Walter - moji satovi

Jako lep sat, rusi su cudesni bas, gde li ga nadje..

Jeste Rusi su cudesni ali nikako nemogu shvatiti kako su mogli raditi niklovane satove i pozlate a celik su radili vrlo vrlo retko u odnosu na ova prva dva materijala, rezultat toga je da mnogi satovi iz proslosti sad imaju odlicne masine i cifere ali zato kutije su im katastrofa, pa tako neki put naletis na zaista lep modela ali djaba kuciste pohabano, pa onda ako imas srece pa nadjes isto kuciste pa spojis od dva sata jedan. Posle ovog Poljota na redu za fotkanje je jedan Kirovskie.

Pa verovatno im je nedostajalo iskustva, tradicije posto, su za carsku Rusiju satove izradjivali najbolji svajcarski majstori... A od 2. sv rata su preneli fabriku glashute i eto molnia, cajki itd

Waltere kada je u pitanju tvoja konstatacija oko ruskih kućišta tu se potpuno slažem sa tobom.Zaista je neverovatno da zemlja koja obiluje rudnim bogatstvima i u ono vreme jeftinom radnom snagom nije radila satove od nerđajućeg čelika(i ničeg više).Kako su oni zaključili da je zlato jeftinje od čelika,ne znam,ali zbog te njihove "logike"(i još nekih drugih stvari) ja ih veoma simpatišem.Ne verujem da to ima neke veze sa tradicijom i mnogi švajcarski proizvođači su u to vreme pravili slična kućišta,Doxa,Omikron,Darwil itd. Ruski satovi su zaista raznovrsni,zanimljivi za skupljanje,jeftini,kvalitetni mehanizmi ali eto ta kućišta ih ubiše,čak ni Amfibije nisu 100% čelik i kod njih je rotirajući prsten niklovan.
Uzgred-jako lep Poljot.

E,al' zahvaljujući toj njihovoj filozofiji izrade kućišta mi smo danas u prilici da fenomenalno očuvane primerke plaćamo jedva 10-ak evra više u odnosu na isčukane i oguljene i time dođemo do lepih satova sa kvalitetnim mehanizmima.

Upozorenje

Dragi clanovi,

Poslednje poruke su obrisane, posto su bile daleko van teme a primerenije nekim drugim forumima koji se bave istorijom i geopolitikom. Molim vas da se drzite teme!

Svaka sledeca poruka u ovom smeru potezace i konsekvence!

Pozdrav,
Vlada

Last edited:
Juce je bio veliki dan za moju kolekciju, u kolekciji je stigla jedna satina- Pilot rec je o Heuer 1550 SG ili Heuer Bundeswehr. Vec je dosta napisano o ovo modelu sata na ovom forumu e sad konkretno ovaj moj spreman je za restauraciju ali prvo cu morati nabaviti neke delove za sad fali mu kruna i jedan pusher - dugmic a i jedan od strafova koji drzi kuciste je dosta unisten, ima dosta posla na ovom satu ali trudicemo se da ga donesemo u sto bolje stanje masina je dobra staklo treba ispolirati cifer je u odlicnom stanju a skazalke su solidne sto se tice bazela i on je solidan malo je pohaban iznad 12 tice i ispod broja 6 ali to je normano ovo je ipak vojni pilotski sat kome kao sto sam i negde procitao na forumu ta mala pohabanost daje neki smek, ja bih hteo da je to malo bolje ali i ovako nije lose,usput zamolio bih clanove foruma ukoliko imaju neku informaciju gde bih mogao nabaviti deloveda me obaveste za kraj evo jedna fotkau kakvom je stanju sat
Photo-0151_1.jpg

uh,dok sam čitao tekst zamišljao sam krš i lom :) ,ali na slici je u prilično dobrom stanju.čestitke na pilotu :congrats:

Da da satina je to, jos na prvi pogled vidi se to dosad sam ga video na fotke ali u zivo je jos mocniji i upecatljiviji, sad mi pretstoi potraga po delove ali mislim da cu se snacim, jos jednom ako neko ima nekakva saznanja o delovima neka pise !

A ovo leto sto je proslo bilo je super i radno i zabavno ! Tog dana svasta je bilo Seiko Monako Chronograph to zna !!!

DSC_0543.jpg

DSC_0543-1.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0516.jpg

DSC_0516-1.jpg

Re: Upozorenje

Pretstavljam vam jedan sat koji je bio medju prvima u moju kolekciju jako mi je drag, radi se o satu :
"Darwil - Lord 71 Grand Prix D D" datira iz pocetka 70 godina proslog veka !
Izuzetno kvalitetan Darwil automatic sa 25 rubina masina je potpisana masivno celicno kuciste sto je retkost kad su u pitanju Darwili, belo srebrenkasta ploca sa niklovanim indeksima niklovane skazalke kao i kruna iznad natpisa Darwil ispod natpisa Darwil stoji natpis "Lord 71 " ovu oznaku sam video i na drugim Darwilima ali nisam video onu drugu oznaku iznad 6 gde pise Grand Prix a ispod toga stoje dva velika slova D D mislim da je ovo luksuzniji model Darwila jer ima ove oznake a i samo kuciste koje je celicno za razliku od ostalih potvrdjuje to, na poklopcu su natpisi incablock antimagnetic automatik waterproof swiss made stanliess steel i logo Darwila. Sat radi izuzetno tacno imao sam tokom nekoliko godina ponude da ga prodam ali nisam to ucinio, i mislim da nisam pogresio je je zavrsna izradaovog sata izuzetno dobra i mislim da uopste ne zaostaje sa nekim brendovima kao sto je Omega longines i dr iz onog vremena.

SAM_2158.jpg

SAM_2244.jpg

SAM_2143.jpg

SAM_2199.jpg

SAM_2170-1.jpg

Re: Upozorenje

walter lepo je videti tvoje satove.pravi kolekcionar izuzetno zanimljivi satovi.

Evo ja cu nadknaditi ono sto su izbrisali evo slike od Mortime Super Duomatic 21 rubin prizvedena pocetkom 70 godina

SAM_2391-1.jpg

SAM_2324.jpg

SAM_2367.jpg

SAM_2364.jpg

SAM_2348.jpg

SAM_2357.jpg

SAM_2391.jpg

Back