Vostok Amfibija Komandirskie sat

GIvan

New member
Do pre samo nekoliko nedelja nisam ni pomislio da cu po oglasima traziti ruske satove. U stvari nov sat mi nije ni trebao, volim satove ali nemam kolekciju nego samo jedan sat koji stalno nosim, poznati Fortis Flieger koji cete videti kasnije. Ali, iako nisam nesto aktivan u pisanju na forumu redovno citam sta se desava i mastam o nekom, jednog dana, drugom jedinom satu. Medjutim, kao inzenjeru crv mi nije dao mira pa su mi tekstovi o Vostok satovima privukli paznju. Zakljucio sam da ili ih mozete voleti ili mrzeti ali tek posto vidite neki uzivo. Vreme takvo kakvo je , novac za neki bas extra sat u skorije vreme necu imati, pa sam resio da rizikujem; nije neka cena, valjda moze da se nadje nesto do 5000 dinara, sto je rusko a spominjano i i hvaljeno toliko puta. Nadjem jedan na nekom oglasu, hvalio covek kao novo, cena se uklapala u moju viziju i na nevidjeno platim, covek poslao i ono stiglo !
Postar doneo veliki kartonski koverat, uzmem onako od njega lezerno, kad zamalo da mi ispadne iz ruke ! Oho, ovo je nesto tesko – za sve pare. Odem u svoju sobu i vec pod drugim, povoljnijim utiskom pocnem da cepam koverat, pa onda kutiju od cigareta, a u kutiji nesto tesko u najlonu. Seci najlon (ala ga je zamotao, svaka mu cast !) i na kraju rodi se ON:
DSC_7166.jpg

Necu o tehnickim detaljima, to drugi znaju bolje, ja cu samo poneku fotografiju i uporedjenje sa Fortisom.

DSC_7169.jpgDSC_7175.jpgDSC_7179.jpgDSC_7181.jpgDSC_7182.jpgDSC_7188.jpgDSC_7193.jpgDSC_7194.jpgDSC_7199.jpgDSC_7208.jpgDSC_7207.jpg

Tezak kao oblutak sa plaze ali i slicnog oblika, na ruci se oseca vise nego Fortis, ali kao da pritiska neku znacajnu akupunkturnu tacku - jer taj osecaj prija.
Mehanizam je 2416B, samo sam ga promuckao i radi, i to tacno radi isto kao i Fortis koji je servisiran i stelovan. Toliko o tehnickim detaljima.
Zakljucak:
Meni se rizik isplatio, sada imam dva pouzdana rucna sata a gde ima za 2 bice i za 3...
Pozdrav,
Ivan

Ivane,čestitam!
Odličan si sat pazario. Ja imam identičan.
Ako ti dosadi kako izgleda ,samo ga prebaci na nato strap-Prijatno ćeš se iznenaditi.

Čestitke i od mene za prinovu! :congrats:

Ali moram priznati da mi se Fortis jaaako dopada! LIKE!

Pozdrav!

Oba sata su odlicna!
I nista ne brini, dva sata su vec kolekcija, posebno kada su pazljivo birana, a kako si vec i sam rekao - gde su 2, bice i 3, a gde su 3, bice jos 300...! ;)

satovi su super,čestitam....evo slike mog....amphibia 004.jpgamphibia 003.jpgamphibia 002.jpg....malo je kućište drugačije,ali je u suštini isti.....
inače i ja sam kupio jedan....pa počeo da ih množim....pa sam trenutno došao do toga da ih prodajem da bi kupovao druge....pa sam naučio da ih servisiram,popravljam,poliram.....sad imam u planu da napravim jedan,po mom ukusu....čista bolest.....ali ne želim da pijem lekove nek bolujem od toga se ne umire......

GIvan-e , kako ostali rekoše, sat je i više nego dobar... i sa moje strane pohvale za oba sata !:congrats:

Nego sam hteo samo da dodam... kako sam uživao gledajući ove kvalitetne i zanimljive fotke, tako sam uživao i čitajući text. Taj osećaj, kada stigne sat kući, teško je opisati. Zato sam i uživao čitajući tvoj post.

Još jednom , super je što si to podelio sa nama i neka te prinova verno služi, kako sam i siguran da hoće !default.jpeg

Evo, dam jos jedan podatak: u poslednja 3 dana u rezimu nosenja sata od 6:45 do 16:30 na levoj ruci a posle toga stoji na kruni do 6:45 sledeceg dana gubio je samo 3 sekunde. I, mislim da je veci deo od te 3 sekunde izgubio u mirovanju. Bas sam zadovoljan.

Ja tek sad video da si uzeo odlican sat, pa prvo izvini na kasnjenju:) Sat je odlican, mislim da cu i ja da uzmem neki model vostoka:) Moram i da ti pohvalim fortisa, jako lep sat:)

U zdravlju i veselju da nosis ova dva prelepa sata:thumbsup:

Ako hoćeš amfibiju/komandriski, ponuda obično nije loša na oglasnim sajtovima ili pijacama. Nisam pratio u poslednje vreme i ne znam da li su im padale cene, ali pazi dobro da bude očuvan i izbegavaj one sa pozlatom.

Zanima me da li je moguce u Beogradu naci ocuvan, da ne kazem "kao nov" komandirski ili amfibiju?
Nadam se da je ovo pravo mesto za ovo pitanje, s obizrom da sam nov na forumu.

Zamolio bih za malo detalja, gde, kako i kakvu cenu ocekivati za ovo sovjetsko zadovoljstvo... :thank_you2:

081.JPG

evo ja sam ovaj kupio skoro mislim za par hiljada dinara nesecam se tacno.malo pogledaj u slaviji malo na sajtovima domacim a mogu ti dati na pp broj od ovog coveka posten je.malo se potrudi ima toga.

I ja da cestitam drugaru na jako lep i dobar izbor. Naime ,ja sam veliki ljubitelj satova ,ali u poslednje vreme sam poceo da se zanimam za ruske satove,posebno za Vostok,i mogu vam reci da imaju neko cudno magijsko dejstvo. ko ih jednom malo bolje prostudira ili kupi neki od njih vise se ne odvaja od njih!!! pozzzzz.....

Back