Zenith Montre d´Aeronef Type 20 GMT

Dragojlovic Darko

New member
Nova verzija Zenith Montre d´Aeronef Type 20 sata sada ima manje kuciste i nudi GMT funkciju. Dakle pred nama su dva nova Montre d´Aeronef Type 20 modela prestiznog Svajcarskog brenda Zenith. Oba su napravljena u cast Zenitovoj aviaticarskoj istoriji.
Jedan je izradjen od celika i njegova cijena ce biti oko 6000e, dok je drugi crni “Baron Rouge” verzija i njegova cijena ce biti oko 6500e. Verzija “Baron Rouge” ce biti limitirana i bit ce izradjeno 500 komada. Oba modela ce biti predstavljena na ovogodisnjem sajmu Baselworld 2013.
ZENITH_PILOT_BaronRouge_small-717x1024.jpgZEN_PILOT_GMT_small-717x1024.jpg
Kuciste je precnika 48mm. Mehanizam koja ih pokrece je automatski Elite Dual time 693 Caliber.
ZEN_PILOT_GMT_AMB01_small-1024x906.jpgZENITH_PILOT-GMT_fond_noir_small-766x1024.jpg
Kompletne karakteristike sata
Zenith_Montre-d´Aeronef-Type-20_1-947x1024.pngZenith_Montre-d´Aeronef-Type-20_2-1024x1011.png
Izvor
Watch-Insider.com

Re: Novi Zenith Montre d´Aeronef Type 20

Ovaj je jos i dobar, prethodnik je imao precnik 57mm.

Ja nisam bas tacno znao koliki je bio prethodni model ali citam u tekstu da dolazi u manjem kucistu a precnik 48mm, pa sam se malo zbunio, ali kada sam otvorio neki review starog modela bilo mi je jasno:)

EDIT: Licno bih radije izabrao ovaj ne limitirani model sa SS kucistem nekako mi je ljepsi

Ne znam sta da ti kazem.
Ja bas i nisam odusevljen ovim novim modelima. U poslednje vreme naprave jedan dobar model, pa onda 10,onako ne zanimljivih.
Verovatno ne bih uzeo ovaj sat, ali ako bih bas morao da biram, onda celicni.:)

^ :lol::lol::lol::lol:
Pogodio si ga pravo...

Sto znam ukusi su razliciti nije bas toliko ruzan samo da je malo manji i da nisu ovi brojevi ovoliki, moj tata bi ih bez naocara vidio

Darko tako je i slazem se, ali znas kako granica izmedju kiča i vrhunske umetnosti je minimalna ali ipak postoji. Iskreno ja ne mislim da je Zenith ovde mnogo promasio, ali jeste preterao i sa velicinom i sa oznakama tj brojevima. Vec dugo tj od kada je pod LV grupacijom, meni Zenith sve vise lici na modne satove. A velika je steta jer imaju tako lepe modele iz proslosti, samo je potrebno da malo pogledaju svoju istoriju i onda ce ukapirati sta treba da prave! A ne od 10 novih modela, da naprave jedan koji je "prihvatljiv". Da ne pominjem Defy seriju tu je bio jedan model koji je zanimljiv! Ali ja verujem u Zenith i morace da se poprave.

Sad sam video ovaj Zenith i balavim. Ne mogu da ga zamislim kako stoji na ruci....da je 44mm savrsenstvo bez mane...

Lep sat, samo ne znam zasto je pilot, ovo je vise replika military satova iz prvog i drugog rata.

Back