Doxa - Flamingo problem sa staklom

saasaa

New member
Pozdrav svima, novi sam clan i ovo je ujedno i predstavljanje.
Zelim da sredim pomenuti sat i prvo sto moram da uradim je staklo koje je osteceno (na 12 sati).
Problem je sto nigde nemogu da pronadjem zamenu zbog oblika a u pitanju je pleksiglas pa ih niko ne pravi. Ostecenje je duboko i poliranje nema svrhe.
Moze li mi neko dati neki savet. Zamisao je da rucno od parceta pleksiglasa napravim zamenu. Skinuo sam staklo i uzeo mere. Ovih dana cu ici po pleksiglas pa polako poceti sa obradom.
Bio bih zahvalan ako neko moze nesto vise da mi kaze o samom modelu obzirom da na netu nisam nista pronasao.

Inace vec duze vreme imam Schaublin 70 sa dosta opreme pa sa svom jurnjavom oko ovog sata, a i klincu sam u petak kupio Swatch, sve mi je interesantnija ideja cackanja po satovima. Sa foruma knjige sam skinuo Urarski prirucnik i ovim putem se zahvaljujem osobi koja je okacila link za verovatno jedinu knjigu na nasem jeziku. Nameravam da kupim i Watchmaking od George Daniels-a
pa mozda se izrodi i lep hobi iz svega. Znam da sam odlutao od teme ali ovo je kako rekoh i predstavljanje:)

Slike Doxe:
[h=3]DSC_0235.jpgDSC_0244.jpg[/h]

Pozdrav i dobrodošao na forum.

Ako mogu da postavim možda glupo pitanje, da li si pitao beogradske časovničare i koje si pitao? Koliko znam, preko mnogih se može poručiti staklo rađeno po meri starog. Ne govorim o ovom modelu, već uopšteno, a znam da je bilo komplikovanih oblika.

Ja sam sa Zvezdare i isao sam kod starog casovnicara kod nekadasnjeg Liona, u Nivadin servis, razgovarao pri kupovini sata za sina u Cumicevom, zvao telefonom ne znam ni sam koliko njih i odgovor je isti. Naime problem je radijus iznutra, zidic stakla i mali ispust na dnu koji ulece u slic. Da nije pleksiglas ne bi bilo problema, staklar isece obrusi krajeve i to je to. Kada sam pitao za misljenje o rucnoj izradi odgovor je bio neznamo to niko nije radio. Probacu napraviti rucno pa polirati do besvesti ako ne bude druge.

Koliko znam, mnogim BG časovničarima radi neki staklorezac iz Železnika, ali nemam njegov kontakt. Pitaj u servisu Dojčinović-Kostić na Zelenom vencu, a telefon se nalazi u rubrici 'Servisi'.

Hvala na savetu. Danas sam posle posla svratio kod jos jednog casovnicara, nazvao je nekoga i dobio isti odgovor kao i ostali. postoji i mogucnost pravljenja od stakla ali da se malo odigne pri namestanju u kuciste zbog radijusa iznutra koji bi falio i lepljenja dvo-komponentnim lepkom. Nazvacu servis koji ste pomenuli.

Koliko znam, mnogim BG časovničarima radi neki staklorezac iz Železnika, ali nemam njegov kontakt. Pitaj u servisu Dojčinović-Kostić na Zelenom vencu, a telefon se nalazi u rubrici 'Servisi'.

Za sve vrste stakala se javite

Zeljku Marjanovicu 063/337 188 Beograd, Zeleznik, Radnih akcija 65/5

Moze da Vam uradi bilo koji oblik stakla tj. pleksija.

Meni je radio vise komada, izvanredan majstor.

Hvala u ime celog foruma. Ovo je koristan podatak, a dobro će doći svakome.

Spop, odlična informacija.Obzirom da kažeš da ti je radio više stakala ( pleksija ) , da li možda znaš da li radi i pleksi stakla sa rajfom tj metalnim prstenom? Takva stakla su npr česta kod starih Seika.

@spop: Koju tacno vrstu stakala radi? Mineralna, akrilna? Ili zaista sve vrste?
Bilo bi zanimljivo da ima/radi i akrilna. Mada ne znam koliko staklari zapravo rade sa plastikom.

Back