Geoffrey Roth Watch Engineering

RUS

Moderator
Reaction score
93
Ova Americka kompanija koju je osnovao Geoffrey Roth u mestu Sedona, u drzavi Arizona(AZ). Kompanija proizvodi veoma malo satova godisnje, svega oko 30, i kako kazu cilj im je vaskrsavanje finog casovnicarstva u Americi.

side_about.jpg

Vecina casovnicara svoj posao uci tako sto rade kao pripravnici u nekoj od velikih svetskih kompanija, Roth je posao naucio radeci sa drvenim kutijama, kopcama za kaiseve, radeci sa draguljima. Odatle je presao u casovnicarstvo, kupio CNC masine i bacio se na posao.

side_philosophy3.jpg side_making.jpg

Kako Roth navodi "kada sam zamislio svoj prvi sat , video sam kuciste, kao deo skulpture sa brojcanikom, kazaljkama i krunicu, kao dopunu ovog umetnickog dela, gde svi delovi rade zajedno vizuelno i mehanicki naravno".
Roth kucista svojih satova izradjuje od raznih materijala, kao sto su 316l celik,18k zlato.
Mehanizme koristi dobro poznate i pouzdane ETA 2892-A2.
Cene ovih satova se krecu u raspnu od 6.700$ do 20.000$

roth17Detail.jpg roth14Detail.jpg roth12Detail.jpg roth11Detail.jpg

roth5Detail.jpg roth4Detail.jpg roth1Detail.jpg roth18Detail.jpg

Vise informacija o proizvodjacu:
Link

Modeli su mu takvi da ih ne bi uzeo ni kao poklon! Ovo je "fino" al u negativnom smislu.

Hadzija
Don't kill the messenger ;)

Cilj im je vaskrsavanje finog casovnicarstva u Americi :lol:. Uh ala su mu satovi:D.

Ma satovi su mu mlaki....ni hladni ni vreli!
Da ne govorim o cijeni! Ne znam ko bi iole pametan dao te pare za ove modele!?

Nema sta, ni meni se ne svidjaju, ali smem da se kladim da se rasprodaju izuzetno brzo. To je radjeno za Ameriku, a oni cim vide da je nesto Made in USA, kupuju i ne pitaju za cenu.
A proizvodjacu, kapa dole za to sto sam pravi svoja kucista.
Koliko proizvodjaca to radi danas?!?

Ameri su poznati kao izuzetno "inteligentan" narod!
Napravi 30-tak satova godišnje,ubacuje gotove Eta mehanizme- pa naravno da sam pravi kućišta! Šta će raditi čitavu godinu?
A kad ih već sam pravi,što jadan ne smisli nešto atraktivnije,a ne sat koji izgleda kao da je s početka 20.vijeka! Mogao se ugledati na GO Sixties i Seventies modele- to je visoko časovničarstvo!

Te sa 20k$ viška i nije teško naći u USA tako da je Rus u pravu što se tiče prodaje.

NIje stvar u pameti, nego jednostavno ljudi kupuju svoje proizvode, i cene kad je nesto proizvedeno u njihovoj zemlji.

Đavola nije pamet! Pa i ja kupujem domaće ako je kvalitetno i cjenovno prihvatljivo! Ovdje to nije slučaj i ne bi me puškom natjerao da kupim ove modele taman da mi pare ispadaju iz džepa i da sam 5-ta generacija Amerikanca(kojekude,da sam 5 gen. Amera,vjerovatno bih drugačije razmišlj'o!)!
Rus,nemoj se ljutiš:D ali ovo je čist promašaj koji se može prodati jedino u USA na Goeffrey-vu sreću i nesreću onih koji to kupe.

Mi smo pametni, pa nemamo nista, a oni glupi i imaju sve.
I dosta smo pricali o ovoj temi, davno smo otisli u OFF.

Last edited:
off topic
Uvijek ima priče van naslova teme i nije to ovdje strašno!
Nego,da odgovorim: "U dobru je lako dobar biti. Na muci se poznaju junaci!" - reče naš Njegoš i time opisa nas i Amere.
Ponavljam Rus, ovo je samo rasprava,dobronamjerna. Nema ljutnje!

Back