Da li biste se vratili u osamdesete?

Ok,ok, i dalje smo u osamdesetim, ali nesto maalo drugacije, cenjeni publikume satofilski:

Malo gangsta repa (ne obozavam teme ali bitovi su vr')
NWA

Public enemy (ovo je iz '91 ali su PE duboko ukorenjeni u 80te :

Pa potom, Pink Floyd (malo sa samog pocetka decenije):

Stonsi:

Gansi:

R.E.M:

Metallica:

I tako dalje, i tako dalje.........:D

Ovo sam morao da odvojim, ipak:

EKV:

Orgazam:

Pa Sarlo Akrobata: (jbt, sad definitivno znam da ocu u osamdesete. Promptno! :D )

Haustor:

AZRA:

Smorio sam vise (verovatno).... aj cao, odo da slusam sve ovo :D

Ja sam više dete devedesetih jer sam samo prvih par godina života proveo u 80-im ali bih se vratio, prva sećanja na to najranije detinjstvo su mi prelepa, tako da ko prvi bude konstruisao time machine ja se prijavljujem da idem nazad... vratio bih se prvo u '85. zbog koncerata Live Aid, zatim u '86. da odem na koncerte grupe Queen na Vembliju i u Budimpešti, onda bih ostao i '87.-'88.-'89.-'90. u Jugi, išao na more, razna zezanja, svirke i koncerte (pre svega na koncerte EKV-a) i možda '91. da budem pravi savremenik (a ne klinac koji blene u MTV) izlaska kultnih albuma Gansa Use your illusion 1&2 i da idem na premijeru filma Terminator 2.

A jel neko kao klinac gledao tres akcione filmove osamdesetih?
Jok, ti si! :dirol:

Američki nindža 1, 2, 3...
9 smrti nindže
Rambo
Krvavi sport, Kikbokser i ostalo od Žan Klod Vladana
...
ma sve što se prikazivalo. U bioskop sam išao bez roditelja sa drugarima još od 8 godine...

Bioskopi - uglavnom Kozara, Dom sindikata i 20. Oktobar :D

Komando, Karate Kid, zatim opus Caka Norisa i kolege mu Stivena Sigala, mada, uglavnom sam gledao one sa tematikom vijetnamskog i drugih ratova. Provuklo se tu ponesto sto nikako nije trash: Apokalipsa danas, Vod, Ful Metal Dzekit, Rodjen 4. jula itd,itd

Eh, ja se sećam redova ispred bioskopa Jugoslavija da bismo gledali Top Gun. Inače, u mom kraju su bili bioskopi Fontana (sada obnovljen i radi), kao i bioskop koji je pripadao Radničkom univerzitetu Novi Beograd. Kasnije je bioskop nazvan City Academic, a ustanova je postala Politehnička akademija. Gledali smo i Policijsku akademiju, Konana, (uglavnom) stare verzije Tarzana, kao i filmove koje su Vladan, Anbeast i Sima pomenuli.

Naravno, tu su bili i video klubovi, kojih je bilo na svakom ćošku i u svakoj garaži, a mnogi snimci su bili mutni, sa natpisom Video Zvinko ili Video klub 'M'. U video klub se obično išlo petkom, a kada su bili praznici uzimalo se više kaseta. Naravno, ništa od filmova kada su mame gledale Dinastiju, ali su se zato gledali Program Plus, Noć i dan, Sledž Hamer, Povratak u Idn...

^ da ne zaboravimo jackie chana! :D
upravo skidam oko 50gb njegovih filmova, to se, prosto, mora imati!

Eh, svaka njemu čast, al' bez Brusa Lija nije bilo dobre šorke ;)

Back