Vodomer i gunmetal :)

eee

Super Moderator
Staff member
Evo, ja skoknuh do Amerike, malo obiđoh srpski grad Čikago, malo se i odmorih. Nažalost, glavnu stvar zbog koje sam tempirao odlazak nisam uspeo da nabavim, ali, videćemo, možda za par meseci bude nešto. O tom potom.

A sada bih hteo da predstavim dve interesantne stvarčice, mada se za drugu nikako ne može reći da je stvarčica.

Prvo gunmetal - cufflink iliti dugmad za manžetne. Dobio na poklon od brata. Mehanizam radi kad se navije. Moram priznati da me brat ostavio bez teksta kad sam ovo dobio :)
20120603_154138.jpg20120603_154157.jpg

A sad vodomer - ronilački kompjuter koji pored svakojakih merenja u i van vode (čime i opravdava naziv vodomer), prikazuje i vreme. Čak je i za moj zglob glomazan, moram priznati :). Nije moj, kolega ga je poručio, nosi se preko ronilačkog odela.
20120603_154228.jpg20120603_154250.jpg20120603_154317.jpg

I na kraju zajednička slika
20120603_154342.jpg

Slažem se za manžetne da su super al ne znam čemu služi mehanizam dal pokazuje vrijeme i gdje il samo služi da se manžetna vrti u krug.
:thumbup:

Dobrodošao ti nama živ i zdrav, iz daleke a nama tako bliske Amerike. ;)

Manžetne su VRHUNSKE i užasno ti zavidim na njima (svaka čast tvom bratu na poklonu:thumbup:). Gledao sam slične kod nas u prodaji, ali su bile na temu automatskog mehanizma, a ne navijača kao u tvom slučaju. Svejedno odlične su i ove kod nas, ali ni malo jeftine. :(

Što se tiče vodomera, kaži kolegi da ako mu pukne kaiš na tom satu neka ga slobodno okači na zid. :D
Nego koji je prečnik tog "vodomera" ?

Hvala društvo :)

Mehanizam služi samo u dekorativne svrhe. Ne pokazuje vreme, samo kucka kad se navije.
Što je najjače ja sam ove iste gledao pre nekoliko godina dok sam živeo u Americi, ali sam ih na kraju preskočio zbog cene. I nisam nikome ni pričao da sam ih gledao. Al eto, ovaj moj se baš potrudio da nađe originalan poklon.

A za vodomer - sad ga izmerih. Na najširem mestu 70mm, visina je oko 28-29mm. Širina kaiša 45mm ali se sužava na 26. Težina 540 grama. Računa svašta nešto a pokazuje čak i vreme :).

• RGBM (Reduced Gradient Bubble Model)-algorithm
  • Full Function Air/Nitrox Dive Computer
  • Precautionary Program Settings
  • Nitrox Programmable (21-50%)
  • Ascent rate indicator
  • Diver-replaceable batteries
  • Fresh and salt water
  • Powerful backlight
  • Air/Nitrox/Bottom timer modes
  • Nitrogen bar graph
  • Audible alarms
  • Temperature Display
  • Automatic Altitude Adjustable
  • DEPTH: 492 feet
  • Computer user changeable Imperial/Metric
  • Dive Log: 38 hours/50 dives

Mehanizam ne znam koji je. Znam samo da kucka kad se navije :). A otvoren je, to me malo nervira. Mogli su bar neko staklo da stave.

Cao druze, dobro dosao ti nama nazad. A pa otvorio se brat, e posto je dobar mozda mu poklonimo jedan stoni fudbal ;)

@Rale Ima i Chopard nesto slicno, samo ne radi mehanizam.

Back