Breitling vs Tudor

Ivke1

New member
U zadnje vrijeme razmisljam o prodaji nekih satova i kupovinom novog sata. Nakon nekog vremena sveo sam na dva sata: Tudor Pelagos crni/titan 25600TN(3800e) i Breitling Superocean AB2010121B1A1 (4000E) Cijene su za nove satove.
Interesuje me kome od ova dva sata bi vi dali prednost i zasto.
Vladane vidio sam i tvoj video sa Tudor modelom i intersuje me tvoje misljenje o titan materijalu.
Najbolja opcija bi bila novi model Submarinera ali nista od toga:D. Kad bi se i odvazio da ga platim vjerovatno je vrijeme cekanja dobrih par Godina.
Pozdrav

Ivke čudno mi je pitanje, već imaš Superocean, trebali bi iz prve ruke da znaš koliko ti se sviđa.
Tudor Pelagos mi se baaaš sviđa, nebi pogriješio sa njim, ali ja lično nebih titanijum. Koliko znam mekši je od čelika a i skuplji.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Kolega,

to je Superocean Heritage II 42mm, ako se ne varam...
Vizuelno mi mnogo vise odgovara Pelagos, ali nikako ne volim kucicte od Titaniuma (imao vise satova, ne i Pelagosa...), pogotovu Tudor-ov grade 2. Sam materjal je vrlo lak, ali i mnogo "meksi" od celika i ubrzo ces na njemu imati tragove upotrebe, koji bi mene jako nervirali :bad:
Od Pelagos modela bih odabrao LHD :)

Last edited:
Ivke čudno mi je pitanje, već imaš Superocean, trebali bi iz prve ruke da znaš koliko ti se sviđa.
Tudor Pelagos mi se baaaš sviđa, nebi pogriješio sa njim, ali ja lično nebih titanijum. Koliko znam mekši je od čelika a i skuplji.

Kod mene je stariji model 2013 god sa gumenim bazelom i drugačijom narukvicom. Sat je stvarno super ali mu hvali malo elegancije, šaren mi je previše. Novi je sa keramičkim bazelom i nekako je elegantniji. Takodjer svidja mi se sto ne lici uopste na Submariner. Iskreno vise vučem na Breitling nego na Tudor, smeta mi titanium, izgleda jeftino. Još jedna stvar je mehanizam, Breitling koristi u tom modelu svoj mehanizam dok Tudor Etu. Rezerva vremena je 70 u Breitlingu naspram 40 u Tudoru.
Takodjer Breitling COSC dok Tudor nije, koji od ova dva sata ima bolji kvalitet mehanizma to ne znam.

Kolega Ivke1,

i Tudor je hronometarm a ima i autonomiju od 70h, Breitlingov B20 je preimenovani Tudor MT5612 :).

https://www.breitling.com/rs-en/watches/superocean-heritage/b20-automatic-42/AB2010121B1/

A ovaj Superocean iz Heritage serije mi je mnogo lepsi od klasicnih Superoceana...

U pravu si, sad sam vidio i da Tudor ima 70h rezervu snage.
pokusavam da vidim koja je razlika Izmedju ova dva Breitlinga. Meni se svidje kad boja na ciferu pod odredjenim uglom svjetlosti prelazi u plavo.

Svidja mi se crni koji mijenja boju cifera u tamno plavu. Taj plavi sam vidio i nije mi nešto prirastao srcu. Šta označava : Heritage?
278E2256-323C-4975-A75F-B6DF99C05AD4.jpeg

Last edited:
Heritage je jedan od najljepšig Braja, moja podrška. Samo obavezno kupi na mešu, kupovina posebno narukvice je čak 650€.

Sto vise gledam ovaj model Breitlinga neke stvari mi nisu kasne. Naprimjer zašto 44mm je jeftiniji od 42. Zatim vidim da su isti ali sinu razliku u tekstu na samom ciferu.

Sto vise gledam ovaj model Breitlinga neke stvari mi nisu kasne. Naprimjer zašto 44mm je jeftiniji od 42. Zatim vidim da su isti ali sinu razliku u tekstu na samom ciferu.

Zato sto mnogo vise ljudi kupuje 42 nego 44 :)

Ja bi Tudora samo sto bi meni prvi izbor bio neki od BB modela (58, S&G ili mozda cak onaj crni sa plavim bezelom).
Ako mora Pelagos onda LHD sto rece kolega Mizzy
Da budem iskren nikad me Breitling nije nesto preterano doticao mada je ovaj Superocean bas odlican model.

Ako je poenta da je sat naginje vise eleganciji onda definitivno Superocean, Pelagos je (barem meni) vise sportski sat.

S obzirom da je obim mog zgloba 20cm meni bi 44mm čak bolje odgovaralo.
Vidim sitnu razliku izmedju ova dva sata. Zna li neko o čemu se radi?
A74DE87F-C09C-40A1-8AD1-D3308F963C79.jpg3DE38B53-3454-4438-925C-07A6E4C978A3.jpg
Razlika u cijeni je 500e.

Last edited:
Kolega Ivke1,

na uret.se su iste cene i za 42mm i 44mm...

https://www.uret.se/breitling-superocean-heritage-ii-42-svart-stal-o42-mm-p-315231.html

https://www.uret.se/breitling-superocean-heritage-ii-44-svart-stal-o44-mm-p-315239.html

Da li su u pitanju oglasi iz iste radnje, jer i na Breitling Srbija, odnosno USA su iste cene bez obzira na velicinu?

Sto se tice razlika, mislim da su generalno u pitanju samo proporcije (prvenstveno cifer, okvir i velicina datumara i ostalo...) 42mm Vs. 44mm!

https://www.mywatch.nu/breitling-superocean-heritage-ii-44
Cijena je u Svedskim krunama, pretvoreno u evrima je 3500e
Dali i ovom modelu ciifer postane plav pod odredjenim uglom svjetlosti.

Back