GMT sat

Bolens

New member
Pozdrav društvo, 'ajde da pitam i vas jer sam se upleo u razna guglanja, oglase i licitacije na ebay.

Prvobitno sam hteo da nabavim sat sa 24h ciferom (ali da 12 bude "gore" 24 hour watch watches dial dials wristwatches wristwatch 24-hour watch) a onda sam shvatio da za prečnik kućišta 39-40 mm teško mogu da nađem sat sa pristojnim očitavanjem vremena.

Onda sam se zainteresovao za GMT satove, sa 24h bezelom koji se okreće i kome može 12 h da se namesti u položaj koji hoćete, dakle za mene "gore").

Pa vas sad pitam ,može li se nešto naći na tržištu na tu temu, da je automatik, relativno mali prečnik kućišta od 38-40mm, da ima GMT kazaljku koja se nezavisno okreće, metalna narukvica i poželjno da je vodootporan 100m. A cena :confused: pa znam uvek je to problem. Ali ne mislim da dam više od 150 evra, možda i manje. Dobro, 'ajd može i kvarcni... :yes4:

Mislim da za te pare neces naci to sto trazis, mozda jedino neki Kinez.
VE je dobar, i pored toga mozda da pogleds i Orient GMT, ali oni nemaju nezavisnu GMT kazaljku. Ukoliko ti to nije toliko bitno, samo napred.
Orient2.jpg

Pogledaj J.Springs spadaju u navedeni cenovni rang a OK su satovi i lepo izgledaju.

Ja bih te kineze zaobisao

Last edited by a moderator:
Da , sat mora imati nezavisnu GMT kazaljku... i da se 24h bezel okreće. Gledao sam dugo te Vostoke u 1000 varijanti i zamajavao se sa njima (usput imam i jedan obični Komandirskij) dok nisam shvatio da ta GMT kazaljka ne može da se šteluje, da se zapravo samo prsten rotira.

Možda neki Seiko GMT polovan? Šta o tome mislite...

Last edited:
Seiko :thumbsup:

Nisam nigde video da moze GMT kazaljka da se steluje, koliko sam upusen a mozda gresim da je ona zavisna od male "satne" kazaljke.

Last edited:
Gledao sam malo J.Springs, pogotovu sad kad videh da imaju veze sa Seikom... ali ne nađoh ni jedan njihov model sa GMT kazaljkom. Baš sam guglao i ništa.

Meni se cini da ovo nisu satovi sa GMT komplikacijom nego da samo imaju kalkulator vremenskih zona.

To je jedino sto oni imaju u ponudi a,vodi se kao GMT model,zato sam i stavio,a mislim da nemaju GMT komplikaciju jer fali jedna kazaljka,jedino ako sekundara obavlja njenu funkciju:confused:

Last edited:
Koliko je meni poznato J.Springs nema u ponudi GMT sat.

Takodje ostajem pri ranijem stavu da ne moze da se nadje takakv sat za te pare.

Da, i ja sam shvatio da J Springs nema GMT modele. Imaju unutrašnji prsten koji se okreće, nešto kao kod Vostok Europe i onda časovna kazaljka pokazuje drugu vremensku zonu, onu koju ste namestili.

Pravi rolexoidni GMT sat treba ovako da izgleda, kao ova Invicta:

Invicta Men's 9402 II Collection G.M.T Watch: Watches: Amazon.com

Ali, uvek ima to ali, dobro što je kvarcni, rekao sam može u krajnjem slučaju, ali ne okreće mu se bezel, pa ne može da izigrava 24h sa 12h na gornjoj poziciji.

Znači prosto: tražimo da ima GMT kazaljku i da ima rotirajući 24h bezel!

Usput našao sam ovaj lep PDF: http://www.qpmagazine.com/media/38241/GMTs.pdf

Naleteo sam na Golana satove prvi put cujem ta njih,jeftini GMT

http://www.amazon.co.uk/Golana-Aero-Swiss-Watch-AE300-1/dp/B001LK8M5I/ref=pd_sim_sbs_watches_8

http://www.youtube.com/watch?v=lysPknzXmLo

Jel vrede,kakav im je kvalitet,jel zna neko nesto?

I have received a few of the quartz Aquatimer homage pieces and have not been very satisfied with the crown/crown step setup.

It really seems flimsy. The crown seemed like it was going to fall off the first piece (which I returned) if a strong wind blew. It really was just sort of teetering on the crown stem.

The second piece I received as a replacement seemed to have the crown a little more stable but there is just something funky about the crown stem. It seems loose. Maybe I am just nuts!

The quartz movement in the second piece has the second hand which sort of vibrates a little with every tic. Not really impressed. The second hand does not hit on the markers which is not guaranteed in any watch, but this one is not close. Maybe I will just have my watch maker remove the second hand.

Overall, I guess I might keep it as I do like the general look but was hoping for a more well built watch than what I have seen so far from them.

Great looking piece. As long as you dont look too closely.
laughing.gif

Sorry to hear about your troubles, my Aqua Pro has a firmly attached crown and seems well put together. Perhaps Golana's quality control is spotty? My second hand doesn't hit the mark all the way around just like yours however. I notice on the daily 'what are you wearing' posts, there are a lot of nice quartz watches costing hundreds of dollars photographed with the second hands off like the Golana. The Citizen Eco drive that I just scored off ebay for $75 hits it perfectly every time.

Preuzeto sa WUS foruma.

Last edited by a moderator:
Back