Carina i satovi

carina

ide nova godina pa se nesto razmišljam da se ponovim :)

Sat koji merkam je u Nemačkoj mnogo jevtiniji nego kod nas (gle čuda ;)

E sad: da bi do kraja bilo isplativo (treba ići tamo, jesti, spavati...) bitna stvar je povrat pdv-a.

Nemci ko nemci će mi vratiti pdv, ali mi prijatelj reče da oni javljaju (aerodrom u stutgartu) našim carinicima na aerodromu u BGD da ,,neko dolazi iz Stutgarta i nosi sat od par hiljada E).

Naši te ovde dočekaju i domaćinski oderu?

Da li je ovo tačno, i da li je neko imao iskustva?

Ako je tačno kupiću neki casio pa da se utopim u masu...

Re: carina

za aerodrom ne znam ali na ovim granicnim prelazima kolima iz EU niko nista ne javlja sigurno.

Pouzdano znam da za robu nešto nižih iznosa nije bilo problema, priloži se račun, čekaš povraćaj PDV, što avionom što kolima. Niko te ne pita da li si platio carinu.

pozdrav...moze li neko da mi kaze sa kojeg sajta bi mogao da narucim cerina ili citizen satove a da sigurno salju u nasu zemlju?...i kako to ide sa carinom,nikada nisam narucivao preko neta?...hvala!!!

Citizen možeš sa ova dva sajta:

www.creationwatches.com
www.watchhubs.com

Na ovom drugom imaš i popust od 5% uz kod svetsatova.

Dosta članova je poručivalo odatle, pouzdani su, isporuka je besplatna.
Za carinu kako ti se zalomi, možda da ne platiš ništa. Oni na pošiljci stavljaju neku malu vrednost, oko 50 dolara, pa carina često obračunava takse na tu vrednost.

Za Certinu ne znam, nisam je poručivao do sada.

Last edited:
Citizen možeš sa ova dva sajta:

www.creationwatches.com
www.watchhubs.com

Na ovom drugom imaš i popust od 5% uz kod svetsatova.
Pomoc, na tom sajtu HOMEPAGE - Watchhubs nasao sam veoma povoljno sat, casio je u pitanju, kod nas kosta oko 110 e tamo nesto vise od 50e (na popustu), e sad me interesuje da li se to isplati narucivati, mislim carina, ovo ono kako to ide, jer nisam nikad narucivao sa stranih sajtova?! i nacin placanja, da li moze obicna VISA intesina kartica?
Jednostavno ne znam proceduru....

Pozdrav dragi forumasi, pasivan sam vec neko vreme na ovom forumu a sad bih i da se ukljucim u diskusiju malo (:
Moze li mi neko pomoci malo o ovoj temi s tim sto se radi o blago suprotnoj stvari: kupio bih satove u Srb, dakle kao drzavljanin Srbije, ali zivim u inostranstvu pa me interesuje da li ja mogu da dobijem povrat carine kada prelazim granicu, tj. kako se i sta i gde overava, tj. kako uopste sve to funkcionise, zna li neko?
Hvala unapred!

bolje da ga je stavio na ruku a papaire u dzep ili poslao sebi postom ( oni sto su bili u kutij isata ) a kutiju drugi put da donese, nisu mi jasni ljudi, daleko od toga da su carinici bilo gde pa naivni a pogotovo ovi nasi...

Ako izuzmemo glup naslov i njegovog autora, neki šverceri me zaista nateraju da se setim one Borine pesme Kako je lepo biti glup.

Ima raznih nacina da se nesto prosvercuje,ali je jako tesko to uraditi na aerodromima,posebno na nasem.Nasi carinici su opasni i promucurni,to im je u opisu posla.Mada ima i onih,kojima das sve dokaze,sve papire,a njima je i to malo.

Sent from my FRD-AL10 using Tapatalk

Opet skoro ista vest o švercovanju sata:
[h=1]Jutros otišao iz Beograda, vratio se sa satom od 7.500€[/h]
Ne razumem zašto tzv. novinari objavljuju ovakve gluposti niti zašto PR služba carine ne objavi nešto pametnije. Ovaj je uzeo PDV nazad i otputovao, a carine sarađuju i javljaju identitet kupca bilo koje skupe robe. Hajde da je zaplenjeno sto komada pa da se pohvale da su imali ulov, ali ovako vest deluje kao kada bi policija objavila da je uhapsila nekog kradljivca kokoški.

Back