Kako? Pa vrlo jednoatavno! Probas da otvoris hotelsku sobu ili garazu, ili jos jednostavnije - promijenis status na fejsbuku... prvi lajk, i siguran si - sat je ziv! :banghead:
Ali, dobro, znam ja da ovo vecinu nas na neki nacin iritira, ali ne treba se toliko uzbudjivati.
Naime, sto se mene tice, to sto su dzepnom robotu "obukli" narukvicu, ne cini ga nista vise satom nego kljucem garaznih vrata, hotelskih soba, ili cemu vec sluzi tih ostalih hiljadu aplikacija koje nosi u sebi.
To sto, uz sve ostalo, pokazuje i vrijeme - pa sta? Pokazuje ga i svaki stednjak, mikrovalna, audio-video uredjaj, komandna tabla, telefon i kompjuter, frizider...
Dakle, ove je sve samo ne sat. Ili, eto, da im dam kredit za trud - ovo je, pored hiljadu ostalih stvari, eto, i sat.
Treba imati na umu da je casovnicarstvo odavno spalo na nas zaljubljenike, jer imati danas sat na ruci upravo je i samo to - ljubav, a ne prijeka potrebe... ne u svijetu u kojem nas, gdje god pogledamo, zivot ceka sa stopericom u ruci.
Dakle, prezivjeli su satovi i najezdu digitalne im brace, i telefona, pa prezivjece i ovo cudo. Prave satove ce i dalje nositi oni koji znaju, oni koji su ih uvijek i nosili... a ostali, evo, imaju jos jednu igracku i prolaznu zanimaciju. Sretno im...