Vostok ili Seiko...?

Ja bih takodje savetovao Orange Monstera :top:. Imao sam ga, prodao ga, nisamo mogao da prezalim i ponovo ga kupio (psssst, jos nisam prijavio CEO-u nase kuce ;))!

Vec sam ranije pominjao - napravio sam malu anketu za OM - sve devojke/zene koje sam pitao su bile odusevljene satom a i muskarci su u vecini bili zainteresovani.

To je taj SAT koji me obara:drool:.

Imaš i narandžastu verziju po istoj ceni
Seiko SKX781K ORANGE MONSTER
Crni je najprodavaniji seikov model bar u
Sense watch webshop - prodaja satova - casio satovi - seiko satovi - citizen satovi - swatch satovi - www.satovi-online.com
narandžasto čudovište je trećem mestu, a između njih ugnjezdio se SNK809K2
Seiko satovi

Popust ostvaruješ samo naručivanjem(ako nisi iz Beograda da ne zapucaš u Merkator;)).
Edit :
Evo i Skydrummer potvrđuje :).

Pa sto ne uzmes Clariissa model koji je manji od ovih standardnih..ako ti se toliko svidja sto da ne...ma da mislim i da nema prevario sam se posto ima beby ali je ista velicina kao i kod standardnih

Last edited:
umbra bas pre mozda 4 dana sam stavljao na ruku Watch N1_Rocket from Vostok-Europe factory. i bio jako zadoboljan kako je sat izgledao s tim sto sam primetio da mu je staklo bilo ogrebano ne znam nicim izazvano..a onaj koji ti se svideo sepurio se u vetrinici.Vidim forumasi ti iz petnih zila predlazu monstera...svrha tvog dvoumljenja je ta koji sat je bolji za ronjenje ili cisto da ima namenu za diving pa te to privlaci tj njegova robusnost???Ja ti predlazem da ti izmes ono sto ti se svidelo na prvi pogled bilo to ili ono ili ovo jer ces ti taj da nosis a ako ti se nesto na silu svidi a meni se desavalo da pravim kompromise slusajuci druge uvek mi posle bude zao sto recimo nisam slusao sam sebe. zanemari novce...skupices parice i kupices ti mozda i jedan i drugi....

Last edited:
Moj glas ide za Seiko Monster, a sve preporuke za narucivanje iz Sense web shopa-usluga im je odlicna, cak ako su satovi iznad 10.000,00 dinara ne placas troskove dostave.

milan zmaj je sasvim u pravu :congrats: - biraj pre svega sat koji se tebi svidja!

S druge strane - pomenuti su komentari o tome da je Vostok recimo precenjen i da je situacija oko toga ko ih, gde, kako i od kojih delova sklapa, sto moze biti odlucujuci podatak ako se bas lomis... Seiko je po tom pitanju neprikosnoven.
Ako si blizi kupovini Vostoka, bolje se strpi i pristedi za Anchar nego da uzimas ovaj N1_Rocket, jer imam utisak da bi bio razocaran - niti si uzeo Monstera niti Vostoka koji ti je stvarno zapao za oko ;).

EDIT: Ovaj Anchar poseduje NH25A mehanizam - koji je u stvari Seikov i to vrlo verovatno prakticno kopija 7s26 t.j. 7s25 (bez dana, samo datum), samo pitanje da li ga stvarno proizvodi Seiko ili kinezi... Provericu.

Last edited:
napisao sam N1_Rocket bilo mi ogrebano staklo a to sam vidjao samo kod starijih satova.ok to je mozda bilo nesto bas bas jako i moralo je da se ogrebe ali bilo mi cudno...i ja sam se odusevljavao Vodstok satovima i sad se odusevljavam..da su precenjeni isto se slazem sa Vladasom jesu...
idi isporbaj i jedan i drugi mozes i da slikas kao da razmislis i na kraju odluci koji ti bolje na kraju krajeva stoji! ja ih necu nositi ...ti ces( M DA MOZES DA MI DAS DA IH MALO SETAM )

Last edited:
Stvarno ste neverovatno društvo! Mnoštvo komentara, i to vrlo razumnih. Zahvaljujem se svima, posebno našoj dami Clarissi. Ova rečenica je ostavila najjači utisak na mene...( niti si uzeo Monstera niti Vostoka koji ti je stvarno zapao za oko), zbog nje i trenutne novčane situacije, mislim da neću uzimati jeftinijeg Vostoka, a pošto skupog ne mogu ni sanjati, ostaje u igri i dalje Monster kao prvi favorit. Uostalom, rekoh na početku teksta, on je već i bio skoro stoprocentni izbor. Neko je pitao i za moje godine, izgleda da smo tu negde...ja sam 24. 10. napunio 56 godina, znači 1955...puno brate. Davno sam pročitao i jednu simpatičnu izreku: jedna od razlika između dečaka i odraslog muškarca je samo u ceni igračaka. Ja volim da se igram, i kada bi se duh procenjivao po godinama, mislim da sam tek izašao iz puberteta. Još jednom, pozdrav svima...puno ste mi pomogli!

Iskreno meni se licno svidja Vostok, na izgled, deluje mi bas mocno, ali ukoliko pricamo o kvalitetu i pouzdanosti...Seiko je Seiko i oko toga nema dileme...Znaci, moj glas ide za Seiko!:adore:

Kolega, ovi "rusi" su svojim činjenjem doveli do toga da se svi pitaju ko su i šta su, izvan a bogami i iznutra! Japanci drugačije rade, niko se ne dvoumi! Meni je jedino žao što sam prvo odabrao crnog, pa sad moram da skupljam kintu i za narandžastog!

slazem se da je seiko verovatno kvalitetniji, ali mislim da bi trebao da odes do neke prodavnice ako si u mogucnosti da ga probas jer je to ipak specifican sat. vecina ljudi ovde na forumu ga voli, ali bilo je i ljudi kojima se nikako nije svideo. sa druge strane ovaj vostok (prvi sto si video, sa zutim detaljima) je po meni mnogo lepsi sat.
ja sam za to da odaberes onaj koji se tebi vise svidja, bez obzira na sve nase komentare.

i da, onaj vostok sto si stavio kao alternativu gledaj da izbegnes jer kao sto milan rece nemoj da pravis kompromis nego uzmi ono sto ti se svidja i za sta imas novca jer ces ti taj sat gledati svaki dan po vise puta (a da ponekad neces imati pojma koliko je sati :) )

gledam, čitam šta pišete
meni se recimo taj Seiko ne sviđa, ne volim takve satove, a Vostok mi je lep
ali mi je naravno bitno i šta je unutra, kakav je mehanizam
ja bih nešto između, Seikov kvalitet a Vostok dizajn za male pare :)

za ovo hladno vreme kada se svi oblacimo sa dzemperima jahnama i kaputuma ja bi odabrao neki
manji sat,da mi ne smrzne leva ruka,mislim na monstera.
p.s.svi juniori na spavanje

Iskreno da ti kazem iz iskusta ja posedujem Vostok Europe GAZ-14 Limousine World Timer 2426-5605239 i prezadovoljan sam satom hvala Bogu jos ni jednom mi nije zakazao pobrljavio ili bilo sta drugo. Seiko jeste zaista dobar ali koriste iste mehanizme tako da neces pogresiti ni sa jednim od ova dva odabira. Ja licno vise volim Vostok zbog izgleda i materijala.

Back