Wintex je italianski brend koj postoi vise od 50 godina bave se nakitom a tu i tamo dizajniraju i neki sat ovaj sam ja nabavio u skopskoj carsiji.Retro dizajn u pilotskoj verziji iz 40-50 godina proslog veka. Sat je od celika unutra je miyotin chronograph mehanizam a na internetu video sam da postoji i verzija sa 7733 chrono mehanizmom na navijanje ali moj nazalost je kvarcni mada za svakodnevnu upotrebu ovo je odlican sat za one koji vole retro military stil inace model sata zove se IL LEGIONARIO u prevodu legionar a i nije tako jevtin, zavrsna izrada je odlicna sto mi se jako dopada nije prevelik poseban ukras mu je krunica i tamnosivi cifer sve u svemu kao sto sam vec napisao odlican sat u retro stilu koga netreba posebno maziti i paziti !
Posle nekog perioda, evo, ukrao sam malo vremena da uslikam jednog lepog nemca, uslikao sam ovog nemca a nakon njega ide cela druzina pojacala se kolekcija za nekih 20 - 30 satova uglavnom to su vintage satovi iz proslog veka ima i rusa i svajcaraca i japanaca ali polako idemo redom bice dosta posla da se uslikaju
Ovo je jedan Osco nemacki navijac sa 17 rubina negde iz sedamdesetih godina jako mi se dopao jos na prvi pogled a onda sam iscenkao i dobru cenu i eto ga kod Waltera. Celicno kuciste prelep plavi cifer sa belim interesantnim markerima prelepe skazaljke koje su u tonu sa markerima i jarko crvena sekundara kao jagoda na vrhu slaga, ali dosta price evo i fotke !
Malo slobodnog vremena i evo jos jednog lepotana iz seikove porodice, nisam mogao da mu odolim i eto ga kod mene Seiko 7a28 703b ovo mi je cetvrti sat iz ove serije odnosno imam dva 7a28 i dva 7a28 i jos jednu 7a28 koja ceka popravku a onda slikanje konkretno ovaj model je jako interesantan oni sto poznaju Seiko znaju da je ovo prvi analogni kvarcni chronograph u svetu jako pouzdan sat sa 15 rubinskim mehanizmom istoriski mehanizam iz sad vec daleke 1983 a za neke je to najbolji kvarcni mehanizam uopste serija 7a28 i serija 7a38 sa datmom. Ovaj mehanizam ugradjivao se u vise tipova kucista a koristili su ga ratne avijacije nekoliko drzava pa je i zbog toga popularan a pojavio se u jedan od filmova Jemsa Bonda tacnije na ruci Roger Moore u filmu "A view to a kill" iz 1985 godine kao i jos nekoliko filmova iz tog vremena Ovaj model sa spoljasnim bazelom deluje onako avijaticarski i rejsing - trkacki posto nemam orginalni lanac stavio sam mu ovaj gumeni koj po meni mu odlicno lezi i dosta price evo i fotki
Svaka čast Waltere.
Sve što mogu da kažem jeste da je kratak spisak kvarcnih satova koje bih voleo da imam a 7a28 i 7a38 su na samom vrhu. Neka te dugo služi!