Hamilton Khaki King Automatic Day/Date H64455133

Mislio sam na sajtove gde ima Bell & Ross, Oris satova. Ovde ne postoji zastupnik za te satove pa mi je ifo koristan šta ima u okruženju! :D
Obavezno pogledaj i Certina satove vidim da ih ima na sajtu. Hamilton i Certina ništa više!

Za Oris je firma Dicta: http://www.dicta.hr/, a Bell & Ross prodaje De Petrus u Zagrebu, ali nemaju svoju internet stranicu. Certina Podium DS je bila u izboru dok mi je u izboru bio i PRC200. Hamilton ipak nekim svojim modelima ima svoj stil. Mnogi njihovi fontovi brojki me podsjecaju na MASH i tu vojnu spiku, nisam zaludjen ratovima, ali su ipak posebniji nego Certinini i Tissotovi modeli.

Evo mene, ziv:)

Bilo je natezanja, naravno, ne mozemo mi biti kulturni Balkanci - to je valjda oksimoron :D

Sat sam im vratio, oni su rekli da sat mora biti otvoren da se utvrdi da li je do ostecenja doslo u tvornici, ili koristenjem (iako se nacelno prodavac slozio da je tvornicka greska), ja sam rekao da sat ne zelim da se otvara, jer sam ga mogao i sam odnijet uraru. Kad mi vrate lovu neka ga otvaraju i pregledavaju od milog do nedragog, to mene ne zanima. Oni su derali po svojim pravima, ja po svojima. Uglavnom, ostavio sam broj tekuceg, izjavu smo napravili da je sat zaprimljen s greskom u kazaljkama, obecali su da ce pocetkom tjedna poslati mi lovu na tekuci racun. Ako se ne pokazu kulturnima, los glas ce se cuti. Eto, skracena verzija. Drzite fige da lova sjedne kak su obecali :)

Hvala svima na savjetima i podrsci.

Hajde, držimo ti fige da se sve reši u tvoju korist i nadam se da ćeš nas uskoro obradovati sa par reči o novom satu. :)

Desio se povrat love, par rijeci o novom satu ipak nece tako brzo, prvo se moram malo ohladit i razmislit dobro. Dijele se neke stipendije, razmisljam da se prijavim, pa ako dobijem, mogao bi opast i neki Oris u izbor za par mjeseci. Iskreno, lomim se da nastavim skupljat lovu dalje, pa dok ne posizim i kupim nesto.

Najbitnije je da si ti rešio problem. :)
Pošto vidim da si student, možda bi mogao da razmisliš o kupovini nekog jeftinijeg ronilačkog Seika, kao što su SKX007/009 ili SKX779/781? Relativno pristupačni, pouzdani i kvalitetni i sigurno će te služiti podjednako dugo kao i svaki skuplji Švajcarac.
Ako si baš nameračio Švajcarce, onda umesto Orisa savetujem da pogledaš Doxa ili Fortis satove. Oris je dobar, ali ovi su recimo za nijansu kvalitetniji. :)

Mada, ukoliko ti se Hamilton zaista dopada, da sam na tvom mestu ne bih tako lako odustao od modela koji si kupio i gledao bih da ga po svaku cenu nabavim na nekom drugom mestu.

Hajde, ohladi glavu, razmisli pa da krenemo u novu potragu za satom. :)

Pozdrav

razmisljam da se prijavim, pa ako dobijem, mogao bi opast i neki Oris u izbor za par mjeseci. Iskreno, lomim se da nastavim skupljat lovu dalje, pa dok ne posizim i kupim nesto.

Iskreno pametno razmišljanje! :D

Spomenuo si Oris, znaj da je brend kao brend bolji od Fortisa za Doxu nemaš toliko para tako da ga ne uzimaj u razmatranje osim ako ne želiš neki polovni sat.
Eva par stvari zašto Oris,
U svim svojim satovima ima ugrađen ISO 764 standard (magnetic resistant watches standard).
Antirefleks sa unutrašnje strane, dakle nema bojazni da ćeš staklo ogrebati kao kod Fortisa!
Modifikovani mehanizmi sa svojim oznakama dakle nećeš naći ETA 2893-2 već Oris 668 sa svojim lagurama.
U ostalom pročitaj u mom primeru šta nudi jedan brend za nekih 1000€. link
Veliki sam ljubitelj Fortisa u ostalom videćeš za neko kratko vreme ali Oris je po meni daleko bolji brend.

Antirefleks sa unutrašnje strane, dakle nema bojazni da ćeš staklo ogrebati kao kod Fortisa!

Generalno, ako sat ne bude vukao po asfaltu i ako ga bude normalno nosio nema prevelike bojazni da će ogrebati safirno staklo, imalo ono AR premaz ili ne i bez obzira da li je reč o spoljašnjem ili unutrašnjem premazu. Mada se mora istaći da je i safirno staklo moguće ogrebati ukoliko se udari na površinu koja ima veću čvrstoću od safira, Vladan je sve to lepo opisao u temi "Akrilno, Mineralno i Safirno staklo - karakteristike i kako ih razlikovati". I čisto da ne bude zabune, evo jedan link u kojem je lepo objašnjeno čemu AR premaz služi --> Anti-reflective coating

Modifikovani mehanizmi sa svojim oznakama dakle nećeš naći ETA 2893-2 već Oris 668 sa svojim lagurama.
Oris 668 = ETA 2893-2, simple as that.

Pozdrav

Najbolji ti je Vladanov primer, on je ogrebao AR premaz pitaj ga sada koliko mu smeta! Da safir se teško grebe ali je moguće ogrebati ga ali kod AR premaza je mnogo lakše kao da imaš Hardlex staklo na rući. Najbolji antirefleks je iznutra!

