Danas sam za pola euro kupio jedan mogureci suvenir od sata, radi se o pravom orginalnom kinezu, kojem je falio kljuc i krunica ali Mestro Kire vratio ga u zivot i evoga sada "mase rukom". Interesantan sat kineske proizvodnje na kojem ciferu je veliki komunisticki kineski vodja Mao Zetung ili poznatiji kao Mao Ce tung koji je vladao kinom punih 30 godina. interesantno je to sto na samom ciferu je Maova ruka koja se pokrece - mase dok sat radi, sat ima i sekundaru u komunistickom stilu jer je na kraju petokraka . Sat je navijac ima i rubine. Kuciste je niklovano a kapak je celicni sa petokrakom i kineskim slovima evo i fotki !
Kasnim dva dana ali povodom 1 Maja tu je drug Lenin i evo jedne interesantne Rakete poznatija kao "Kopernik" koja je poznata kod kolekcionara posebno ruskih satova
Hteo bih da cestitam najveci hristijanski praznik "Vaskrs" svima koji ga slave recima : "Histos Vaskrse Vaistinu Vaskrse "
Na Veliki Petak pre dva dana na pijaci kupio sam ovaj interesantan sat japanske proizvodnje sa Quartznim mehanizmom na njegovom ciferu je lik Isusa Hrista i natpis "Zamano". Sat je solidno ocuvan a u Utorak ide na servis, tako da ce sad i on da krasi moju kolekciju. Jos jednom zelim vam lep dan uz ovaj veliki praznik i pozdrav iz suncanog Skoplja.