Fotografije satova iz vase kolekcije!

Pitaj obavezno majstora da li je sat podmazivan, odnosno čišćen. Časovničar obično kaže šta je rađeno, a uglavnom ti i unapred kažu šta je potrebno satu. Ukoliko ti je samo menjao krunicu, ne mora da znači da je čišćen. Samo čišćenje u proseku traje oko nedelju dana, jer se tada sat rastavlja, delovi se podmazuju, a i proverava se da li sat kasni ili žuri, pa se vrši i to podešavanje.

Što se tiče stakla, ono se može naručiti preko mnogih beogradskih časovničara. Najbolje je da okreneš nekoliko telefona servisa sa spiska i da pitaš koliko je konkretno za njega. Ukoliko staklo mora da se izradi po meri, to košta desetak evra, dok su zamenska uglavnom jeftinija.

Jedan lep stoper, za one koji su mnoogo brzi

Attachments

• Stoper_DSC5168 (Small).JPG
    Stoper_DSC5168 (Small).JPG
    36.4 KB · Views: 91
Evo jos jednog starog sata u mojoj kolekciji,caletov Candino koji je stojao zaboravljen u nekoj fioci...

PA100016.jpg PA100017.jpg PA100018.jpg

Last edited by a moderator:
Djokara
Dobrodošao.
Imaš lepu kolekciju:thumbup:
Kad budeš imao vremena slikaj ih i po danu.

Lepa kolekcija Djordje...! Kao sto Vladan kaze, slikaj ih po danu, bice lepse slike!;)

Naravno,mada ce se videti ogrebotine na mineralnim staklima...Moracu ih ispolirati...Hvala na dobrodoslici!

Svaka ogrebotina nosi neku svoju priču :) stoga se nemoj ustručavati da podeliš sa nama fotke tvojih satova... a i istoriju koja ih prati. :)

I dobro došao u/na svet satova. :)

Dok ne doteram i ostale satove za "moju galeriju", evo jednog lepog Poljota, kupljenog od @Simehrabrog

Attachments

• IMG_9279 (Small).JPG
    IMG_9279 (Small).JPG
    26.1 KB · Views: 129
Evo danas sta sam kupio

certina ds cascadeur
SDC11593.jpg
komandirskie bbc
SDC11583.jpg
i vostok amfibia
SDC11595.jpg

druže sva tri su lepa,a certina veoma upečatljiva :thumbup:

hvala na cestitkama za certinu sam doznao da ima eta 251.262 27 rubis QUARC
da se zahvalim VLADANU P

Stiže moja сборная команда:
IMG_1631.jpgIMG_1636.jpg

To Nešo majstore! Već mi u ušima odzvanja strojev korak!

Tek sad vidim da me Vladan P preteče.Nema šta,mislimo isto.

volim kad vidim rusku armiju sve mi nesto toplo oko srca

Back