Zaboravih da nisam ostavio svoje misljenje povodom tvog izbora u ovoj temi, pa rekoh da se nadovezem. Znam da je sada kasno kada je sat narucen, ali bih svejedno izneo svoje iskustvo.
Oba sata predstavljaju sjajan izbor i to svaki na svoj nacin. Oba sata su kvalitetna, premda Fortis verovatno ima neznatno bolji kvalitet kucista i u ovom slucaju visu klasu ETA mehanizma, ali to je zato sto se ne radi o istom tipu mehanizma (ETA7750 je u osnovi skuplji od 2836-2). Ali sve ovo ne bi bilo presudno pri mom izboru. Ja bih izabrao Fortis, ali iz sledecih razloga:
1. Jednostavan dizajn sa ne previse detalja
2. Odlicna citljivost
Ovo su karakteristike koje sam nekada, dok nisam imao toliko iskustva, potpuno zapostavljao, i mogu vam reći nezasluženo. Kako postajete stariji polako izbegavate satove sa previše detalja, i težite potpuno jednostavnim modelima, barem je tako bilo u mom slučaju. Do ovog zaključka sam došao potpuno empirijski, jer sam primetio da od kada sam ga kupio, Temption sat ne skidam sa ruke, a Hamilton i ostali drugari skupljaju prašinu na polici. I meni je u početku to bilo čudno, ali sam na kraju shvatio koji su faktori uticali na to. Evo daću i vama jedan test, pogledajte sledeću sliku i recite iskreno sa kojeg sata ste lakše očitali vreme:
Nadam se da me sada razumete...
U poslednje vreme nisam toliko bio aktivan na forumu, ali ću svakako ostaviti komentar i u sledećoj temi koja opisuje sat koji je po mom mišljenju jedan od trenutno najlepših satova na svetu,
Glashütte Original - Senator Sixties Panorama Date.
I na kraju Milane, ako me pitaš da li si pogrešio pri izboru, ne nisi trenutno, jer je to sat koji ti se više sviđa, ali ćeš se sigurno setiti mojih reči kada ga kroz koju godinu budeš prodavao i kupovao možda neki Fortis, Glashütte Original ili sl.

Pretpostavljam da ćeš reći daj Bože da se to desi
Pozdrav,
V.S.