Bajker71 - moja mini kolekcija

Status
Not open for further replies.
Evo i jednog Rusa iz moje mini kolekcije. Nabavio sam ga skoro. Reč je o jednoj dosta staroj "Amfibiji" sa osmougaonim čeličnim kućištem i prelepim ciferom. Već neko vreme sam "nišanio" takav model, u čeliku što kažu, sa ciferom koji nije od onih kao da su ga deca u osnovnoj školi crtala. :) Mehanizam je dobri stari navijač 2414 sa 17 rubina. Stavio sam mu crnu gumenu narukvicu koja je čini mi se primerena takvom satu. Smatram da bi mu neki crni bezel lepo legao i još ga ulepšao. Ako neko ima konkretnu ideju ili čak adekvatan bezel možemo da napravimo neku kombinaciju. Napravio sam par sličica.

Vostok Amfibia 2.jpgVostok Amfibia 1.jpgVostok Amfibia 3.jpgVostok Amfibia 4.jpg

A evo i par slika zajedno sa Nautilus-om.

Amfibia & Nautilus 1.jpgAmfibia & Nautilus 3.jpg

I meni se sviđa, a i na ruci deluje moćno obzirom na dimenzije. Kaiš koji joj leži nije tako lako naći zbog toga što je širina sata na ušicama svega 18 mm pa kada se stavi kaiš tih dimenzija izgleda tanak u odnosu na sat. Ovaj je bio 20 mm pa sam ga suzio na tocilu. :)

Posle dosta vremena ponovo jedan Seiko upotpunjuje moju mini kolekciju satova. Reč je o modelu Seiko 5 6119-5450 među ljubiteljima satova poznat i kao "Diamantic" zbog karakterističnog pleksija i cifera koji prelamaju svetlost poput dijamanta.
Cifer je urađen u safirno plavoj boji i varira od svetlo plave pa sve do teget u zavisnosti od jačine svetla i ugla pod kojim pada.

Seiko 6119-5450.1.jpg

Oznake za brojeve su reljefne, veoma izdignute i zajedno sa crticama za minute daju trodimenzionalni utisak prilikom posmatranja.
Kućište sata je masivno i u potpunosti je izrađeno od čelika kao i narukvica specijalno razvijena za ovaj model sa karakterističnim kačenjem.

Seiko 6119-5450.9.jpg

Mehanizam je dobro poznati kalibar 6119 koji odlikuje robusnost i vanvremenski kvalitet. Mogu reći da je veoma precizan uprkos godinama koje su iza njega. Konkretan primerak izrađen je daleke 1976 godine i u odličnom je radnom stanju. Kao i svi satovi kalibra 6119 datum i dani u nedelji menjaju se pritiskanjem krunice ka unutra i to radi brzo i efikasno. Poseban šmek daje mu položaj datuma na mestu broja 6. Dani u nedelji su dvojezični. Kako sam zapazio datum menja tačno u 12, dane u nedelji u 1 odnosno u 2 sata po redosledu koji sami odredite (izbor jezika).

Seiko 6119-5450.8.jpg

seiko 6119-5450.6.jpg

Šta na kraju reći, Seiko je ipak Seiko tako da ne čudi što nas "seikoholičara" ima u tolikom broju. :D

Attachments

• seiko 6119-5450.5.jpg
    seiko 6119-5450.5.jpg
    67.9 KB · Views: 114
Ovaj sat je pravo osveženje za ljubitelje seika. :congrats:

Hvala na fotkama i tekstu.

Imam isti ovaj Seiko Diamatic samo u drugoj boji, to je prvi sat kojeg sam kupio i sa njim sam zapoceo kolekciju !

PICT0417.jpg

Status
Not open for further replies.
Back