Walter - moji satovi

Re: Upozorenje

Seiko Panda je servisiran, uspeli smo da ga sredimo ali bilo je dosta poteskoca ipak je to chronograph masina bio je rasturen do poslednjeg dela ociscen podmazan i na kraju sklopjlen zahvaljujuci vestini Maestra Kire sat opet radi ! Vecers cu raditi fotkanje i ako bude vremena postavicu slike.

taj modifikuvan sat je prelep ja sam imao cas da ga vidim u zivo cifer je sa iluminacijom
nemam reci sat je prelep:congrats:

taj modifikuvan sat je prelep ja sam imao cas da ga vidim u zivo cifer je sa iluminacijom
nemam reci sat je prelep:congrats:

Lepo je ispao a sastavili smo ga iz delova koje smo imali

SAM_1869.jpg

SAM_1835.jpg

Kao sto sam obecao evo neke slicice od Seiko 6138 8020 ili popularna nazvani "Panda" ima jos koja sitnica da se na njemu da se doradi - sredi ali bice i toga. Mogu reci da je ovo jedan izuzetno lep sat jer on po meni spaja i sportsko i elegantno i to je po meni jedan od retkih slucajeva da je to uspesno uklopljeno. Cela Seikova serija chronographa iz sedamdesetih godina 6138 je odlicna a Seiko Panda 6138 8020 slozice se puno ljudi samnom je jedan od najlepsih ne samo iz ove seikove serije vec i uopste chronographa iz konkurentskih brendova u ono vrema a verujte ovaj model je toliko lep da je stvarno bezvremenska klasika, mislim da su i neki brendovi kao sto je Swatch i neki drugi kopirali dizajn ovog sata. Evo fotke jer kako kazu jedna slika vredi 1000 reci !
Prva slika je sa blicom
SAM_3827.jpg

ova druga slika i treca su fotkane preko dana

SAM_3993.jpg

SAM_3989.jpg

Sportska varijanta

SAM_3855.jpg

SAM_3864.jpg

SAM_3983.jpg

Nesto elegantnije

SAM_3948.jpg

SAM_3953.jpg

SAM_3887.jpg

SAM_3970-1.jpg

Danas smo zapoceli jos jedan izuzetno tezak proekt radi se opet o Seiko chronographu iz serije 6138 tacnije Seiko 6138 0020 popularno nazvani Seiko "Tokei Zara" jedan od najredjih chronographa iz serije 6138 jer je bio radjen samo za japansko trziste. Sat je u ocajnom stanju kutija je dosta ogrebana cifer je dobar ali nema skazaljki staklo napuklo mehanizam - masina je polovicna mogu reci da ima jednu trecinu masine ima jedno dugme nema kljuc nema krunu, ovo je sat koji je prosao skoro sve prekupce satova iz Skoplja i na kraju u nekom dilu sa drugim satovima zavrsio kod mog prijatelja i naseg druga sa foruma bt321 e on mi je poklonio ovaj sat kako bi mi posluzio za delove, medjitim umesto da ga rasturimo u delove mi ja i Maestro Kire resili smo da ga vratimo u zivot nesto od delova smo pronasli a potraga po drugim delovima je zapocela, dali cemo uspeti da ga sastavimo videcemo ovih dana.

Ajde postavi sliku kako sat sada izgleda.
Takođe,bilo bi lepo,da ceo proces restauracije propratiš slikama.

Danas smo zapoceli jos jedan izuzetno tezak proekt radi se opet o Seiko chronographu iz serije 6138 tacnije Seiko 6138 0020 popularno nazvani Seiko "Tokei Zara" jedan od najredjih chronographa iz serije 6138 jer je bio radjen samo za japansko trziste. Sat je u ocajnom stanju kutija je dosta ogrebana cifer je dobar ali nema skazaljki staklo napuklo mehanizam - masina je polovicna mogu reci da ima jednu trecinu masine ima jedno dugme nema kljuc nema krunu, ovo je sat koji je prosao skoro sve prekupce satova iz Skoplja i na kraju u nekom dilu sa drugim satovima zavrsio kod mog prijatelja i naseg druga sa foruma bt321 e on mi je poklonio ovaj sat kako bi mi posluzio za delove, medjitim umesto da ga rasturimo u delove mi ja i Maestro Kire resili smo da ga vratimo u zivot nesto od delova smo pronasli a potraga po drugim delovima je zapocela, dali cemo uspeti da ga sastavimo videcemo ovih dana.
ako uspes da ga vratis u zivot da mi vratis sat,poklon pu pu ne vazi:rolleyes:

Ajde postavi sliku kako sat sada izgleda.
Takođe,bilo bi lepo,da ceo proces restauracije propratiš slikama.

