Carina i satovi

Opet skoro ista vest o švercovanju sata:
[h=1]Jutros otišao iz Beograda, vratio se sa satom od 7.500€[/h]
Ne razumem zašto tzv. novinari objavljuju ovakve gluposti niti zašto PR služba carine ne objavi nešto pametnije. Ovaj je uzeo PDV nazad i otputovao, a carine sarađuju i javljaju identitet kupca bilo koje skupe robe. Hajde da je zaplenjeno sto komada pa da se pohvale da su imali ulov, ali ovako vest deluje kao kada bi policija objavila da je uhapsila nekog kradljivca kokoški.
Moraju malo da se pohvale,da bi zaplasili ljude koji planiraju ovo.

Sent from my FRD-AL10 using Tapatalk

Eh, da malo mrdnu deo tela na kome sede i posete KP i voćne sajtove, mislim da bi mogli da napune i budžet i zatvore, a i gvožđurija sa replika bi mogla da se reciklira.

Svajcarci odmah to pod valjak,citao sam o tome.Ma meni hteli da uniste Bulovu,ukolilo ne dokazem da je original,jer im je cena bilja sumnjiva,a papiri sa pravom cenom su pratili sat.Vidim replike Braje,Omege itd za po 150-200 evra na KP i ostalo smece na FB,uzas.

Sto se budzeta i reciklaze tice,slazem se imenjace,bilo bi koristi i za njih.

Sent from my FRD-AL10 using Tapatalk

Da, sećam se kada si pisao za budale i Bulovu. Koji su to tupsoni... :banghead:

Znaju Švajcarci ali i mnogi drugi kako se to radi, dok su ovi naši panjevi em lenčuge, em glupi.

Pozdrav, pratim kretanje paketa(sat narucen iz HK) ocarinjen je, sad je u gpc pa me zanima ako su me odrapili da li da odbijem urucenje pa da se zalim na carinu(paypal prikaz transakcije) ili da platim pa da se zalim?
Hvala u napred ko odgovori, ako ima iskustva..

Last edited:
Znam da je neko već postavljao negde kako izgleda kada je pošiljka ocarinjena, a kako kada nije, ali ne mogu da nađem, pa moram ovde da pitam.
download.png
Jesu li me već odrapili ili će tek da me odrape? :D

Ja isčekujem trenudno 1, i evo ga trenutni status pošiljke:

j4zg69
преузимање.png

Po ovome što stoji, naredni postupak jeste vršenje isporuke na moju adresu, negde sam pročitao da, ukoliko je situacija kao kod mene, nema dodatnih troškova, međutim ni ja sam nisam siguran da li da očekujem carinu+pdv, ili ne.

Doyle, mislim da se kod tebe jos uvek ne zna,
Nemke, tebi mislim da ce da naplate nesto, koliko, to ces videti kad ti stigne.

Tvoj paket koliko vidim je spreman za otpremu, tako da ce verovatno sutra da ti se promeni status, ako vec nije,
i verovatno stigne u ponedeljak.

Sat mi je stigao danas, platio sam: 4.650,00 rsd.
Što mu dođe 10% carina na ceo iznos i onda porez od 20% na ceo iznos + carina, toliko sam i očekivao.

Meni je stigao sat u postu pa sam jutros otisao po njega..Carinili su ga na manji iznos nego sto sam ga platio pa mogu da kazem da sam prezadovoljan..
Ovaj sam platio nov 79$ carinili ga na 30$, kupio sam ga od pravnog lica.Cekam jos dva sata, polovna oba su placena manje od 50€ od fizickih lica pa javljam

Last edited:
Stiže i meni u ponedeljak.
Screenshot_3.png
Koliko kontam, nešto će naplatiti. Koliko su rebnuli javljam čim stigne. :)

Da javim, meni su zadnja dva dana stigla tri sata, jedan je bio na carini par dana, nista nisu na kraju ocarinili, ova druga dva su prosla bez carine, tako da sam prosao ekstra.
Sva tri sata su bila od fizickih lica, ovaj sto se obreo na carini je stigao iz Singapura sa kutijom(verovatno su ga zato drvili) a druga dva iz Engleske i Rusije bez ambalaze.

Back