attachments

• 1371107_10201486271470291_177956104_o.jpg
    1371107_10201486271470291_177956104_o.jpg
    247.9 KB · Views: 152

Još malo slika Zena, sat je kupljen polovan, ima tragova starosti ali generalno nije strašno....

Attachments

• 046.jpg
    046.jpg
    153.1 KB · Views: 128
  • zeno.jpg
    zeno.jpg
    478.8 KB · Views: 156
  • zeno2.jpg
    zeno2.jpg
    138.4 KB · Views: 126
  • zeno3.jpg
    zeno3.jpg
    278.1 KB · Views: 119
  • zeno4.jpg
    zeno4.jpg
    403.4 KB · Views: 113

Sat je povelik ali brzo sam se navikao, nije naporan za nošenje, povremeno se malo oseća rotor ali ništa strašno. Možda bi valjalo da je staklo safirno ali dobro....
Sat je urađen u vojnom stilu, pregledan, lak za korišćenje štoperice (merio sam koliko se ćerka vozi na autićima ;)), kožna narukvica se potpuno uklapa, kad propadne zvaćemo Puga. Mislim da se metalna ne bi baš uklopila, reč je o satu koji je skroz u vintaž fazonu (cifer, kazaljke, brojevi, bez ukrašavanja....) po ugledu na vojne pilotske, da ponovim 48mm izgleda ogromno ali kad je pilot u pitanju nekako im leži. Luminacija solidna, valjalo bi možda malo srediti kazaljke (govorim o ovom primerku), deluje mi malo osetljiv na vlagu, tu ga neću testirati :)
Sve u svemu dobar sat, vidljiv ali nenametljiv, jenostavno izgleda vanvremenski.

O proizvođaču većina vas ovde zna osnovno Zeno watch Basel solidno, mala, nezavisna manufaktura, uglavnom Eta ili Selita od mehanike, kvalitet sasvim zadovoljavajući, mislim nešto iznad Roamer i Tissot satova , imali su svoje svetle trenutke, sada im je budućnost poprilično neizvesna. Zanimljivo je da su poprilično žilavi i da ih ima i pored toga da su patuljak u igri ozbiljnih igrača.

Last edited:

To za velicinu se slazem i moj Hamilton je 46mm ali uopste ne izgleda preveliko na mom zglobu koji je 18.5-19cm. Valjda pilotskim satovima leze ti veci precnici

Odličan satić koji ti lepo stoji. Uživaj u njemu, zaista odlično izgleda :beer:

Back