Walter - moji satovi

Bice jos satova 3 su na popravci cekam da se maestro Kire malo oslobodi a i ja sam bio dosta zauzet neko vreme ali evo me opet !

Nisam neki pobornik Qurznih satova ali ovaj mi se dopao, i kupio sam ga iz prve, quratzni chronograph jako lepe izrade, sa interesantnim spoljasnim bazelom koji je kombinacija tebele i metala, neobican spoj na ciferu pise Martini sport line chronograph, nisam uspeo da ga nadjem na netu ali po mojoj pretpostavki mislim da se radi o Martini brendu koji proizvodi alkoholna pica pa je najverovatnije ovoj model napravljen za reprezentaciju doticnog brenda, kako i da je sat je odlican zavrsna obrada je vrhunska i nista ne zaostaje od jakih brendova.Interesantno je to da velika crvena skazaljka nije skazaljka za stopiranje vec sekundara a dole u malom registru je sekundara. Odneo sam ga na servis jer nisu radili puseri ali sad je to sve ocisceno podmazano i radi I maestro Kire kaze da je unutra ista masina kao u Fosilu, sto se tice ocuvanosti solidno je ocuvan ali trebace poliranje kucista i stakla kako bi izgledao jos bolje. Na poledjini je natpis Martini sport line chronograph i da je vodonepropustliv do 5 atm, sta jos reci ovo je markantan tezak ali ne pregrub sat, deluje snazno i pouzdano zato mi se i dopao, a sada slike !

SAM_9612.jpg

SAM_9631.jpg

SAM_9623.jpg

SAM_9625.jpg

SAM_9665.jpg

SAM_9614.jpg

Evo ga Junghans chronograph sa novim kaisem tamno plave boje sa belim stepom, danas je njegov dan evo i neke slicice !

SAM_9357.jpg

SAM_9364.jpg

SAM_9355.jpg

SAM_9366.jpg

Sta da kazem sem da sam se zaljubio na prvi pogled "Cortebert" Automatic - cekicar calibar 451 negde iz kraja cetrdesetih pocetak pedesetih godina kad je Cortebert jos bio u vrhu svetskog casovnicarstva.

walter, cestitam na ulovu! ovako nesto, pa jos tako dobro ocuvano, zaista se tesko nalazi! a ovaj sat je primer koji odlicno ilustruje zasto je Cortebert smatran vrhunskim brendom. ako budes bio u prilici da uslikas masinu, molim te prilozi neku fotku, bas bih voleo da je vidim!

Auuu umalo da zaboravim da vam pretstavim ovaj sat kojeg sam dobio na poklon ali pre toga evo kratke storije. Idem ja na evropsko prvenstvo za pse u Rumaniji u Bukurestu

SAM_9285-Copy2.jpg

Bilo je lepih pasa !
SAM_9258.jpg

Ali bogami bilo je i drugih lepih stvari !

1-3.jpg

3-2.jpg

A ovo je Ramona Badesku ! jedna od najvecih rumunskih zvezdi jako poznata i u Italiji, STO BI NEKI REKLI VRH VRHOVA !

2-4.jpg

RAMONA BADESCU IN PAPARAZZI - YouTube
Ramona Badescu - Te vreau pentru mine . Compozitor: Ovidiu Komornyik - YouTube

E........nadam se da ste malo uzivali ako ste pogledali klipove i na kraju da vam pretstavim i sat kojeg sam dobio na poklon radi se o dizajnerskom satu koji je dizajnirao Gai Mattiolo dizajner koji ima svoju liniju satova, ovaj sat je napravljen samo u stotinak komada specijalno za Euro dog show u Bukrestu 2012 sta drugo reci vrlo lepa opakovka celicni sat sa ciferom koji je sa logoom romanskog kinoloskog saveza jako lepo uradjeno unutra je beli cifer sa zlatnim vencem i slova asocijacije plava gumena narukvica sa tri gajke obojeni kao romanska zastava na poledjini sata stoje natpisi da je specijalno napravljen za ovaj show odnosno evropsko prvenstvo za pse 2012 u bukurestu, sat je quarcni i dobio sam ga na poklon od pretsednika romanskog kinoloskog saveza, sta reci vise ostace mi kao uspomena od jednog prelepog vikenda u Bukurestu

1-2.jpg

2-3.jpg

4-1.jpg

5-1.jpg

6-1.jpg

Last edited:
Prelepo, prosto ne zna covek sta pre da gleda :) Cestitke na poklonu.

ps Ako budes mogao postavi fotografije Cortebert-a, posle sredjivanja, i obavezno uslikaj mehanizam. Prelep primerak!

