Evo ga jedan lep sat GHC, Chronograph, VALJOUX 7733, Swiss Made. Zapravo, na mehanizmu pise Peseux, a on se kasnije utopio u ETA - u. Mislim da GHC brend danas vise ne postoji. Ko je brend preuzeo, kako je zavrsio nije mi poznato? Mozda, ako neko ima informacije, da ih podeli sa nama.
Sat je kupljen 1972 u Minhenu. Kostao je za ono doba ogromnih cca. 400DM. Nosen je bez prestanka do 1995-'96, bez bilo kakvih intervencija na njemu, osim promena narukvica.
Dobio sam ga 2005.g. Bio je zreo za ciscenje, ali je radio! Bio sam frapiran kad mi je majstor trazio 100Euro za ciscenje. Nakon razmisljanja i sakupljanja informacija o satovima i mehanizmima koje je trajalo godinu - dve, odlucio sam da ga sredim, jer je u ovaj sat vredelo uloziti. Ocistio sam ga, tako da radi i dan danas pouzdano i tacno, kako VALJOUX i treba da radi...
Nisam zeleo da menjam originalne dugmice za navijanje i chronograph. Samo sam stavio novo staklo, jer je staro bilo jako, jako izgrebano. Narukvica nije original...
Nosim ga i sada po nekad. Tacan je i izgleda jako lepo.
Dimenzija 37mm je nesto manja nego sto danasnji trendovi diktiraju, ali bez obzira na to sat je EXTRA!
Kako je ovakav sat izgledao kad je bio nov, a kako moj sat izgleda sada, mozete videti ispod.