Doxa iz perioda Drugog svetskog rata. Sat je u čeliku, nije ispravan, mislim da je pukla osovina na balansu. Probaću da ga odnesem kod časovničara na procenu.
Ovde su dva satića za sređivanje i doterivanje koje planiram sam da odradim malo po malo...
Kienzle Life Automatic, u radnom stanju mada mehanizam treba podmazati, pozlata se na par mesta skinula - zahteva ili novu pozlatu ili da ga ogulim do metala (što će biti verovatnije)
Anker 100, treba podmazivanje i malo poliranja, inace u dobrom stanju
Pošto smo već kod rusa, mogli bi videti jedan harmonikaški, za veče puno pesme ruskih cigana
Raketa u pozlati sa žigom na kućištu "Au<".
Kako mi ova oznaka nije bila jasna, poslao sam email Marku Gordonu(velikom kolekcionaru ruskih satova) da bih dobio pojašnjenje. Odgovorio mi je da takav žig do sada na ruskim satovima do tada nije video. Pretpostavlja da je pozlata nepoznate debljine.
Sam pleksi je za promenu, inače veoma očuvana, pozlata je tip-top...
Jako dobar mehanizam, stabilno žuri 3-4 sec dnevno. Mana: druker za prebacivanje višegodišnjeg kalendara se zaglavilo... Žao mi je da to sada sređujem kada mehanizam odlično čuka a opet se jako nerviram...
Toliko od mene za sada... Ovde nisu prikazana dva sata - oba su kod časovničara. Jedan je Breitling Navitimer Jupiter Pilot kvarcni u fazi restauracije i jedan rus sa problematičnim mehanizmom...
Slike Brajtlinga ću postaviti čim pre, i sam ne mogu da dočekam da bude gotov
Ako vas zanim neki sat posebno, pitajte, imam na umu da bar ove novije predstavim u rubrici "Kompletni testovi satova"...