Benzinski upaljači

Nisam kolekcionar benzinskih upaljca ali sam nasledio od pokojnog oca dva koja je on koristio u dok je bio momak.To su IMCO JUNIOR 6600 i BROWN MUSICALl patno.464045.Posto mi tat bio precizni mehanicar po struci,kod njega je sve funkcionisalo pa tako i ovaj Brawn musical i dan danas kad se navije odsvira melodiju do kraja.

Upaljci 002.jpg

Ranko,vrlo lepa kolekcija :congrats:
Ako te ne mrzi, napiši ponešto o par izabranih upaljača.

Evo i moje kolekcije:

Hidden Royal Flash(2007. godište)

normal_k_28729.JPG

Slim model, 1972. godište

normal_DSC01696.JPG

Zippo Friends Croatia(hrvatski Zippo klub čiji sam ponosni član) članski upaljač za 2011. godinu(treći po redu, 2011. godište, limited na 50, ovaj je 24/50)

normal_DSC01523.JPG

Cetvrti clanski, 2012. godina(limited, 47/50)
928_4_s.jpg

Peti clanski(od ove godine, armor kućište, par vrsta bojanja, 47/50 limited)
normal_22.JPG

Specijano izdanje za 5. godišnjicu Zippo Friends Croatia kluba, radio ih je jedan umjetnik, Indijanac iz Amerike(David Yellowhorse)
Limited na 20 komada, ovaj je 5/20

934_DSC01484.jpg

Specijalno izdanje, 2013. godište, 30 komada limited, radila ih je umjetnica Linda Layden(isto Amerika)

normal_LL.JPG

Roseart stolni upaljač, napravljen od tijela morske školjke iz Atlantskog oceana, unutra je uložak originalni Zippo..(Zippo i Roseart su sestrinske firme)..Unikat, 1 of 1(ugravirano na bocnoj strani).. rucno bojan i oslikan motiv sa cetvrtog ZFC klupskog komada..(2012. godina)

normal_906_DSC_0001.jpg

Komad iz Wildside serije, drveni..Nije limited..

normal_973_pt_1_.jpg
Komad sa portretom jednog od vlansika firme Roseart, limited na 25 komada i sa potpisima vlasnika(kćer od ovog gospodina sa upaljača i njenog muža, nije print, nego pravi ručni potpis)

normal_DSC01549.JPG

351_DSC01551.jpg

289_DSC01552.jpg

Zadnja strana:

195_DSC01553.jpg

Clanski stolni ZFC kluba za 2011. godinu, limited na 20 komada

normal_stolni.jpg

Limited, 120/125
613__KGrHqR_lIE8MU_kS7cBPH.jpg

Vintage Roseart stolni iz 1958. zajedno sa Zippo upaljačem iz 1958. godine, sve je novo i nekorišteno..Ovaj narandžasti display plamen je gotovo nemoguće naći(isto kao i ovaj upaljač), iz 50ih je godina i ne pravi se od tada..Ove crvene koje vidite u drugim komadima, moguće je kupiti i koštaju oko 2 dolara komad...

normal_3.JPG

244_6.jpg

Ne, u planu je da se osnuje ZKS(Zippo klub Srbija) , cak postoji i web i forum ali sve to ide sporo zbog manjka interesa..Nadam se da će uskoro stati na noge kao klub, iako je dug i trnovit put do priznavanja kluba od strane Zippoa...Inace, imate i ZFC forum i web pa se slobodno obratite ako koga šta zanima u vezi upaljača itd...Pozzz

Hvala na brzom odgovoru!
Nisam znao da Zippo treba da verifikuje klub, mada ima logike... Verovatno klub u tom slucaju ima i neke benificije?
Koji bi ti klub preporucio (osim ZFC)? Ako imas neki link slobodno postavi ovde. Pronasao sam ZKS, bas lepo izgleda.

Back