Djordje Sugaris - Novajlija :)

Kapiram da ću predstavljanje svog novog ljubimca početi dosta slično jednom mom imenjaku, ali šta sad da radim, stvarno je tako.

Pre svega, ne volim ni-tamo-ni-ovde amorfni industrijski dizajn iz ranih devedesetih godina. Trend je bio krajnje zbunjujuć i drago mi je da je utihnuo relativno brzo. Nisam ni ljubitelj zlata na satovima. Dalje, između TAG Heuera i Heuera uvek biram ovaj drugi, a družeći se sa vama, mehaničke satove cenim mnogo više od kvarcnih. Ali više od svega toga što ne volim, volim Ajertona Senu i samo na osnovu te činjenice sam postao vlasnik kvarcnog TAG Heuera iz ranih devedesetih godina :yes4:

U pitanju je TAG Heuer S/EL u svojoj analogno-digitalnoj verziji, što mu pruža milion funkcija koje i dalje ne mogu da pohvatam :D Ref. je s25.206M, i od Seninog S25.706C se razlikuje po boji cifera. Koliko sam do sada primetio, moraće da ide na servis, no o tom potom.

DSCN1563.JPG

Sa vizuelne strane, sat je gotovo besprekoran, i uprkos tome što mi je oduvek bio gadnjikav na fotkama, najviše zbog lugova, na ruci izgleda prilično dobro. Pozlata se malo ogulila na jednom lugu i na bezelu, ali se gotovo ni ne primećuje. To bi za sada bilo to :yes4:

View attachment 119047View attachment 119048DSCN1562.JPG

Last edited by a moderator:
Vraćam se, nakon skoro godinu dana :blushing: Delom sam bio u egzilu zbog problma sa Facebook loginom, ali se vraćam u velikom stilu, uz Seiko 6138-3002 :D

Dobio sam ga kao veoma drag poklon pre nekoliko meseci, bio je na neoriginalnoj narukvici, sad je na crnoj rally koži i maltene ga ne skidam sa ruke. Sekundara je čačkana kod nekog od prethodnih vlasnika i nije baš najsrećnije ofarbana (u drugoj je nijansi žute), te me to čeka u skorijoj budućnosti i sat bi mogao biti precizniji na 24h, ali sam osim toga prezadovoljan.
15046972_818757884894623_1179700780316229632_n.jpg

Re: Novajlija :)

Hvala!

Ukratko, baš sam bio euforičan kad sam ga uzeo. Unutra je ETA/ESA kvarc i kućište je oguljeno do mesinga što za sada izgleda dobro, ali ćemo videti kako će se ponašati, pa shodno tome će i ići na hromiranje/neku drugu oplatu. Sve u svemu, dugo sam ga tražio u bilo kojoj od ovih klasičnih izvedbi, lagan je i lepo se nosi iako je povelik i sad samo hoću da mu najurim neku suludu narukvicu. Video sam negde ljubičastu kožu noja i mislim da je to to :laugh:

Nažalost ne još. Iskreno, malo sam ga zapostavio, ali kolekcija zato ima par prinova (plus jedan Seiko Panda, ali nemam njegove fotografije)
44304542_1101178936730114_1537556703799672832_n.jpg
44252453_415856638944643_375214510551597056_n.jpg

Hvala kolege <3

Baron: Neki sa oglasa, neki zamene, neki sa Slavije :D Omegu sam tražio godinama, ali je uvek ispadalo da nemam novca na gomili kada se neka pojavi. Rolex je uleteo u pravom trenutku kada mi je jedan Air-King sa plavim ciferom pobegao, Breitling bio zamena, a Eberhard je došao da me uteši jer dugo želim bilo kakav blue dial :crying:

Jedan nepravedno zaboravljeni novitet, negde s kraja februara. Uvek sam voleo stari Tissot logo, tonneau kućišta i art deco brojke, pa nisam razmišljao mnogo oko njega.
52087663_345440592730028_7808754857136091333_n.jpg

Jedan nepravedno zaboravljeni novitet, negde s kraja februara. Uvek sam voleo stari Tissot logo, tonneau kućišta i art deco brojke, pa nisam razmišljao mnogo oko njega.
View attachment 144628

Ja nisam ljubitelj satova koje je inspirisao Frank Muller, konkretno kod ovih square satova sam uvek bio veci fan Cartier Tank-a (Koji je za mene must have u nekoj buducnosti) ali se apsolutno slazem da ovaj stari logo mora da se vrati pod hitno!

Back