Skupljam utiske o novom Superoceanu i malo ga poredim sa starim.
Sto se tiče izgleda novi mi je ljepši, nekako elegantniji. Cifer je čistiji jasniji, i mnogo veći. Satovi su iste veličine ali novi izgleda mnogo veći. Na starom Supu cifer u odnosu na sat izgleda malen, plus metalni prsten oko stakla bas nije potreban. Osjećaj u ruci je da je stari Sup mnogo čvršći, namjenjen je za sportske aktivnosti. Narukvica na novom je neobična i udobna na ruci.
U suštini najveća razlika je u ciferu, veličina i preglednost. Sto se tiče gume na prstenu, pročitao sam u nekoj od tema na ovom forumu da bi mogao taj dio biti osjetljiv na udarce i ogrebotine. Ta guma je toliko tvrda da ne znam šta bi je moglo oštetiti. Mislim da vremenom mijenja boju. Vidio sam jedan isti takav ali nov, čini mi se da je guma malo tamnija.
Sto se tiče mehanizma u starom satu ETA 2824-2 mislim da je toliko opisan na ovom forumu da svi znaju i broj dijelova u njemu.
O novom mehanizmu stvarno ne znam ništa, pokušavao sam naći nešto na internetu ali nema bas puno. Ako ima neko kakvih informacija zahvalan bi mu bio da podjeli. Bilo bi dobro uporediti ETU i novi Tudorov mehanizam.
Umalo da zaboravim, završna obrada je na istom nivou( dobra ).
Sad ću da dobijem kritiku ali moram iznjeti moj utisak. Juce sam bio sa kolegom koji ima Rolex Submariner, obadvojica smo se složili da je Sup ljepši, ni govora da je bolji, da neko ne pomisli da sam to mislio.