Naprosto omamljen ovim crvenim krstićem, ovaj brend (kao i Victorinox) me polako ali sigurno osvaja. I dok su Rusi i dalje na ubedljivo prvom mestu u mom srcu, ovi mali kvarcni švajcarci mi se ne osetno zavlače pod kožu i ako nisu visoko rangirani. Eto, tako ja omadjijan, dodjoh u posed i jednog novog novcijatog Wenger-a. Najme, radi se o Wenger Commando Day Date XL 70160 . Evo slike sa neta...

...koja ni približno ne daje pravu sliku, kada sat vidite uživo.
Evo mojih slika, kada sam ga uneo u svoj dom...
Zajsta osvežavajuće izgleda, a crvena sekundara me gadja u srce...
Kućište sata je takodje kvalitetno, ali manje mat od 70725 . Tu je i krstić na famoznoj krunici...

...kao i na kopči
I ako manjih dimenzija 40mm (ja izmerio 41mm al` nema veze) , sat na mojoj ruci ne izgleda loše...
U ovom delu bi hteo samo da napomenem i jednu zamerku, od ukupno dve (ako zanemarimo quartz-nu mashinen) ...kaiš i ako kvalitetan, izuzetno je krut. Kada sam stavio na ruku, imao sam osećaj da sam okomotao bambus a ne kožu. Da li će to vremenom omekšati, nemam pojma.
Elem, sat poseduje i iluminate, gde je upravo i moja druga zamerka. Odlično osmišljen, vrhunski izgleda, ali (na žalost) ponaša se vremenski kao i na Casio satovima. Posle 4-5h ,jedva da je uočljiva. Ono što mi se dopada je da, spoljnji markeri sijaju malo drugačije i ujedno najslabije, dok unutrašnji, sa malko drugačijom nijansom, sijaju jače. Kazaljke naprosto svetle i odaju najJaču svetlost...
Eto, ja sam prezadovoljan kupovinom istog, jer u odnosu na cenu koju sam platio i više od odličan sat. Ima dozu elegantnosti, malo sportskog i možda najmanje, komandosa u sebi .
Nadam se (i ako su fotke sa moba lošeg kvaliteta) da sam vam koliko toliko napravio neki "live" prikaz ovog, slobodno mogu reći, lepotana ! PozzzZZZ