Iggy Tee Space Age Kolekcija

iako sam zavisnik od satova iz 70-tih , postoje naravno i moderni satovi koje volim , jedan od njih je i Seiko Orange Monster (djubretar).
Stigao je pre par dana pa evo i da ga predstavim u drustvu ostalih djubretara , a i kolega ronilaca , a bogami nasao se tu i digitalni drugar djubretar...;)

DSCN7538_exposure_resize.jpgDSCN7540_exposure_resize.JPGDSCN7543_exposure_resize.JPGDSCN7545_exposure_resize.JPGDSCN7547_exposure_resize.JPGDSCN7549_exposure_resize.JPGDSCN7550_exposure_resize.JPGDSCN7551_exposure_resize.JPGDSCN7553_resize.JPGDSCN7560_exposure_resize.JPGDSCN7562_exposure_resize.JPGDSCN7567_exposure_resize.JPGDSCN7569_exposure_resize.JPGDSCN7575_exposure_resize.JPGDSCN7577_exposure_resize.JPGDSCN7579_exposure_resize.JPGDSCN7582_resize.jpgDSCN7583_resize.JPGDSCN7584_resize.jpgDSCN7633_exposure_resize.JPGDSCN7635_exposure_resize.JPGDSCN7637_exposure_resize.JPG

Pola od onih para dajem za ovu đubrad!:))))))))))))))))))) Čestitke ali daj neki buđavi sat da te malo zezamo,ovako samo balavim po tastaturi!

rekoh ti Neso jednog dana ce nas provaliti :lol:

eee dok sam bio klinac san mi je bio da budem djubretar, posto mi se nije ostvario :crying: , sada lecim tugu sa ovim narandzastim satovima :)

... a sto se tice Junghansa Simo , znas ti sta valja....

uskoro stizu nova iznenadjenja ;) samo da nadjem vremena da slikam...

naravno , toliko fascinantno mi je bilo to kacenje za kamion , i njihova Orange Monster garderoba , da su mi na kraju moji roditelji kupili djubretarski kamion igracku da bi donekle ispunili moj neostvarivi san... :)

Obećao sam da neću kvariti ovaj pravi užitak od teme, ali samo još jedan stih Bore na poklon:

"Hoću, majko, hoću
u gratsku čistoću
spavam danju, radim noću
za gratsku čistoću
ko ulicu prlja
ima da nadrlja
ja sam svoju sreću
našao u smeću
nosim Monster uniformu
ispunjavam radnu normu
mnoooogo mrzim zabušante
što neće da nose kante"

Last edited:
Kada sam nabavio ovaj , bio je u ocajnom stanju ali mi se svideo na prvi pogled.

Iako bas nepreferiram modne satove u svojoj kolekciji , ovaj je izuzetak.

Kod njega me je kupio dizajn koji malo podseca na retro , i izuzetno kvalitetna izrada , sto se tice spoljasnjosti , unutra nista posebno kao i u svim kvarcnim modnim markiranim satovima - mala Myota koja radi savrseno.

Na ovom satu se nije stedeo celik ima ga skoro pola kile;) a i debelo ovalno mineralno staklo cini da sat izgleda kvalitetno...

bio je sav izgreban , staklo je izgledalo ko da ga je neko vukao po betonu ... kada sam ga ispolirao i malo prosetao, nije bilo
zenske koje nisu prokomentarisale sat ... ni sa jednim drugim nisam imao toliko "lajkova" , naravno da to nije razlog da ga zadrzim jer nenosim satove da bi se drugima svideli vec meni , ali ovoliko lajkova samo me je jos vise ubedilo da ovaj modni sat
zadrzim.
malo sam procackao po netu i shvatio da ovaj model i nije bas tako uobicajen i da spada u starije modele kojih vise nema u prodaji i cija cena na trzistu polovnih satova nije bas mala....

u svakom slucaju ostaje kod mene. Treba imati i neki ovakav! :thumbup:

DSCN7783_exposure_resize.JPGDSCN7785_exposure_resize.JPGDSCN7788_exposure_resize.JPGDSCN7792_exposure_resize.JPGDSCN7794_exposure_resize.JPGDSCN7796_exposure_resize.JPGDSCN7797_exposure_resize.JPGDSCN7798_exposure_resize.JPGDSCN7799_exposure_resize.JPGDSCN7803_exposure_resize.JPGDSCN7804_exposure_resize.JPGDSCN7808_exposure_resize.JPGDSCN7812_exposure_resize.JPGDSCN7824_exposure_resize.JPGDSCN7827_exposure_resize.JPGDSCN7829_exposure_resize.JPGDSCN7833_exposure_resize.JPGDSCN7838_exposure_resize.JPGDSCN7841_exposure_resize.JPGDSCN7843_exposure_resize.JPGDSCN7845_exposure_resize.JPGDSCN7849_exposure_resize.JPGDSCN7852_exposure_resize.JPGDSCN7854_exposure_resize.JPG

dr. iggy kad god stisnes pesnicu pokazivajuci kako ti stoji sat odmah se setim bokserskih dana :))))))
Lepi oni narandzasti monsteri nikako da ti to napisem

Ovaj prelepi digitalac je restauriran ceo, medjutim nesto za njega jos uvek nisam uspeo da nadjem.Staklo.Iako je ispolirano , pukotinu je nemoguce srediti.
Radi se o izuzetno retkom modelu BWC-a , stoga je dosta tesko naci staklo za njega, pogotovo zato sto na delu gde se ocitavaju sati ima uvecanje.

Sat pokrece ova bidfun-db Archive: Watch Movements: Baumgartner 1582
automatic masina , ista takva ugradjivana je i u Sicure Automatic.
Sat ima 24h displej i radi savrseno. Debeo je i masivan...

DSCN7978_exposure_resize.jpgDSCN7980_exposure_resize.JPGDSCN7981_exposure_resize.JPGDSCN7983_exposure_resize.JPGDSCN7985_exposure_resize.JPGDSCN7986_exposure_resize.JPGDSCN7987_exposure_resize.JPGDSCN7989_exposure_resize.JPGDSCN7991_exposure_resize.JPGDSCN7992_exposure_resize.JPGDSCN7994_exposure_resize.JPGDSCN7995_exposure_resize.JPGDSCN8004_exposure_resize.JPGDSCN8008_exposure_resize.JPGDSCN8009_exposure_resize.JPGDSCN8012_exposure_resize.JPGDSCN8015_exposure_resize.JPGDSCN8016_exposure_resize.JPGDSCN8017_exposure_resize.JPGDSCN8018_exposure_resize.JPGDSCN8019_exposure_resize.JPGDSCN8020_exposure_resize.JPGDSCN8021_exposure_resize.JPGDSCN8022_exposure_resize.JPG
obozavam ove , jump -hour ili direct read ili mecha digi satove.... pravi analogni digitalci ;)

Antiquorum - Digital Automatic 25, Designed BWC by Swiss, BF 1582. Produced in the 1970's.Interesting jump hour, center-seconds, self-winding, "carré galbé", stainless steel gentleman's wristwatchwith date.

Back