Walter - moji satovi

Zaista prelijep i rijedak sat i ja se pridružujem čestitkama i željama da još mnogo ovakvih satova dobijete ( ali i svi mi:)) u vašoj kolekciji.

Evo jos koja fotka

SAM_5861.jpg

SAM_6024-1.jpg

SAM_5921.jpg

SAM_5995.jpg

Evo jedna "Aretta" skromna ali elegantna, Spasena da ne bude pretopljena,jer kod skopskih satcija prolaze tipovi koji otkupljuju pozlacena kucista ruskih i drugih satova , pa ih onda salju na pretopljavanj. Ova "Aretta" je imala srece pronasao sam je u jednu radnju u staroj turskoj carsiji, a onda je mestro Kire ucinio svoje i vratio je u zivot, slike nisu nesto ali otprilike to je to !

SAM_6330.jpg

SAM_6163.jpg

SAM_6211.jpg

SAM_6324.jpg

SAM_6276.jpg

Super je satić i apsolutno se slažem sa bajkerom, stvarno bi bilo šteta. Kakvi su to ljudi koji pretapaju kućišta satova, bezdušnici... :thumbdn:

Što se tiče Keleka, on je PRELEP :adore:

Super je satić i apsolutno se slažem sa bajkerom, stvarno bi bilo šteta. Kakvi su to ljudi koji pretapaju kućišta satova, bezdušnici... :thumbdn:

Što se tiče Keleka, on je PRELEP :adore:
Otkupljuju ruska pozlacena kucista i ostala pozlacena kucista 3 evra po komadu !
Onda ih nose za Bugarsku tamo ima najverovatnije neki nacin gde se zlato izdvaja iz one druge legure, u tome je biznis, sa druge strane malo je kolekcionera kojih interesuju ruski satovi jer nisu na ceni a njihova je opravka skupa pa tako da su neisplatljivi za biznis.

Svarno steta, i ja sam otkupio nekoliko da bi ih sacuvao od pretapanja. Na zalost za dve stare Eterne i jednu Omegu nisam stigao na vreme. U svakom slucaju Walter ova Aretta je imala srece da dodje u prave ruke!

Svarno steta, i ja sam otkupio nekoliko da bi ih sacuvao od pretapanja. Na zalost za dve stare Eterne i jednu Omegu nisam stigao na vreme. U svakom slucaju Walter ova Aretta je imala srece da dodje u prave ruke!

Iskreno u Makedoniji ne pretpljavaju Eterne i Omege, ali zato su ovi rusi i drugi koji su relativno nepoznati zrtve pretapanja

Gospodine, da vam pohvalim kolekciju satova koja je zaista izvanredna! Pogotovu cijenim vasu paznju prema satovima. Ja takodje imam kolekciju satova, posebno seiko volim.:thumbsup:. Mene interesuje gdje nabavljate ove pletene narukvnice za sat, ekstra su vam!
pozdrav

Pletene narukvice moras traziti u neke stare casovnicarske radnje, jer je to zaostala roba iz 60-80 godina, ja uvek kad putujem posebno u neke manje gradove, ja pitam jel postoji neki stari casovnicar, i tamo pronalazim takve stvari ! Sto se tice mojih nabavio sam ih iz Skadra u Albaniji u jednu staru radnju, nazalost kad sam otisao opet posle jedne godine radnje vise nema, tako da ili narucis sa ebay ili u neku staru casovnicarsku radnju.

Walter, nisam se uplitala ranije u tvoju temu i satove.
Čestitke za svaki model koji poseduješ, ali posebne čestitke upućujem za fotografije koje si uslikao. Odlične su! :thumbup: Well done!

Pozdrav!

Njega vec znate "Longines Conquest: pretstavio sam ga u temu o klasicnim satovima evo sad ga pretstavljam ovde u gde su svi moj satovi e sad novost je to sto sam mu nabavio dve kutije jedna ekskluziva prava prelepa kutija izradjena od naj finijih materijala kao sto su koza plis saten i mahagoni a ova druga kutija je starije proizvodnjei dobra je kad idem negde na put pa zelim da nosim ovaj sat stvarno je prakticna kako bi sat ostao neostecen moram reci da ga nisam jos uposte dirao u odnosu na poliranje i sredjivanje inace evo jos jednom da ga opisem, klasika iz pedesetih godina kuciste je celicno staklo je plexi cifer je bele sampanj boje indeksi su od 18k zlata kao i logo longinesa nazalost skazalke su malo patinirane ali nije strasno pokrece ga longines automatik masina sa 19 rubina poklopac sata je celican sa logom izradjenog od 18 k zlata okruglo izgravirano sa gravurom ribe u sredini je neka plasticna zelena masa a u krug je ispisano ime brenda

SAM_6387.jpg

SAM_6381.jpg

SAM_6363.jpg

evo obe kutije

SAM_6411.jpg

SAM_6372.jpg

SAM_6361.jpg

SAM_6367.jpg

SAM_6409.jpg

OVO JE MANJA KUTIJA STARIJEG DATUMA

SAM_6393.jpg

SAM_6400.jpg

Ovaj i Defy...mlatnuo bih te sa necim po glavi i bezao....:)... odusevljavaju me!

Last edited by a moderator:
Back