Walter - moji satovi

Walter

New member
Mislim da je Djoletova ideja dobra a vidim da je podrzava i Sima -hrabri jedan od moderatora pa ako nesmeta evo ja cu zapoceti da na ovaj nacin pretstavim moju kolekciju, kao sto sam juce obecao Seiko 6139- 6012 sat potice iz davne 76 godine to je seikov chronograph automatic izuzetno lep zlatni cifer celicno kuciste, vec smo pisali o mehanizmu 6139 ko hoce doznati nesto vise moze da malo potrazi ovde na forumu evo i slike

SAM_0607.jpg

SAM_0626.jpg

SAM_0590.jpg

SAM_0644.jpg

SAM_0611.jpg

Evo jos jedan komad moje kolekcije kad je u pitanju Seiko 5 sports "Speed Timer" chronograph i kalibar 6139 ovo je 6139 6032 i za razliku od prvog koj ima unutrasnj tachymeter ovaj ima spoljasni bazel sa tachymeter i kod ovog modela rotiranjem krunice rotira se i unutrasnji bazel znaci to je komplikacija vise, sat je izradjen 1974 godine sve je originalno ukljucujuci i narukvicu na ciferu u donjem delu gde je mali obrtomer ima nekoliko tacaka mislim da su posledica loseg satcije ali sve u svemu jedan jako precizan sat koji ce ici na restavraciju.\

DSCN3533.jpg

SAM_0684.jpg

SAM_0720.jpg

SAM_0714.jpg

DSCN3522.jpg

PICT0295-1.jpg

Kad smo kod seiko satova ajde da pretstavim jos jedan moj Seiko chronograph automatic ali sad je rec o kalibru 6138 - 0030 robusan celican sat spoljasni plavi bazel sa tachymetrom tamnoplavi cifer sa dva srebrena subregistra skazaljke na subregistrima kao i stoperica su crvene boje na njemu je originalno sve ukljucujuci fischbone narukvicu

SAM_0731.jpg

SAM_0744.jpg

SAM_0735.jpg

SAM_0734.jpg

SAM_0740-1.jpg

SAM_0728.jpg

Kad smo kod Seiko chronographa iz serije 6138 ajde da vas potsetim na jedan kultni model a to je zna se seiko 6138 - 0040 popularno nazvan "Bullhead"sad posedujem ovaj braon primerak a u skoro vreme stizu delovi za crni bullhead tako da bice zdravlja dva bika u mojoj farmi - kolekciji

PICT0243.jpg

PICT0202-1.jpg

PICT0226.jpg

PICT0178.jpg

PICT0219.jpg

Kad smo kod Seiko chronographa ovaj vec znate ali ajde da ga ovde ubacim Seiko 7016 5011 automatic chronograph popularno nazvani Seiko "Monako" sat je iz daleke 1974 godine, nisam mogao da mu odolim iako ima neka ostecenja na ciferu mislim da nije strasno, sve mu je originalno, sto je navaznije nije ga ostetila voda, metalnu originalnu narukvicu sam izvadio ona ce na poliranje stavio sam ovu plavu koja sam kupio pre neko vreme onako da se nadje i evo nasla je i ona svog "gazdu".Sat radi odlicno ali je potrebno polirati kuciste i staklo sto ce uskoro biti uradjeno
DSCN3676.jpg
DSCN3674.jpg
DSCN3660.jpg
DSCN3679.jpg
DSCN3667.jpg

DSCN3673.jpg

odusevljen sam sam kolekcijom,zelim da ih imas jos mnogo vise i da delis slike sa nama :) a ti ih slobodno nosi :(

:man_in_love:

Cela kolekcija je prelepa :thumbup:
Možda bi bilo zanimljivo da je prošaraš nekim Seikom :D

Cela kolekcija je prelepa :thumbup:
Možda bi bilo zanimljivo da je prošaraš nekim Seikom :D

Da zavrsim sa preostalim Seiko satova da i njih postavim onda cu ruse pa nemce i na kraju cu svajcarce sad ocekujte da postavim Seiko bellmatike

Last edited:
jesus christ , što bi rekli ameri . nemoj više danas strefiće me srčka . evo već preskače :)
šta reći :adore:

Walter ,samo napred.Nele živi u Lazarevcu.To je mala varoš.Blizu im je Dom zdravlja.:)(preživeće)

Walter brani Seiko (nije novi film B. Živojinovića)!!!
Kolega, stavi ne jednog nego još 5 komada. Seiko je Strašni Sud za ljubitelje satova. Samo najjači izdrže, pa da vidimo ko je pravi, ko je vera a ko nevera!:adore:

Dobro onada idemo dalje evo jos jednog clana moje kolekcije Seiko LM - LORD MATIC 23 rubina kalibar 5606 5070 izradjen daleke 77 godine proslog veka. Celicno cetvrtasto kuciste, cifer nesvakidasnje intersantne coklodane boje indeksi visoko niklovani skazajke niklovane kao i natpis Seiko LM isto tako je niklovan i ovo daje jednu ekskluzivnost satu. Staklo je pleksi.Poseban ukras je njegova originalna celicna mesch narukvica gusto i izuzetno kvalitetno spletena. Sta drugo reci ovo je jedan od najelegantnijih cetvrtastih satova i za mene pretstavjla jednu bezvremensku eleganciju kad je rec o dizjnu satova.
SAM_1270.jpg

SAM_1273.jpg

SAM_1167.jpg

SAM_1150.jpg

Walter odusevio sam se tvojom kolekcijom.mislim da je za ovo trebalo i ljubavi i strpljenja.sve lepse od lepseg.cestitam svaka cast.

Back