Zenith El Primero 410 Limited Edition

RUS

Moderator
Reaction score
93
Švajcarski proizvođač satova Zenith je predstavio novi model inspirisan istoimenim modelom iz 1970. godine. Novi model dolazi u limitiranoj seriji od 500 primeraka.

860x596xzenith-el-primero-410-le-3.jpg.pagespeed.ic.u6PGQDegcE.jpg
L1200744.jpg
Iako je inspirisan modelom iz nekog drugog vremena, njegove dimenzije su prilagođene modernom vremenu, pa je tako prečnik 42mm, a visina 12.75mm. Sat dolazi u kućištu od nerđajućeg čelika, a od funkcija poseduje godišnji kalandar, prikaz mesečevih mena, kao i hronograf.

zenith-el-primero-1970.jpg
Model iz 1970.

Sat pokreće Zenith caliber 410, automatski hronograf sa 390 delova, koji radi na 36.000 Bph i ima rezervu snage od oko 50 časova. Mehanizam je naravno ukrašen, i može se videti kroz safirni poklopac.

2.jpg
3.jpg
Za ovaj model iz limitirane serije potrebno je izdvojiti 10.400$.
Izvor

Uuuuuu.......mašala!
Savrrrrršen je! I cijena za ovakav sat je iznenađujuće pristupačna.

Bas masala, nema sta savrsenstvo, bar meni sto se tice izgleda i svega ostalog, a na mehanzam ne treba ni trositi rijeci

^^ +1

[OT]
Nego razmisljam - koji je to stepen zarazenosti kad sam i ja pomislio: "Samo 10.400,00$ za limitiranu seriju Zenitha sa svim ovim komplikacijama!" :D

Kada sam opisao drugarici (u nekim proslim vremenima) da uzimam sat od 400 EUR - rekla mi je - znas li kakvu ves masinu mozes da uzmes za te pare? :dontknow:
[/OT]

U Bosni možeš dvije(mašine)!:D
Stepen infekcije je kritičan,realno gledajući.
Valjda smo navikli da ovakvi satovi koštaju barem duplo više pa nas iznenadi cijena od 10k$.

@vladas
zato drugaricama cesto nije tesko da svake godine kupe par cizmica za 400 evra...
Kad malo bolje razmislim - imam uveliko vise satova nego pari cipela i patika zajedno...

Tesko je bilo sta druo reci osim sjajno.
Iskreno i ne ocekujem nista manje od Zenitha.
Verujem da kao i mnogi drugi njihovi modeli uzivo izgleda jos lepse.

Bilo koji El Primero meni je najlepsi sat ikad napravljen, a imali smo i onu temu najlepsi sat ili najbolji sat kako bese, izabrali smo onaj El Primeto stiking 10th. Stovi su savrseni i imaju te hibeat mehanizme, po meni savrseni sklop, da mi neko nudi jedan takav i ili bilo koji drugi skuplji brend uvek bih izabrao Zenith. a ovaj je :drool:

Jel ima negde baza Zenithovih mehanizama ukljucujuci i ove najnovije?

Ovakav lepotan + mehanizam od skoro 400 delova = KRADJA! :yes4:

Gledajući rastuće cene švajcarske industrije satova, zaista sam prijatno iznenadjen onim što ovaj sat nudi za 10k$. Izgleda sata i samog mehanizma nema potrebe komentarisati... :drool:

Back