Nazalost zaboravio sam da ga uslikam, sad je vec kuciste polirano a masinu cemo sutra sklapati od delova koje imamo, sutra idem u potragu za staklo i skazaljke ako budem imao srece mozda i nesto pronadjem !

Japanac "Orient" cekao je skoro dve godine da bude ociscen i sklopljen takave su bile okolnosti. Rekao bih da je negde proizvedjen krajem sedamdesetih ili pocetkom osamdesetih. Kvalitetna izrada celicno kuciste automatic masina sa 21 rubinom cifer zelenkasti sa zlatnim nijansama stime sto je sredina cifera cisto zlatna skazaljke zlatni indeksi na 6, 9 i 12 su zlatni , ostali indeksi combinacija bele boje, mnogo mi se dopada logo Orienta, dva lava stit sa krunom u sredini je slovo O ispod toga stoji natpis Orient, logo je metalno zlatno i izuzetno precizno napravljeno i daje satu eskluzivnost. Interesantno je to da sat ima samo engleska slova na datumu kod dana i to kad se promeni primer TUE onda sledci dan ja 2 TUE znaci ima broj ispred dana videcete to na jednoj slici, Broevi kalendara se menjaju na kruni a dani na dugme na koje je negde na polozaju 2 . Na poklopcu u centralnom delu je logo Orienta sa strane su seriski brojevi i natpisi Water Resistant i All stainless i steel . Interesantan sat japanske proizvodnje koi odlicno precizno radi i odoleva vremenu i ovo je jos jedan primer o kvalitetu japanskih satova !

SAM_4000.jpg

SAM_4113.jpg

SAM_4121.jpg

SAM_4138.jpg

SAM_4019-1.jpg

SAM_4009.jpg

SAM_4081.jpg

mnogo mi se dopada logo Orienta, dva lava stit sa krunom u sredini je slovo O ispod toga stoji natpis Orient, logo je metalno zlatno i izuzetno precizno napravljeno i daje satu eskluzivnost.

Sa ovim se potpuno slažem.
Moram da priznam da ,pored ostalih nesumljivih kvaliteta,njihov logo i način izrade istog, je bilo prvo što me je privuklo ovim satovima.

Pre nekih 3 Nedalja iz Australije dosao u Skoplje , Seiko SKZ 211 j Odnosno kako ga jos nazivaju Seiko "Atlas" "Jungle Master" "Landshark" 200 metara vodotporan. Odavno mi se dopada ovaj sat pa kao poklon dobio sam ga za rodjendan od sina i supruge. Sta reci odlican sat odlicna zavrsna obrada , sat je masivan tezak ali deluje mocno onako ima onaj natur avanturisticki stil . Orginalna narukvica je metalna ali sam je zasad zameniu za koznu a narucio sam jos dve nato narukvice, Za sad radi izuzetno tacno ali dosta price evo nekih fotki kojih sam napravio ovih dana.

SAM_4479.jpg

SAM_4400-1.jpg

SAM_4307.jpg

SAM_4349.jpg

SAM_4392.jpg

SAM_3812.jpg

Super je sat, a i fora sa fotografisanjem na fotografiji :thumbup:. Ti si klinja sa loknicama ? Baš si bio sladak, pravi švrća :D.

Super je sat, a i fora sa fotografisanjem na fotografiji :thumbup:. Ti si klinja sa loknicama ? Baš si bio sladak, pravi švrća :D.

Bio sam sladak, to je moja fotografija iz 75 god a 2009 godine prodali su me kao opasnog, tacnije fotografija sa mojim likom je na korici romana americkог pisca Laure lee za poljsko izdanje Gdyby nie pogoda... Jak pogoda zmieniała historię. Książka. Demart. Mapy i Atlasy

To je kniga u kojoj je napravljena jedna paralela o tome kako je vreme odnosno vremenske prilike uticale na neka istoriska desavanja u svetu.

Last edited:
Back