Bajker71 - moja mini kolekcija

Status
Not open for further replies.
Uhhh... zamalo da mi promakne mi ovaj lepi digitalac . :drool: Što reče Djole, odmah mi se probudi moje "loženje" iz klinačkih dana ! Čestitke, svakako ! :yes4:

Nego, kad pročitah za sekundaru i terasu, nisam mogao zaustaviti smeh, ali ne zbog ne milog dogadjaja, već zbog indentičnih stvari koje se meni dešavaju ! Znači , kako si opisao, kao mene da gledam. Tačno znam taj osećaj, kada iz opuštenog rada svog hobija, odjednom nastupa šizofrenija .

U poslednje vreme često pominjane Elektronike, rađene su i kao stoni satovi, digitalni budilnici. E to su bili bukvalno pravi "lampaši". Skoro sam naleteo na jednu, malo sam je sredio i evo par sličica:

Elektronika stona.jpg Elektronika stona 2.jpg Elektronika stona 3.jpg Elektronika stona 4.jpg Elektronika stona 5.jpg

Elektronika stona 6.jpg Elektronika stona 7.jpg

Još samo neka elektronika sa železničke stanice da naiđe:D,:congrats::congrats::congrats: ne mogu da verujem odakle ih iskopavaš u ovako fantastičnom stanju!

Konačno sam dočekao da završim restauraciju mog "vintage" Seika Sports pa da mu montiram odgovarajuću narukvicu. Izbor je pao na silikonsku narukvicu sa teksturom koja podseća na šaru automobilskih guma. Čini mi se da mu je lepo legla i da se uklapa u njegov sportski imidž.

View attachment 21538View attachment 21539View attachment 21540View attachment 21541View attachment 21542View attachment 21543

Seiko proizveden Aprila 1970-te godine počinje svoj novi život! :)

Prijatelju od ovih dobrih ljudi se raznežih,pa razmišljam da i mi uradimo nešto slično,recimo da mi pokloniš ovog seika;)

kada se jednom zarazis sa tim digitalcima , gotov si ! ono sta nose ti stari , kako rucni , tako i ovi stoni , ili cak zidni STARI digitalci, ko nekapira nece nikad ... ... a ko se primi naj..o je :flapper: ... kao na primer ja , a vidim i kod bajkera simptome :D

Evo i ovde da postavim par sličica sveže ispoliranog, novog člana moje kolekcije. :)

Seiko Sports 6119-8450 proizveden 1976-te godine.

37318-seiko-sports-2.jpg

37317-seiko-sports-1.jpg

37316-seiko-sports.jpg

37323-seiko-sports-7.jpg

Sada sam već u nedoumici .eusa_think.gif Da li se obraćati Bajker-u sa Vi ... ? :confused: Ovo uistinu izgleda fabrički :w00t: :congrats:

rad za 10+ :thumbup: , razlog vise za ovaj komentar je sto sam ovaj sat video bas u momentu kada ga je bajker kupio, bio je u jadnom stanju...

Ovih dana, onako neplanirano, u moju kolekciju ušetao je jedan vintage Casio TS-1200. U pitanju je drugi po redu Casio sat sa temperaturnim senzorom (modul 515). Udoban je i lak za nošenje, ima gomilu funkcija a moram priznati i da mi se svideo pa sam rešio da ga ostavim u kolekciji. Pored temperaturnog senzora koji perfektno funkcioniše dok je sat na ruci, poseduje i štopericu, world time, alarm i temperaturni alarm koji se oglašava ako temperatura pređe zadatu vrednost ( high and low), provereno je otporan na vodu i udarce i predstavlja preteču današnjih G-SHOCK modela.
Poravnao sam mu neke risove i sitna oštećenja i evo ga u punom svetlu. :)

38801-casio-ts-1200-1.jpg

38803-casio-ts-1200-3.jpg

38802-casio-ts-1200-2.jpg

38805-casio-ts-1200-5.jpg

kod tebe cenim to sto i ti sam vracas satove u fabricko stanje , a mogu reci da to radis fenomenalno.:thumbup:

jedan veeeellliiikkkii like

Status
Not open for further replies.
Back