Casio je jedan od proizvođača o kojem ćeš na većini foruma pročitati uglavnom pozitivna mišljenja i važi za jednog od proizvođača koji ima najbolji odnos cena/kvalitet tj. uloženo/dobijeno. EF-535 je prilično kvalitetno odrađen i mislim da, ukoliko ti se sat dopada, nećeš pogrešiti sa kupovinom, mada bih ja na tvom mestu gledao EF-535SP model jer mi deluje svestraniji i kao takvog lakše ćeš ga kombinovati sa odećom.
Mislim da je neko od članova bio kupio ovaj ili sličan model pa se možda oglasi i prenese utiske, možda je bio
milan zmaj, ne mogu da se setim, davno bilo.
Za proveru autentičnosti ne znam šta da ti kažem. Zavisi gde i od koga kupuješ sat. Često satovi koji su lažnjaci nemaju sve funkcije ispravne pa možeš to da proveriš prilikom kupovine sata. Upoznaj se dobro sa modelom koji kupuješ pa prilikom kupovine pregledaj svaku sitnicu, replike se odaju upravo po nekim loše odrađenim detaljima, pogrešno ispisanim slovima, pogrešnim fontovima, itd.
Ako kupuješ online, recimo preko ebay-a, nećeš znati da li je sat replika ili ne dok ti ne stigne na kućnu adresu pa ti je najbolje da sat uzmeš kod proverenog prodavca, koji ima minimum nekoliko hiljada prodatih satova i kojem je feedback izuzetno visok, da ne kažem preko 99%.
Najsigurniji si ukoliko sat kupiš kod ovlašćenog distributera. To je onako, ukratko.
Pozdrav
Casio EF-535SP