Hvala tolarbo, a evo obecavam jer sam obecao i Simi ovih dana kad odem kod Kireta on ce otvoriti sat a ja cu ga uslikati !

Vesti iz Skoplja - imao sam srece, danas i ulovio jos jedan "Heuer Bundeswehr 1550 sg" sasvim slucajno na pijaci ponudi mi covek ovog lepotana sa leve strane i ja bez razmisljanja kupim odmah, sto se tice funkcionalnosti sat radi stoper radi ali potreban je servis mislim da su svi delovi tu a ovaj sa desne strane njega sam kupio pre neko vreme ali jos nisam nabavio onaj jedan puser i krunicu ali bice i toga nadam se da cu za nekoliko dana popraviti ovaj novi i da ce eskadrila polako polako doci u pripravno stanje !

SAM_9760.jpg

SAM_9761.jpg

Auu, ovakvi ulovi na tržištu polovnih satova danas su uporedivi sa ovakvim alaskim ulovima!!! :)
Čestitam!

som_rekord_s_ilic.jpg

Ajoooj, pa sad sam krenuo da gledam ovu temu od prve strane......
Šta reći... :drool::drool::drool:
Bravo za kolekciju, Seici :) su prelepi, a i sve ostalo... :) svaka čast i za fotografiju, uvek lepo aranžiraš scenu!!!
Jedna od najlepših kolekcija na forumu, sigurno!!! :congrats:

... majku mu... stigao sam do 14te strane, nemam više vremena sad... nastaviću kasnije :D

Last edited:
Vesti iz Skoplja - imao sam srece, danas i ulovio jos jedan "Heuer Bundeswehr 1550 sg" sasvim slucajno na pijaci ponudi mi covek ovog lepotana sa leve strane i ja bez razmisljanja kupim odmah, sto se tice funkcionalnosti sat radi stoper radi ali potreban je servis mislim da su svi delovi tu a ovaj sa desne strane njega sam kupio pre neko vreme ali jos nisam nabavio onaj jedan puser i krunicu ali bice i toga nadam se da cu za nekoliko dana popraviti ovaj novi i da ce eskadrila polako polako doci u pripravno stanje !

SAM_9760.jpg

SAM_9761.jpg

Prekrasni satovi, čestitam!
Ako ti bude jedan od ova dva viška javi ja sam kupac.
Pozdrav
Jozo

Kao sto sam i obecao evo slike Corteberta, Kire je otvorio poklopac, sat nije kozmeticki sredjivan treba poliranja i te stvari bice i toga za sada evo fotki

SAM_9724.jpg

SAM_9726.jpg

SAM_9731-1.jpg

SAM_9740.jpg

SAM_9753.jpg

Danas 13 Novebar ujutru oko 6 i 40 na buvljaku u Skoplju, hladno sto je normalno za ovo doba godine, cigo postvlja cergu gde istura iz kartonske kutije sve i svasta jedan tip sagne se i uzme ovaj sat, a onda ga opet spusti, a onda se ja obratim cigi daj da vidim taj sat ciga mi doda sat,nemogu da vidim o kakvom se satu radi jer je ceo bio u blatu pocepana metalna narukvica staklo celo izgrebano i kaljavo,obrisem staklo i vidim koji je brend probam da izvucem krunu, kruna mi ostane u ruku, pitam cigu koliko a ciga kaze 100 denara sto je otprilike ravno na 1 euro i 60 centi izvadim iz djepa 100 denara i platim. Posle buvljaka krenem kod maestro Kire, i otpocnemo sa popravkama izvadio je Kire mehanizam a ja sam pokisnuo kuciste sata i cetkicom isperem svo blato, onda promenimo kljuc jer je bio slomljen onda stavimo novo staklo, malo glancanja i evoga u moju kolekciju e sad namerno sam ga ovako slikao da se nevidi brend nadam se da cete pogoditi, brend nije nesto ekstra glamurozno ali je dosta popularno ???

SAM_9957.jpg

SAM_9887.jpg

SAM_9972.jpg

SAM_9945.jpg

SAM_9922.jpg

SAM_9954.jpg

Back