Oris 668 = ETA 2893-2, simple as that.

Da, ali je Oris 668 pa zatim baza mehanizma 2893-2. ima tu nečega zar ne.

Pozdrav

ANGEL II said:
Tvoja tvrdnja je da AR premaz sprečava da se safirno staklo ogrebe što nije tačno jer AR premaz ima sasvim drugu namenu i NE MOŽE da spreči grebanje safirnog stakla. I skidanje spoljašnjeg AR premaza ne znači da si automatski izgrebao i staklo, već samo da si skinuo anti-refleksni premaz.

ANGEL II said:
Da, ali je Oris 668 pa zatim baza mehanizma 2893-2. ima tu nečega zar ne.

Baza jeste ETA 2893-2 koja je zatim modifikovana u određenoj meri te je mehanizam dobio naziv Oris kalibar 668. U Orisovom slučaju to znači da su ubacili svoj rotor i verujem da se tu priča završava.

aj ti mali zmaju ne mešaj se :) , uopšte mi nije namera da se svađam da li je Oris bolji od Fortisa jer na kraju krajeva, kvalitet je približan, cenovni rang sličan a na budućem vlasniku sata je da odluči koji sat mu se više dopada i koji mu odaje utisak kvalitetnije izrade.

:sarcastic:mali zmaj? i kako to ti ooo veliki zmaju da se ja ne umesam...naravno da je se ne moze Angeleee reci koji je sat bolji da li ovaj ili onaj...
mene jednom jedan profesionalni rolnilac koji stvarno ne znam gde sve nije bio posle krace prica samnom iskusnim poznavaocem satova i mehanizmima upita pa dobro ja znam samo za casio ali koji je sat najbolji na svetu....zateklo me pitanje..sta da mu kazem...
tako da se ne mesam po pitanju koji je bolji..samo zbijam sale i plasim se dalje prepirke
ma da ja dajem glas Fortisu a ti Angele iovako ces da ga uskoro...:yes4:

O tome se radi ja nisam rekao da je ogreban safir već anti reflek na staklu jer se samo tamo nalazi dakle na staklu sa površinske strane je antirefleksni premaz i grebanjem se stvaraju crte na staklu kao kod naočara sa antirefleksnim premazom samo što se ta stakla mogu polirati dok ova na satu ne mogu jer ih niko ne polira!

Nije samo rotor ukrašen glupavom crvenom bojom pa tako dobio svoju oznaku već su delovi pravljeni lagurama za koji smatraju da su potrebni radi ISO 764 standarda. I videćeš uskoro Fortisa na mojoj rući i opet ću reći Oris je bolji jer dobijaš mnogo više u mom slučaju od Fortisa!

Last edited by a moderator:
Ljudi - odoste u totalni off.

Vracajte se na temu Hamiltona ili otvorite zasebno temu Oris vs. Fortis.

Mada ne vidim da ce nas to igde odvesti!

[off topic]
Da - sa Air Race-om definitivno ne bi pogresio :top:
[/off topic]

Predlazem da sacekamo Daltonov odgovor - sta je odlucio.
Nakon toga - ovu temu cemo lockovati.

Da li mozda neko zna, ko je u Srbiji uvoznik Hamiltona? Nesto sam ih gledao na internetu, ali ne vidim da ih neko prodaje kod nas.

Zdravo skerla i dobrodosao na forum!

Hamilton uvozi Chronos Time, koji ima prodavnice u Novom Sadu, Kragujevcu, Nisu i Sabcu... ostalo mozes videti na njihovom sajtu ili ih direktno pozvati.

Auuuu, nisam trebao spominjati Oris, koliko vidim hahahahaha, al dobro, ponekad OFF nije ni los. Da se mi vratimo na Hamilton.

c/p sa Sekunde

"I've got my money back! Sad malo chill out.

Ja odnio sat u subotu, zove mene zenska jucer da je ona isla namjestit sat da vidi kaj ne valja, i gle cuda, kazaljke su poklopljene (a kad smo se culi, kad me zvala da mi je sat stigao, rekao sam joj neka pogleda sve zivo i nezivo, da se nije slucajno desilo da je sviscu ispao i sl. - na sto je ona zazujala pa sam ju podsjetio na reklamu, naravno, nije ona nista vidjela, nisam ni ja)! Ja velim, da, cuda se desavaju vikendom u Dubravi, mora da je svizac isao prtljat po satu. Naravno, uvjeravanje da nije, da se meni pricinilo, i da zelim li sat nazad? Rekoh NE! Uglavnom, nofci su vraceni, a ono najzalosnije u cijeloj prici je to da sam ja bas naivko kad sam iole pomislio da ce oni depesu slat u Sloveniju da je problem tvornicki i da ce to Slovenija proslijedit u Svicarsku. Sat ide u prodaju, ofkors, popravljen, ko nov, da nemre biti noviji. Eto, ako slucajno naletite na nekog da ce mu se svidjet sat, sad mu znate povijest.. Pitam se koliko je takvih satova u Kroni "novo"?

Balkane moj.."

Molio bih da se tema jos ne zakljucava, posto mi treba par dana mira da dobro razmislim sto cu i kako cu. Hamilton ima stvarno lijepih modela, trenutni budzet mi je limitan na ovaj model, a ovaj Air Race GMT je mislim nesto iznad 600 eura kod nas. Osobno mi se svidio Navy GMT - H77615133, a u Kroni je ravno 5000 kn, sto je oko 680 eura.

Back