Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-28E

Uh kakav sat. Definitivno jedan od mojih favorita, samo sacekace jos dosta, jer ipak je 500e sa metalnom narukvicom koja mi je prelepa.

Stavim jutros sat na ruku, kad imam sta i da vidim, ogrebotina na metalnom kucistu :(
Toliko sam se iznervirao, pogotovo sto nisam ni primetio da sam ga udario, znaci da nije bio neki jak udarac. Stavljam slike u prilogu. Da li da ga odnesem u Bomar, da vidim jel mogu da ga ispoliraju malo? Da li uopste postoji neki nacin da se to resi? Nije strasno, ali opet mi jako smeta.
IMAG0071.jpgIMAG0068.jpg

da, deluje da je duboka, ali ipak mislim da ce moci da se sredi. vredi probati, u svakom slucaju ce biti mnogo bolje nego sad.

Re: Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-36E

Da,poliranje će svakako pomoći,ali dodao bih da ni sada ne izgleda strašno.Znam da ti je to nov sat,i svestan sam koliko ti to trenutno smeta,ali već kroz koji mesec,kada se izgubi taj osećaj ''novog'',shvatićeš da su sitna oštećenja neminovna i da ne zaslužuju preteranu pažnju.
Sat živi svoj život a te sitne borice su neizbežni deo svakog života.Kako bi inače svoj sat razlikovao od nečijeg drugog iz te serije :)
Savim je u redu reći-''Srećne ti rane junače'' i nastaviti sa uživanjem u njegovoj neizgubljenoj lepoti.

P.S.-Izvini ako ti ovo trenutno liči na iritirajuće filozofiranje,ali ja stvarno verujem u to.

Re: Citizen Promaster Sky Eco-Drive AS4020-36E

Na slikama deluje gore nego sto jeste, jer sam ga bas uhvatio pod nekim odsjajem, da bi se sto bolje videlo. Kada se gleda sa 30 cm udaljenosti, pod normalnim uglom, ne primecuju se ogrebotine. Videcu sutra da ga odnesem do radnje, pa ako ne odvale neku preveliku cifru za poliranje, ostavicu ga na sredjivanju.

Vladane, u potpunosti si upravu, moram da pocnem da razmisljam kao ti :)

Slažem se sa Vladanom P. Mislim da bi trebao da sačekaš sa poliranjem jer ne bode toliko oči a sa druge strane nošenjem i svakodnevnim uživanjem u satu vrlo verovatno da ćeš napraviti još koju ogrebotinu ( nije da navijam to je realnost ) ako ništa drugo biće, što bi rekli, tragova nošenja. Ako budeš polirao sat posle svake ogrebotine vrlo brzo ćete poliranje izaći skuplje nego sat. Dakle, sačekaj da se nakupi pa kroz par godina odnesi sat na poliranje. U međuvremenu uživaj u njemu.

Posto je ogrebotina na sjajnoj povrsini Cape Cod krpica bi verovatno resila stvar ili barem ucinila da se manj vidi. Naravno, ako mozes da je nabavis.

Da li ta krpica može da se koristi za poliranje mineralnog ili safirnog stakla? To bi moglo da uštedi novac za poliranje.

Upravo sam izvrsio sinhronizaciju sata jy0020-64e citizen sky master sa prozora stana na konjarniku koji ima dominantan vidik ka hramu i genex kuli i vidim da mi sat zuri jednu sekundu.Vidim da nekom kasni jednu sekundu pa cisto da razmenim misljenje sa nekima.
kljucno je bilo usmerenje 6 sati ka uscu a ne 12 kako sam pokusavao,prosto ne verovatno koliko to ima uticaja.Jacina signala je bila na M sto me je jako iznenadilo sa obzirom da je neko napisao da je bilo L na kalemegdanu.

Last edited:
Poz ljudi :D

Danas sam i ja postao clan Citizen kluba kupovinom AS4020-52e modela, medjutim imam jedan problem-pitanje.
Kad hocu da podesim kalendar, sekundara mi nikako ne staje na 5,10,15,2o minuta;Npr sad je prestupna godina april mesec sto znaci da bi po upustvu sekundara trebala biti u poziciji 20sek/min medjutim ona s 19 preskoci odma na 21:( Moze li neko da mi objasni zasto bio bih veoma zahvalan.

Inace sat je vrh:)

Hvala :D

Inace sinoc kasno sam uspeo da anuliram sat (problem je bio sto je kazaljka sekundare zurila 1 sekundu), tako da je sad sve ok mada posle videh da nije preporucljivo da se podesava kalendar izmedju 21h-04h :S, videcu da postavim slike ovih dana, ako nekoga interesuju :D

Za sad evo 1 slike koju sam napravio na poslu telefonom, videcu da okacim jos koju cim nadjem vremena posto se spremam za neki poslovni put

Attachments

• IMG_20120404_150457.jpg
    IMG_20120404_150457.jpg
    319.6 KB · Views: 237
Last edited:
Back