Re: nikola.beograd - moji satovi
Da li neko zna kakav je odnos pilota prema tim satovima. Očuh jednog mog dobrog prijatelja je vojni pilot u penziji i već sam ga nešto pitao o satovima, mada on na njih gleda samo kao na sprave za merenje vremena koje mogu da odrađuju posao i 'gore' i na zemlji. Sticajem okolnosti, jednom su se kod tog prijatelja zatekla još dva bivša pilota, tj. njegove kolege i prijatelji, pa sam iz razgovora stekao utisak da ne gledaju svi na satove na isti način. Preneću po sećanju nekoliko komentara koji će ljubiteljima satova delovati bogohulno:
- Ma, imao sam par komada tih pilotskih, ali nije to za odelo i kravatu, a mnogo košta. Moj kolega je nosio neki tamo xxx [zaboravio sam marku, mada je neki jeftin sat u pitanju] i ništa mu nije falilo.
- Imao sam neko gov** koje je skupo plaćeno ali je crklo posle godinu dana [pretpostavljam da je u pitanju onaj famozni brajtling]
Konačno, stomak mi se prevrnuo kada sam čuo da je jedan od tih brajtlinga završio u kanti za đubre.
Imam i jednog mladog komšiju koji je upisao akademiju i hoće da postane pilot. Koliko sam shvatio iz priče njegovog oca, za njih je citizen nighthawk zakon.