Časovničarski alati za amatere i profesionalce

Re: Alat za casovnicare amatere (DIY ljubitelje)

Evo još poneka sličica alata koji mi je trenutno dostupan sa slikanje

DSCN4643.jpgDSCN4644.jpgDSCN4645.jpgDSCN4647.jpgDSCN4648.jpgDSCN4650.jpgDSCN4651.jpgDSCN4652.jpgDSCN4653.jpg

i alat plaćen 5 e na buvljaku

DSCN4654.jpgDSCN4655.jpgDSCN4656.jpg

Zdravo svim posetiocima foruma. U potrazi sam za profeionalnim casovnicarskim alatom( koriscenim). Potrebna mi je elmina masina za ciscenje sa 3 ili 4 kadice i witchi instrumet za kontorlisanje mehanickih i kvarcnih satova. Ako neko moze pomoc ,dat predlog unapred hvala. :-) Pozdrav od Elisa[/QUOTE Kolega, jeste li pronašli mašinu Elma za čišćenje satova? Da li je to što vam treba? ELMA.JPG Ja vam mogu pomoćiELMA.JPG Moj otac je časovničar i radio je sa njom. Šta vam još treba od profesionalnog alata? pozdrav, Tonchi
Zdravo svim forumasima. Sto se tice kvaliteta alata za casovnicare a i precizne mehanicare jedan od najcenjenijih je od firme Bergeon - Belcer. Nema profesionalnog casovnicara koji nezna za ovu firmu a siguran sam da vecina njih koristi taj alat.
Slažem se, moj otac ima sav alat od Bergeona

Last edited by a moderator:
Posedujem stari casovnicarski alat. Interesuje me na koji nacin bih mogao da uradim procenu vrednosti alata.

Last edited by a moderator:
^ Odnesi kod nekog casovnicara, mozda ce moci da ti kaze sta tacno imas, kog je kvaliteta i nesto vise o vrednosti.

Vanja,probaj nekako poslikati alat, ukoliko je u originalnim kutijama i ako ima kakvih žigova proizvođača, mislim da među članovima foruma ima dosta kandidata za kupnju, ali mora se vidjeti o kakvom se alatu radi.

Pozdrav. Može li mi neko reći da li vredi nešto ovaj set?

Attachments

• Specijalni-alat-za-popravku-satova_slika_O_3068293.jpg
    Specijalni-alat-za-popravku-satova_slika_O_3068293.jpg
    129.5 KB · Views: 590
Amaterski prirucni alat....za nesto sitno moze cak i dobro posluziti, osim onog uredjaja za izbijanje stiftova na linkovima....njegova igla je jako lose kvalitete i savija se i puca.....ali znas kako kazu: "Kol'ko para tol'ko muzike".

Pozdrav. Može li mi neko reći da li vredi nešto ovaj set?

Vredi otprilike kolika mu je cena. Imam slican komplet i kvalitet je los. Moze da posluzi za skracivanje narukvice, zamenu kaisa itd. sa napomenom da treba biti pazljiv posto se desi da se iskrivi ili slomi neki od alata pa moze da se ogrebe sat.

Alat za sat

Pozdrav. Zeleo bih da menjam kozni kais i metalnu narukvicu s' vremena na vreme. Da ne bih isao kod casovnicara svake druge nedelje zeleo bih sam to da radim. Trazio sam po internetu i naisao na nekoliko tutorial-a gde je objasnjeno kako se to radi. Problem je sto nemam alat.
U klipu sam video da koristi alatku zvanu ,,spring bar tool" (http://www.crownandbuckle.com/media...bb558b8c3e1584bc43026/s/p/springbartool_1.jpg) i deo ,,spring bar" (http://www.watchbandwarehouse.com/images/SpringBars_3.jpg). Nazivi su na engleskom jer ne mogu da nadjem kako se zovu na srpskom.
Molio bih vas da mi kazete kako se zove ova alatka i ovaj deo na srpskom kao i gde ima jefrino da se kupi.
Hvala :)

Re: Alat za sat

Misliš na ovako nešto?
"Spring bar tool" ti je ova zadnja mala alatka ispod malog crnog odvijača.
Ima to da se naruči na raznim sajtovima i nije skupo.
Naravno ovo je neka pijačarska varijanta, ali završava poso. Ima mnogo kvalitetnijih. Poz.

Alat.jpg

Last edited:

Hvala, verovatno cu naruciti sa ebay-a. Da li mozda znate kako se ovi delovi zovu na srpskom. Hvala na pomoci. :)

Za to sto tebi treba zavrsice ti posao i onaj komplet alata bez obzira sto nije neki kvalitet. Ali za 700-800 din koliko kosta kod nas, dobijes i alat za skracivanje narukvica, otvaranje kucista i jos neke sitnice. Nikada ne znas kada ce ti zatrebati ;).

Za to sto tebi treba zavrsice ti posao i onaj komplet alata bez obzira sto nije neki kvalitet. Ali za 700-800 din koliko kosta kod nas, dobijes i alat za skracivanje narukvica, otvaranje kucista i jos neke sitnice. Nikada ne znas kada ce ti zatrebati ;).
Kolega Zare, gdje se može nabaviti taj komplet po toj cijeni?

Back