Fotografije satova iz vase kolekcije!

Hvala ;-)

Uzgred, pokaži joj moj prethodni post za omegu, možda reši da nadmaši moju. Treba podsticati takmičarski duh među gospođama :)

Neso cestitam ti na dobijenoj lepoj Omegi. Podseti me na na tu radnju u Knez Mihajlovoj. Kako su nekada tamo imali lepe satove. Koliko sam samo puta tamo svratio posle predavanja i divio se satovima.

Mare brate kupi lepo ducati diavel i uzivaj,pusti kupovinu satova,imas najlepsi sat na svetu,bolji ne mozes da kupis,ne treba ti vise ni jedan pored ovih tvojih.Onaj Zenith uzivo izgleda 3x bolesnije nego na bilo kojoj slici,da imam bas taj sat ne bih u zivotu vise pogledao ni jedan,sem Heuera Autavie i to je to,za mene nema dalje.I naravno Speedmaster pro i to je to

Mare brate kupi lepo ducati diavel i uzivaj,pusti kupovinu satova,imas najlepsi sat na svetu,bolji ne mozes da kupis,ne treba ti vise ni jedan pored ovih tvojih.Onaj Zenith uzivo izgleda 3x bolesnije nego na bilo kojoj slici,da imam bas taj sat ne bih u zivotu vise pogledao ni jedan,sem Heuera Autavie i to je to,za mene nema dalje.I naravno Speedmaster pro i to je to

Aquatimer ?????:fie:

Pozdrav svim clanovima,
ja sam relativno nov na forumu i do sada nisam bio aktivan iako pratim sajt vec neko vreme.
Obzirom da imate lepih satova u kolekciji od onih skupi do onih pristupacnijih odlucio sam da i ja pokazem jedan deo svoje kolekcije.

Prvo najstariji u kolekciji i dosta redak je sat sa pocetka 1900 god. sa Hahn-Landeron mehanizmom,odnosno Landeron 2 mehanizmom 15 1/2 lignes,17 rubina,hronograf sa jednim dugmetom-single pusher chrono,precnika 40mm.Verovatno ce biti poznatije ako kazem da je po isteku Landeron patenta identican mehanizam koriscen od strane Hanharta za njihov poznati Flieger chronograph ein drucker, sa nazivom kalibra hanhart 40/50.Na zalost iako je sat potpuno ispravan i nedavno servisiran ciferblat na njemu nije originalan, vec je neko privremeno resenje dok ne uspem da dodjem do odgovarajuceg.

Dalje, tu je jedna Omega Geneve Dynamic, sat sa poznatim Omega 601 calibrom,mehanicka ,navijac.Zanimljiv izgled i odlicno ergonomski dizajniran sat.I ona je skoro servisirana, na zalost sekundara i krunica za navijanje su morale biti zamenjene pa je sat malo izgubio na autenticnosti.

I jos jedan sat ,to je Seiko chronograph sa poznatim 7a38 mehanizmom,quartz sa 15 rubina,sa pocetka 80-tih.Moram istaci da nisam neki poklonik quartz satova ali obzirom da je ovaj sa vrhunskim mehanizmom koji cak ima i mogucnost podesavanja +,- smatram da je ipak izuzetak od ostalih quartz mehanizama.
Toliko za sada da ne davim mnogo, u kolekciji imam jos nekih satova uglavnom mehanickih, ali o tome nekom drugom prilikom.Pozdravljam sve jos jednom.

P1050168.JPGP1020958.JPGP1050170.JPGP1050172.JPG
pencil.png

milorade - svaka cast na kolekciji :congrats:! Odlicni su satovi, a vidim da si veliki ljubitelj satova :top:.

Nadam se da ces uskoro predstaviti i ostale satove.

MIlorade, prelepi satovi i dobrodošao na forum. Pridružujem se pozivima koje upućuje Vladas. Nadam se da ćeš nas počastiti još nekim sličicama ovakvih lepotana.

evo odlucio sam svojoj kolekciji dodam jos jednog plavusana o kome ne znam nista ..ali ljubav na prvi pogled

Attachments

• IMAG0135.jpg
    IMAG0135.jpg
    45 KB · Views: 87
  • IMAG0140.jpg
    IMAG0140.jpg
    115.3 KB · Views: 99
  • IMAG0138.jpg
    IMAG0138.jpg
    42.9 KB · Views: 77
Re: Orient

Čestitke, zaista lep sat. Ako si ga kupio od našeg zajedničkog poznanika, imaš sreće što nisam imao vremena da ga vidim.

Ako može da padne još neka fotkica, bilo bi super.

i danas sam se igrao malo sa Aquatimerom...mozda dosadjujem ali lepe su barem meni slicice :)

Attachments

• IMAG0132.jpg
    IMAG0132.jpg
    57.9 KB · Views: 83
  • IMAG0129.jpg
    IMAG0129.jpg
    40.8 KB · Views: 75
  • IMAG0124.jpg
    IMAG0124.jpg
    194.8 KB · Views: 91
  • IMAG0122.jpg
    IMAG0122.jpg
    67.8 KB · Views: 89
  • IMAG0127.jpg
    IMAG0127.jpg
    107 KB · Views: 77
  • IMAG0125.jpg
    IMAG0125.jpg
    60.5 KB · Views: 66
  • IMAG0126.jpg
    IMAG0126.jpg
    159.3 KB · Views: 71
Milane čestitam na orijentaciji ka Orientu;)
P.S.Ne mogu da ti pošaljem p.p.jer ti je puno sanduče.
Briši nešto.

ma sve sam obrisao nemam ni jednu poruku...mozda neki modelator nedozvoljava da mi se pise...
nesto su me uzeli na zub...tako da cu da se povucem neko vreme....

Re: Orient

Čestitke, zaista lep sat. Ako si ga kupio od našeg zajedničkog poznanika, imaš sreće što nisam imao vremena da ga vidim.

Ako može da padne još neka fotkica, bilo bi super.

Aha...gledao pre neki dan i sto da ne...sredicu ga pa cu onda postaviti slike..inace sam pitao da li si bio i rece mi da si ga gledao...videcu ja jos jednu foru sa jos boljim satovima pa ti javljam ili javljam svima...

Last edited by a moderator:
Dobar dan. Da i ja, kao novopridosli, pokazem nesto malo. Skromna Seiko selekcija, nema skupih. Tri puta quartz, tri puta automatic. Nisu bas sinhronizovani, ne nosim ih sve. Stari plavi stoper sam skorije uzeo, povoljno, treba cifer da se sredi i narukvica mu je od petice. Samo jedan snimak iz ruke, nije bas naj... Odvojicu uskoro (nadam se) jedan dan da uslikam to kako prilici, uz ostatak kolekcije, gde ima i ruskih, svajcaraca, starih porodicnih... Pozdrav svima

http://i56.tinypic.com/2f09iqt.jpg
2f09iqt.jpg

Last edited by a moderator:
Lepa kolekcija, uz veliki respect za „plavce". Nadam se da će ostale fotke stići uskoro.

Back